Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Καλοκαιρινά τροποποιημένα δρομολόγια SAOS FERRIES

Πριν μερικές ημέρες (3/6) ανάρτησα τα δρομολόγια του Ιουνίου όπως αυτά ήταν στην σελίδα της SAOS FERRIES . Με την επιστροφή του ΣΑΟΣ ΙΙ ...

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

κ. Καμμένε η κάρτα του πολίτη θα είναι υποχρεωτική ή προαιρετική;

κ. Καμμένε  η  κάρτα του πολίτη θα είναι υποχρεωτική ή προαιρετική;
Είναι γνωστό από το παρελθόν ότι έγιναν πολλές προσπάθειες να φέρουν την κάρτα του πολίτη για να διευκολύνουν τον καημένο πολίτη!!
Σήμερα που ο καθημαγμένος Λαός πεινάει εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων… όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα των κρατικών υπηρεσιών έχουν εναρμοσθεί – συντονιστεί με τον καλύτερο τρόπο για να λειτουργήσει επιτέλους η κάρτα διευκόλυνσης και να δώσει ¨άλλα πτερά¨ στο μεταρρυθμιστικό έργο της σημερινής συγκυβέρνησης .
Το ερώτημα είναι γιατί τώρα οι κάρτες που μείναμε από λεφτά όλοι μας και ο κοσμάκης στρέφεται στα συσσίτια;
κ.Καμμένε επειδή βλέπετε τον κ. Βαρουφάκη τακτικότερα από ένα οποιοδήποτε θνητό… ρωτήστε τον σχετικά με αυτό που ανέφερε
¨ Σε μια δήλωση που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η συμφωνία είναι γεμάτη ασάφειες και αυτό έγινε… σκόπιμα! Μάλιστα υποστήριξε ότι του ζητήθηκε από τους εταίρους να μην υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα για να περάσει πιο εύκολα από τα κοινοβούλια.¨
Αν αυτή η ασάφεια περιλαμβάνει και το μεταρρυθμιστικό έργο που σχετίζεται με την κάρτα του πολίτη;
Και όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
¨Τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση από την ερχόμενη εβδομάδα, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί στη συμφωνία με το Eurogroup, αυτά τα μέτρα, δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος.
Ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη
Από την επόμενη εβδομάδα προετοιμασία για τα ηλεκτρονικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών αλλά και για την τεχνική προετοιμασία δημιουργίας της κάρτας του πολίτη
Καμία δημόσια υπηρεσία να μη ζητά πληροφορίες που ήδη κατέχει άλλη δημόσια υπηρεσία.
Και θα σας ήμουν ευγνώμων αν του λέγατε του κ. Βαρουφάκη ότι πολλοί Έλληνες θα συμπλήρωναν στην γνωστή δήλωση του ¨Αυτό που θέλουν οι Έλληνες δεν είναι ούτε χρήματα, ούτε δουλειές, αλλά την αξιοπρέπειά τους.
¨ότι ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ εκτός από την αξιοπρέπεια δεν θέλει στην ταυτότητα, στο κεφάλι του ή στο χέρι του τον ΕΞΩ από ΕΔΩ¨
Αυτό άλλωστε μας υπενθυμίζει και η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου
¨Θεωροῦμε ἀναγκαῖον νά ὑπενθυμίσωμε ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος ὁμοφώνως, διά τῆς ὑπ᾿ ἀριθμ. 2641/1998 βαρυσημάντου ἐγκυκλίου της, ἔλαβε σαφῆ, τελεσίδικον καί ὀρθοτομοῦσαν τόν λόγον τῆς ἀληθείας ἀπόφασιν ἐπί τῶν συναφῶν θεμάτων. Τήν ἀπόφασιν δημοσίευσεν, στό ἐπίσημον δελτίον της (περιοδικόν ”Ἐκκλησία”) καί ἀπέστειλε πρός ἀνάγνωσιν πρός ὅλους τούς Ἱερούς Ναούς. Ἐδῶ παραθέτομεν μόνον τό κυρίως ἡμᾶς ἐνδιαφέρον ἐν προκειμένῳ σημεῖον τῆς ἐγκυκλίου, τό ἀναφερόμενον, δηλαδή, στίς ταυτότητες μέ 666 :
«… Β. 2. Ἐάν ἑπομένως καί ἐφ᾿ ὅσον οἱ νέες ταυτότητεςμέλλουν νά χρησιμοποιήσουν σάν κωδικό ἀριθμό ἀναγνώσεώς τους ἀπό ἠλεκτρονικά μηχανήματα τό δυσώνυμο καί ἀπαράδεκτο ἀριθμό 666,τότε ἡ Ἱερά Σύνοδος θεωροῦσα ὅτι παραβιάζεται ἡ θρησκευτική συνείδηση τῶν ὀρθοδόξωνπιστῶν, συνιστᾶ στούς πιστούς νά μή δεχθοῦν τίς νέες ταυτότητες».
Πόσες φόρες μας ¨πίεσαν¨ οι ξένοι να πάρουμε τις πειραματικές αυτές κάρτες;
Άραγε τώρα που ο Λαός πεινάει …ανθρωπιστική κρίση που φτιάξανε τεχνηέντως οι τοκογλύφοι και τα ντόπια λαμόγια σε συνδυασμό με την στενότητα στην ρευστότητα και την εξεταστική περίοδο της παράτασης των τεσσάρων μηνών… μήπως ήγγικεν η ώρα να δοκιμαστούμε όλοι μας;
Όσον αναφορά τον αριστερό χώρο πάντα αυτός ήταν ευαίσθητος σε θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και αυτό είναι προς τιμή του.
Όσον αναφορά των πολιτικό κόσμο των ΑΝΕΛ που εκπροσωπείται γνωρίζει πολύ καλά ¨την θεωρία των παιγνίων¨ γύρω από την κάρτα του πολίτη και σύμφωνα με τους πατέρες της Εκκλησίας.
Όσον αφορά εσάς κ. Καμμένε που από το κρίσιμο μετερίζι της Εθνικής Άμυνας που βρίσκεστε και σαν καλός γνώστης της ¨ πατερικής γεωπολιτικής¨ που μας άφησε σαν παρακαταθήκη ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ απευχόμαστε η ¨ καυτή¨ πατάτα της πρόσφατης και ξεδιάντροπης παραβατικότητας των γειτόνων μας έρθει στα χέρια σας δίχως να φταίτε για τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αυτές τις κρίσιμες στιγμές μας ¨τεστάρει ¨ όλους και ειδικότερα τους κυβερνήτες.
ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2015
Κωνσταντίνος Βαρδάκας