Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

04 Μαρτίου, 2015

Διενέργεια ΕΔΕ και παραιτήσεις των υπευθύνων ζήτησε ο Γ.Πανούσης για την προβοκάτσια με τους "λάθρο"

Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρομεταναστες αμυγδαλεζα ΠανουσηςΆγνοια για την έκδοση του υπηρεσιακού εγγράφου σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης  στη χώρα και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος,δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
«Έμεινα με το στόμα ανοιχτό» είπε όταν το πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ και επισήμανε πως έδωσε εντολή να ανακληθεί η σχετική διαταγή. Ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ και ζήτησε μέσω του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.
 
«Το περιεχόμενο είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων-νόμων, αυτό δεν είναι πολιτική και δεν φέρει την υπογραφή ούτε τη δική μου ούτε κανενός από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου», σημείωσε ο κ. Πανούσης και τόνισε πως ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στη μεταναστευτική πολιτική που θα εφαρμόσει.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μάλιστα άφησε αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που έσπευσε να κάνει δηλώσεις για το θέμα και να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση.
 
«Η διαταγή βγηκε παράτυπα, δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση, ζητήθηκαν παραιτήσεις και διέταξα ΕΔΕ» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Γιάννης Πανούσης.
«Ακουγα με έκπληξη στις ειδήσεις στον Σκάι, διάβαζα σε διάφορες ιστοσελίδες την είδηση ότι με εντολή Πανούση αφήνονται ελεύθεροι οι μετανάστες.
 Έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν είδα τις δήθεν «αποκαλύψεις» του Σκάι.
Ακουσα τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις.  Εγώ δεν πείστηκα για το λόγο που ο κ. Σαμαράς έβγαλε ανακοίνωση αμέσως μετά από ρεπορτάζ χωρίς να ψάξει την είδηση.
Μίλησα με τον αρχηγό (της ΕΛΑΣ) το πρωί κ μου είπε ότι και ο ίδιος έχει θυμώσει με αυτή την διαταγή.
Είναι πράγματα αυτά;
Δεν έπρεπε κάποιος να ζητήσει πληροφορίες αν υπάρχει τέτοια πολιτική απόφαση; δήλωσε σε έντονο ύφος ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε:
«Πρόκειται για μια Ζουγκλα παραπληροφόρησης η οποία πρέπει να λυθεί μια για πάντα».
«Ο πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε να χειριστώ το υπουργείου Δεν θέλω να κάνω καριέρα. Δεν απαντάω σε όσους λένε ακρότητες. Υπάρχουν καταδίκες της Ελλάδας για ακρότητες εναντίον μεταναστών. Δεκάδες αποφάσεις καταδικαστικές για τον τρόπο που κρατούνταν αυτοί οι άνθρωποι» πρόσθεσε.
Και εξηγώντας πώς εμφανίστηκε η διαβαθμισμένη εντολή ενός υποστράτηγου τόνισε:
«Τι έχει γίνει; Εμφανίζεται ένα σημείωμα, μια εντολή, Την ανακάλεσα πρωί πρωί. Διέταξα ΕΔΕ και ο αρχηγός ζήτησε παραιτήσεις. Εμφανίστηκε ένα κείμενο που θα πρεπε να έχει περάσει από την ιεραρχία πριν υπογράψω εγώ. Πήρα τον κ. Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό κ. Χριστοδουλοπούλου δεν ήξερε κανείς.
Δεν έχει ορκιστεί ακόμη η κ Χρισοδουλοπούλου συζητούνται διάφορα πράγματα, ανταλάσσονται απόψεις, κανείς δεν έχει πει αυτά τα πράγματα ότι ανοίγουν τα κρατητήρια και φεύγει όλος ο κόσμος έξω και οι Ελληνες θα πανικοβαλλόταν. Ανακάλεσα τη διαταγή και θα δω τη διαδικασία πώς παρήχθη το έγγραφο. Πού ακούσατε μεταναστευτική πολιτική; Ποιός το έχει πει αυτό; Θα γινόταν με την υπογραφή ενός ταξιάρχου; Δεν είχα καμία γνώση, λίγη αυτοσυγκράτηση!
Η αρχή της νομιμότητας κ η ιεραρχία πρέπει να τηρούνται από τους Αξ/κούς της ΕΛΑΣ αλιώς φεύγουν.
Το περιεχόμενο είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων νόμων που ισχύουν -Αυτό δεν συνιστά πολιτική. Έχω εμπιστοσύνη στον Αρχηγό. Θα καλέσω κ τους συνοριοφύλακες να δω ποιά ήταν η "άλλη" διαδρομή.
Μοιάζει ότι έχει νομική βάση, αλλά δεν είναι πολιτική. Δεν έχουμε πει ποιός θα φρουρεί τα κέντρα, πώς θα διαχειριστούμε τα κέντρα. Είναι νόμοι αλλά δεν εφαρμόζονται πολιτικά. Λίγη αυτοσυγκράτηση!»
Σε δηλώσεις του στην Αυγή, ο κ. Πανούσης, συνδέει την έκδοση του εγγράφου με τις κρίσεις που έρχονται στην Αστυνομία:
«Σε όποιο βαθμό τα όσα ειπώθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενός κειμένου που έχει αποσταλεί ή έχει επινοηθεί, όλα αυτά είναι αναληθή, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας" δηλώνει ο Γ. Πανούσης στην "Αυγή" συμπληρώνοντας πως "αύριο (σ.σ.: σήμερα) το πρωί θα πέσουν τα κεφάλια αυτών, γιατί αυτό γίνεται επειδή αργούν οι κρίσεις, με αποτέλεσμα αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους κομμένο να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες».
Το μείζον θέμα, το οποίο ουσιαστικά -σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο- ακύρωνε τη συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ», προέκυψε έπειτα από σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) που εκδόθηκε την Τρίτη το βράδυ.
Αναλυτικά το έγγραφο:


Λίγη ώρα πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευκρίνισε ότι το επίμαχο έγγραφο εστάλη με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα και ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ήταν ενήμερος γι' αυτό. Ερωτηθείς γιατί δεν πήρε θέση ο κ. Πανούσης αμέσως μόλις του κοινοποιήθηκε το έγγραφο, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι δεν έπεσε στα χέρια του για να το σχολιάσει ή να το διαψεύσει.
 
Ο ίδιος σημείωσε ότι «κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δε θα υπαγορεύσει στην κυβέρνηση τον τρόπο και τον χρόνο που θα εφαρμόσει την όποια πολιτική για αυτό το θέμα», προσθέτοντας ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί για το πώς λειτούργησε η υπηρεσία χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο.
 
Ο κ. Σακελλαρίδης δε θέλησε πάντως να αποκαλύψει ποια θα είναι τελικά η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση πάνω στο θέμα αυτό, παραπέμποντας στους αρμόδιους υπουργούς, Γιάννη Πανούση και Τασία Χριστοδουλοπούλου.
 
Την ύπαρξη της εγκυκλίου επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. Ο κ . Βούτσης διευκρίνισε σε δήλωσή του ότι η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχουν σχέση με την έκδοση της εγκυκλίου. Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο τόνισε και «άρα υπάρχει θέμα».
 
Χθες πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, διέψευδε κατηγορηματικά τα όσα επικαλείται το επίμαχο έγγραφο, αφήνοντας αιχμές για προβοκάτσια. Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr