Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

25 Φεβρουαρίου, 2015

«Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο



Την αναστολή της λειτουργίας της Super League για διάστημα μίας εβδομάδαςανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο υφυπουργός αθλητισμού επισήμανε ότι είναι αδύνατο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες να γίνουν αγώνες την ΚυριακήΟ υφυπουργός αθλητισμού τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα μπει «λουκέτο» στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μέχρι την άλλη Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι τότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αυτή η αποφαση αφορά μόνο στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία και ως εκ τούτου το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει κανονικά αγωνιστική δράση τόσο στη Football League όσο και στη Γ' Εθνική.

Ο Σταύρος Κοντονής στις δηλώσεις του μετά το τελος της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό επισήμανε ότι είναι αδύνατο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες να γίνουν αγώνες την Κυριακή, 
αναφέρθηκε τόσο σε όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όσο και στα επεισόδια που είχαν προηγηθεί και τόνισε ότι την Κυριακή από τύχη δεν είχαμε θύματα.  - See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/arthro/18485/kodonis-adunato-tin-kuriaki-na-ginoun-agones/#sthash.cLpi3rkw.dpuf
αναφέρθηκε τόσο σε όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όσο και στα επεισόδια που είχαν προηγηθεί και τόνισε ότι την Κυριακή από τύχη δεν είχαμε θύματα.  - See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/arthro/18485/kodonis-adunato-tin-kuriaki-na-ginoun-agones/#sthash.cLpi3rkw.dpuf
αναφέρθηκε τόσο σε όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όσο και στα επεισόδια που είχαν προηγηθεί και τόνισε ότι την Κυριακή από τύχη δεν είχαμε θύματα.  - See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/arthro/18485/kodonis-adunato-tin-kuriaki-na-ginoun-agones/#sthash.cLpi3rkw.dpuf
ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου και στο επεισοδιακό Δ.Σ. της Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού αθλητισμού:
«Αντιλαμβάνονται ότι από όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως από όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό. 

Επίσης όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας δείχνουν ότι έχει διαμορφωθεί ένα ζοφερό περιβάλλον. Ο καθένας που αγαπάει το ποδόσφαιρο καταλαβαίνει τι σημαίνει να υπάρχουν τέτοια επεισόδια ανάμεσα σε κορυφαίους παράγοντες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή.

Στη συνάντηση με τις αρχές του ποδοσφαίρου, τους τόνισα ότι πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος για λέσχες και ηλεκτρονικά εισιτήρια. Την άλλη Τετάρτη θα δούμε αν έχουν πραγματοποιήσει όλα όσα έχουν υποσχεθεί. Αν δεν έχουν πραγματοποιηθεί, δεν θα γίνουν αγώνες την μεθεπόμενη Κυριακή.

Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν και να ξέρουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση όσα έχει πει θα τα πραγματοποιήσει. Που σημαίνει ότι θα πάρει σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα που αυτή την ώρα δεν υφίστανται για να απομακρυνθεί η βία.

Αυτή τη στιγμή, το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. αυτό το νομοθετικό πλαίσιο θα ενισχύσουμε με πρωτοβουλίες αποτελεσματικές οι οποίες θα λύνουν το πρόβλημα διά πάντως. Εύχομαι αυτά που σήμερα είναι πρόβλημα να γίνουν η αρχή της λύσεις.

Ελπίζω ότι είμαστε στην αρχή του τέλους. Ποδόσφαιρο με βία, έκτροπα και αγριότητες δεν γίνεται να υπάρχει. Τα πιο ακραία μέτρα έχουν να κάνουν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση θα πάρει όλες εκείνες της πρωτοβουλίες για τη νομιμότητα και την τήρησή της. Ένα από αυτά είναι και η δημιουργία λεσχών. Από το σημείο εκείνο, είναι οι ομάδες υπεύθυνες.

Έχω μιλήσει ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ζητάμε την επιτάχυνση των δικών στον αθλητισμό γιατί είναι αδιανόητο να γίνονται συζητήσεις στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με δικογραφίες οι οποίες παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων. Είναι αδιανόητο άνθρωποι να στερούνται το τεκμήριο της αθωότητας και να σύρονται στη λάσπη». 

Νωρίτερα ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με τις διοικήσεις της ΕΠΟ (σ.σ.: Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), της Super League και της Football League και διαμήνυσε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή των πρωταθλημάτων προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. 

Στη συνάντηση βρέθηκαν ο γ’ αντιπροέδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο προέδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος και ο προέδρος της ΕΠΑΕ, Σπύρος Καλογιάννης. 

Μέσα στις απαιτήσεις της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, είναι η άμεση λειτουργία τουρνικέ ηλεκτρονικών εισιτηρίων και των καμερών ασφαλείας όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο Σταύρος Κοντονής μετά το τέλος της συγκεκριμένης συνάντησης είχε δηλώσει: «Εξέθεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι στη δυσάρεστη θέση να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας. Σε λίγο θα συναντήσω και το προεδρείο του ΠΣΑΠ και στις 18:00 τον πρωθυπουργό και κατόπιν θα κάνω ανακοινώσεις που θα είναι προϊόντα αυτών των συναντήσεων».

Από την πλευρά του πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε: «Είχαμε συνάντηση με τον υφυπουργό και εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την κάθετη θέση για την αναβολή των πρωταθλημάτων. Συζητήσαμε για την διάλυση των συνδέσμων σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, αλλά και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Είπαμε να τεθούν σε ισχύ όλες οι ποινές και προτείναμε την επαναφορά του ιδιώνυμου, να μην τιμωρούνται δηλαδή μόνο οι ομάδες αλλά και φυσικά πρόσωπα. Θα γίνει νέα συνάντηση για να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι νομοθετικό για να είναι ασφαλές το ποδόσφαιρο από τη νέα χρονιά».

 Ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης με τη σειρά του είπε: «Καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Ο Υπουργός έχει τη διάθεση να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα όταν κρίνει ο ίδιος. Μίλησε για επ’ αόριστον διακοπή. Στη Football League θα κάνουμε Δ.Σ. για αυτά τα θέματα. 

Θέσαμε το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά και την προσκόμιση φωτοτυπίας της ταυτότητας των φιλοξενούμενων οπαδών που ταξιδεύουν σε εκτός έδρας ματς προκειμένου να μπαίνουν στο γήπεδο. Οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες και μπορεί να φτάσουμε μακριά για να παίζουμε play offs και play out. Ο Υπουργός μας είπε ξεκάθαρα ότι όλα τα πρωταθλήματα θα ανασταλούν όχι μόνο τα επαγγελματικά, αλλά ίσως και τα ερασιτεχνικά».

Με την σειρά του ο Βαγγέλης Τοπολιάτης που εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων, ανέφερε: «Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να συζητήσουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών, τα οποία σαν ομοσπονδία, καταδικάζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει. 

Ο υφυπουργός είχε τις δικές του θέσεις. Εγώ ανέφερα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν. Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. της Super League».

Λίγο αργότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League αναρτήθηκε δήλωση του προέδρου, Γιώργου Μποροβήλου. Η δήλωση αναλυτικά: 

«Με νηφαλιότητα και σύνεση και με την ευθύνη του θεσμικού μου ρόλου ως προέδρου της Super League, οφείλω να επισημάνω ότι στόχος της Πολιτείας και του Ποδοσφαίρου είναι να βρεθούν λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο και όχι να μετατοπίζουμε χρονικά τα προβλήματα. 

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, προκειμένου να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του τρέχοντος Πρωταθλήματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος.

Στην πρόθεση του υφυπουργού για την επ’ αόριστον αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League, τόνισα ότι δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα που πράγματι αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανένας φίλαθλος και πολίτης της χώρας δεν πιστεύει ότι με την αναστολή του Πρωταθλήματος θα λυθούν προβλήματα της βίας, της καχυποψίας, της απαξίωσης. 

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκα στον υφυπουργό Αθλητισμού την τιμωρία των φυσικών αυτουργών που συμμετέχουν σε περιστατικά βίας.

Η εφαρμογή των νόμων, η θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, η συνεργασία, ανοιχτή και ειλικρινής όλων των φορέων, μπορεί να δώσει «ανάσα» στο ποδόσφαιρο και στην Κοινωνία.

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League θα ενημερώσω τα Μέλη για τα καίρια ζητήματα που ανέδειξε ο κ. Κοντονής και που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις λέσχες φιλάθλων και την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Δεν εθελοτυφλώ. Οι ευθύνες του Ποδοσφαίρου είναι υπαρκτές. Έχουμε και εμείς, οι ΠΑΕ, οι παράγοντες, ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό Ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως μέσα από το διάλογο και την εφαρμογή των νόμων να βρούμε ουσιώδεις λύσεις που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρό μας».
Ζούγκλ@

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr