Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

31 Δεκεμβρίου, 2015

Καλό, ευλογημένο, ευτυχισμένο 2016

Κινούμενη φωτογραφία

Σαν σήμερα 31/12 πέρσι

Ελληνικά κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια Σαμοθράκης και Μικράς Ασίας στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη παιδικές φωνές και γνώριμους ήχους τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 στις 20:00 στο καφέ του Μουσείου.
Το Φωνητικό Μουσικό Σύνολο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης «Αρμονίας Γένεσις» & η μουσική Ομάδα: «Ηχοϋφάντες» παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα με ελληνικά κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια Σαμοθράκης και Μικράς Ασίας.
Φωνές: Μαρίνα Καραγιάννη, Ξένια Τσαούση, Νίκη Μαργαρίτη, Χρυσάνθη Στεργάκη, Θεοδώρα Στεργάκη, Παρασκευή Βαϊκούζη, Χριστίνα Σιασάκη, Ράνια Τσαούση, Μάριος Αγγελώνιας, Κυριάκος Αγγελώνιας, Τάσος Γλήνιας, Νίκος Βογιατζής, Γιώργος Γεωργαντάς

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας. Ανακοινώθηκε και επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών

Αποτέλεσμα εικόνας για τελη κυκλοφοριαςΤην προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, παρατείνει το υπουργείο Οικονομικών, «ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει, επίσης, ότι:
1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

30 Δεκεμβρίου, 2015

Δώστε πίσω το μέλλον μου

Φωτογραφία

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ.
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σαν σήμερα 30/12 πέρσι

29 Δεκεμβρίου, 2015

ΣΠΥΡ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ: ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καραχάλιος ΣπυρίδωνΟι έμποροι των εθνών και οι πολιτικοί πραματευτάδες των ψυχών επιχειρούν να γράψουν από την αρχή και στα μέτρα τους την ιστορία και να χαράξουν τα σύνορα των κρατών. Αιματοκυλούν τούς λαούς, ανακατώνουν την οικονομία με την εθνική ασφάλεια, διαμορφώνουν το δίκαιο τής θαλάσσης και των πληθυσμιακών μετακινήσεων σύμφωνα με τις αποφάσεις τους για την εδραίωση τής παγκόσμιας σιωνιστικής δικτατορίας.
Όλα τα μεγάλα πολιτικά «ατυχήματα» τής ανθρωπότητας ακολουθήθηκαν από την επιβολή νέων γεωπολιτικών ισορροπιών και την εμφάνιση μέτρων περιορισμού των ελευθεριών. Η ανοχή επί παραδείγματι στον βομβαρδισμό τού Περλ Χάρμπορ από τούς Ιάπωνες έβαλε τις ΗΠΑ από το πουθενά στο σφαγείο τού Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα γεγονός που ξεκίνησε από μια κρίση και κατέληξε στους ψευτοσυμμαχικούς διεθνείς οργανισμούς.

ΟΓΑ: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα τέκνων

Στην τελική ευθεία μπαίνει τελικά η πληρωμή των οικογενειακών επιδοματών του ΟΓΑ που θα δώσει τέλος στην αγωνία των χιλιάδων δικαιούχων που περιμένουν εδώ και μέρες την πίστωση των λογαριασμών τους.
ΟΓΑ: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα τέκνωνΣύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, την Τετάρτη 30/12 καταβάλλεται, η 4η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.Ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η δαπάνη θα ανέλθει στα 183 εκατ. ευρώ περίπου και οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τα 710.000 άτομα.
Πάντως θεωρείται ιδιαίτερα θετική η πληρωμή μέσα στο έτος, αφού υπήρχαν φήμες πως ίσως τα επιδόματα πληρωνόντουσαν από το νέο έτος και συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Σαν σήμερα 29/12 πέρσι

28 Δεκεμβρίου, 2015

ΟΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - Επέλαση της ΝΤΠ στην Ελλάδα: Το παράδειγμα των ταυτοτήτων και οι επόμενοι στόχοι κατά της Ιστορίας και της Θρησκείας

Η αντικατάσταση των ταυτοτήτων και μάλιστα σύντομα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με την προσθήκη βιομετρικών στοιχείων όπως το “αποτύπωμα” της ίριδας του κατόχου έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς άλλων ενεργειών, αποφάσεων, δηλώσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση της ιστορία της χώρας, τη θρησκεία και τα σύμβολα. Και είναι να αναρωτιέται κανείς, τυχαία όλα αυτά; Μπορεί. Μπορεί όμως και όχι μέσα στο ορυμαγδό των αλλαγών που θέλει να επιβάλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων για να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα.
Οι αλλαγές στην ταυτότητα ήρθαν ξαφνικά υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για τους Έλληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ, καθώς θεωρήθηκε πώς τα δελτία ταυτότητας εύκολα παραχαράσσονται και με αυτά τζιχαντιστές ή Σύριοι και άλλοι μετανάστες βγάζουν διαβατήρια στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

25 Δεκεμβρίου, 2015

Τα σχόλια είναι περιττά όταν...

... μιλάει ο μεγάλος Σαράντος Καργάκος !!!

Σαν σήμερα Χριστούγεννα πέρσι

ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΓΕΝΝΑΤΑΙ


ΕΙΘΕ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.

22 Δεκεμβρίου, 2015

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ: Α) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΑΝΟΥ, Β) ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ 2015


Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι ο Έρανος της Αγάπης ο οποίος διεξήχθη από 13-19 Δεκεμβρίου 2015 απέφερε το ποσό των 59.414 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι πέρισυ το αποτέλεσμα του Εράνου ήταν 59.615€.


Παρά την οικονομική κρίση οι κάτοικοι της Μητροπόλεώς μας συνέδραμαν στον φετινό Έρανο και έδωσαν από το υστέρημά τους για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας. Από χθες Δευτέρα διανέμονται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο σε 360 οικογένειες από την Λυκόφη μέχρι τη Σαμοθράκη, δέματα με ντόπια κρεατικά και τυροκομικά είδη και άλλα τρόφιμα. Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων ανά οικογένεια έχουν οι κυρίες-μέλη των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων με τους υπεύθυνους ιερείς. 

Βροντερό ΟΧΙ του Αγίου Όρους στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων: Μην το ψηφίσετε παραμονές Χριστουγέννων.

Επείγουσα επιστολή έστειλε η Ι. Κοινότητα Αγίου Όρους στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους Βουλευτέςγια το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων. Ζητείται η αναβολή της ψήφισης για να εκφρασθεί επαρκώς η βούληση όλων των Ελλήνων. Θερμή παράκληση των Αγιορειτών προς όλους τους Βουλευτές για να αποτρέψουν την «επείγουσα» νομοθέτηση.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Από Ελλάδα...

... γίναμε Ελλαδίτσα...
...μετά Ελλαδιστάν...
και σήμερα καντήσαμε Κιναιδιστάν.......

Αγία Αναστασία η Μεγαλομάρτυς η Φαρμακολύτρια, τιμάται σήμερα η μνήμη της.

Η καταγωγή της Αγίας Αναστασίας ήταν από την Ρώμη. Ο πατέρας της ονομαζόταν Πραιτεξτάτος και ήταν Ρωμαίος πατρίκιος ενώ την μητέρα της την έλεγαν Φαύστα. Η Αναστασία διακρινόταν για την ομορφιά του σώματος, τη μόρφωση, το άμεμπτο ήθος και τη σωφροσύνη της.

Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία τον Ποπλίωνα, άρχοντα των Ρωμαίων και φανατικό ειδωλολάτρη. Η Αναστασία όμως, κατηχήθηκε στο λόγο του Χριστού και έλαβε το Θείο Βάπτισμα. Επειδή δεν φανέρωσε δημόσια, λόγω του ανδρός της, την χριστιανική της πίστη βοηθούσε κρυφά όσους είχαν ανάγκη από ένα χέρι βοηθείας ή ένα λόγο παρηγοριάς. Ντυνόταν πενιχρά και μετέβαινε στις φυλακές πηγαίνοντας τροφή και χρήματα. Γι' αυτό ονομάστηκε «Φαρμακολύτρια».

Σαν σήμερα 22/12 πέρσι

Ευχές του Δημάρχου Σαμοθράκης



Οι διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για τον ειδικό φόρο στο κρασί -Δεν πληρώνουν οι ιδιώτες παραγωγοί - Σε εφαρμογή από την Πρωτοχρονιά.

Διευκρινίσεις για το... χαρατσάκι στο κρασί δίνει η ΓΓΔΕ, σπεύδοντας να ενημερώσει ότι όσοι παράγουν για... εσωτερική κατανάλωση, γλιτώνουν το νέο φόρο.
Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, επιβάλλεται από 1/1/2016 ειδικός φόρος κατανάλωσης στον οίνο, με συντελεστή 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος, δηλαδή 15 λεπτά ανά φιάλη. Από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης απαλλάσσονται τα κρασιά που παράγονται από ιδιώτες και καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογενείας του ή τους προσκεκλημένους του, εφόσον δεν μεσολαβεί πώληση.

21 Δεκεμβρίου, 2015

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

samothraki_katastrofes2Ξεκινά άμεσα και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ύψους 324.418 ευρώ, δυνάμει της ΣΑΕ 571, έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Σαμοθράκης.
Βάση της σχετικής σύμβασης έργου η οποία υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη και τον ανάδοχο του έργου, οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα τριών (3) μηνών, αφορούν δε, σε απαραίτητες αποκαταστάσεις των οδικών υποδομών στην περιοχή.

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ NORMAN ATLANTIC

Αποτέλεσμα εικόνας για νορμαν ατλαντικ Πέρασε ένας χρόνος από το ναυτικό ατύχημα, που συνέβη  στην Αδριατική, στις 28 Δεκεμβρίου 2014, στο με Ιταλική σημαία Ε/Γ-Ο/Γ «Norman Atlantic», ναυλωμένο από την ελληνική ΑΝΕΚ.
  Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκόνα. Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με 484 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) και έπλεε ΒΔ της Κέρκυρας, όταν ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ του. Οι άνεμοι, έντασης 9 και 10 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή, είχαν σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επιχείρηση διάσωσης και να εξελιχθεί σε ανείπωτη τραγωδία…
  Η πυρκαγιά έσβησε μετά από δεκαπέντε ολόκληρες μέρες, στο Μπάρι της Ιταλίας όπου το πλοίο ρυμουλκήθηκε και βρίσκεται μέχρι και σήμερα…
  Η έρευνα του εισαγγελέα Μπάρι, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί…

Σαν χθες 20/12 και σαν σήμερα 21/12 πέρσι

Αποτελέσματα εκλογών της ΝΔ στην Σαμοθράκη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
42
45,16%
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ
38
40,86%
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
12
12,90%
ΑΔΩΝΙΣ (ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)
1
1,08%
Σ Υ Ν Ο Λ Ο
93
100,00%

ΟΠΕΚΕΠΕ:18 Ιανουαρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων για την βασική ενίσχυση

ΟΠΕΚΕΠΕ:18 Ιανουαρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων για την βασική ενίσχυση
Δεν απαιτείται να υποβάλλουν αίτημα αναθεώρησης (ένσταση) γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλαν το 2015 αίτημα μεταβολών, για το οποίο εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου ή/και για τους οποίους εκκρεμεί ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού από το Υπουργείο Οικονομικών, καθότι θα ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο για τη χορήγηση ή μη καθώς και για τον αριθμό και την μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης (ενστάσεων) για το έτος ενίσχυσης 2015 θέτει η εγκύκλιος την 18η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο υπάρχουν τέσσερα κριτήρια στα οποία πρέπει να εντάσσονται οι αγρότες ώστε να έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης. Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

20 Δεκεμβρίου, 2015

Την Δευτέρα πληρώνονται οι συντάξεις ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξη ΟΓΑΣτις 21 Δεκεμβρίου  θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου από τον ΟΑΕΕ ενώ την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι συντάξεις του ΟΓΑ
Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι η πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2015 αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016.

19 Δεκεμβρίου, 2015

Το φυλάκιο στη Σαμοθράκη, η Μενεγάκη, η τηλεόραση και… η Χριστουγεννιάτικη φάρσα !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για μενεγακηΠλήρη ανατροπή έχουμε στην “υπόθεση” που προέκυψε με το φυλάκιο στη Σαμοθράκη και τα “φανταράκια” που ζήτησαν από την Ελένη Μενεγάκη να τους στείλει μία τηλεόραση επειδή δεν είχαν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου η Ελένη Μενεγάκη διάβασε στον αέρα της εκπομπής ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα που της έστειλαν φαντάροι και της ζήτησαν αν μπορεί αν τους στείλει μια τηλεόραση καθώς βρίσκονται στην μέση του πουθενά. Η παρουσιάστρια είπε στον αέρα της εκπομπής: “Λοιπόν να σας διαβάσω ένα mail που μας ήρθε χθες: “Ελένη είσαι η μοναδική μας ελπίδα. Είμαστε τέσσερα φανταράκια στην Σαμοθράκη σε ένα φυλάκιο που ούτε ο Θεός δεν μας βλέπει. Σε παρακαλούμε δεν έχουμε ούτε τηλεόραση. Δεν θέλουμε καινούργια, έστω και μεταχειρισμένη. Ένα έχεις την δυνατότητα, να σε παρακολουθούμε. Όπως και να έχει είσαι κούκλα. Σου ευχόμαστε καλές γιορτές και να συνεχίσεις έτσι όπως είσαι. Χριστόφορος, στην μέση του πουθενά”. Έτσι υπογράφει.

Σαν χθες 18/12 και σαν σήμερα 19/12 πέρσι

18 Δεκεμβρίου, 2015

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την γραμμή Λαύριο - Λήμνος - Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚαμαριώτισσαΚατά την χθεσινή συνεδρίαση του Σ.Α.Σ προκηρύχθηκε, τελικά, όπως αναμένονταν, δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με τον λιμένα Λαυρίου.

Φάρμακα και τσάντες της "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ" στη Σαμοθράκη.

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου με αφορμή την εορτή του Αγίου Μοδέστου, αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μετέβη στο νησί της Σαμοθράκης για να προεξάρχει των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων στο χωριό Αλώνια.


Το απόγευμα της Πέμπτης τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μοδέστου Αλωνίων προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας.

17 Δεκεμβρίου, 2015

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ–ΛΑΥΡΙΟ… «ΠΡΟΣΩ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, για το ισχυρό ενδεχόμενο που διαμορφώνεται σε ότι αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης με το λιμάνι του Λαυρίου. Ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει κατατεθειμένο ενδιαφέρον από τουλάχιστον μια ναυτιλιακή εταιρεία, εννοώντας την SAOS FERRIES και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να εμφανιστεί και δεύτερος ενδιαφερόμενος. 

Η «καραμέλα» της Νέας Τάξης και στην Ελλάδα: Όποιος δεν Δέχεται την Ανωμαλία Είναι Ομοφοβικός!!! Άντε Καλή Πρόοδο…

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟΈχει καταντήσει πολύ κουραστικό πλέον… Στο όνομα της προόδου όποιος δεν δέχεται την ανωμαλία χαρακτηρίζεται ομοφοβικός, ρατσιστής και οτιδήποτε άλλο…
Αν είναι δυνατόν… Δηλαδή η πρόοδος που μας προσφέρουν οι «ηγέτες» του κόσμου είναι η απανταχού ανωμαλία… Και θα πρέπει να τη δεχτούμε έτσι χωρίς καμιά αντίδραση…
Μόλις πας κόντρα στην ομοφυλοφιλία, στην ανωμαλία πέφτουν πλέον όλοι οι «προοδευτικοί» να σε φάνε…

Του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου σήμερα. - Τα θαύματα του σε εικόνες

Όταν ο Άγιος μόναζε στην Μονή της Άναφωνητρίας, χρειάστηκε να κατέβει στην πόλη συνοδευόμενος από τον διάκονο Δανιήλ. Στο δρόμο έπεσε ραγδαία βροχή, αλλά κατά τρόπο θαυμαστό δεν βράχηκε ούτε ο Άγιος ούτε ο συνοδός του. Λίγο αργότερα συνάντησαν έναν χείμαρρο που ήταν αδύνατο να περάσουν. Τότε ο Άγιος ευλόγησε τον χείμαρρο, ο οποίος σταμάτησε αφήνοντας τον Άγιο και τον συνοδό του να περάσουν.
ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΠΗΓΗΣ ΣΤΑ ΣΤΡΟΦΑΔΙΑ

Σαν σήμερα 17/12 πέρσι

Δωρεάν μαθηματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για παιδιά και νέους

Ο Δήμος Σαμοθράκης σε συνεργασία με τον κο Χριστόφορο Παπαγρηγορίου διοργανώνεισεμινάρια εκμάθησης εφαρμογών ηλεκτρονικών υπολογιστών για παιδιά και νέους.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω και θα πραγματοποιούνται στον Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα Σαμοθράκης ενώ  θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016.
Για δηλώσεις συμμετοχής σας καλούμε

Πρόσληψη Εποχιακού Προσωπικού στο Δήμο Σαμοθράκη-Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   ΑΔΑ: Ω29ΠΩ1Λ-816
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Χώρα Σαμοθράκης
Τ.κ. 68002
Τηλ: 2551350812
Fax: 2551041204
                                                                        Σαμοθράκη    16-12-2015  
                                                   Αριθμ. Πρωτ. : 6491


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΣΟΧ5/2015)
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
για την υλοποίηση της Πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013»,
                                                                                                              
Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Έχοντας υπόψη:

Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου - Είσαι κάτω των 16; Ξέχνα Facebook, Twitter και social media - Επιτέλους, να και κάτι καλό από την ΕΕ.

Είσαι κάτω των 16; Ξέχνα Facebook, Twitter και social mediaΠαράνομη θα θεωρείται σύντομα σε παιδιά κάτω των 16 ετών η πρόσβαση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης
Υποχρεωτική ενδέχεται να γίνει, η συναίνεση των κηδεμόνων για τη σύνδεση των νέων κάτω από 16 ετών με το Facebook, το Snapchat και τα άλλα κοινωνικά ηλεκτρονικά δίκτυα, εξαιτίας μιας τροποποίησης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από Επιτροπή του Ευρωκοινοβούλιου.
Στη ρύθμιση εμπίπτουν όλες οι υπηρεσίες του Ιντερνετ η χρήση των οποίων προϋποθέτει προσωπικές πληροφορίες του χρήστη, όπως όνομα, επώνυμο, ηλικία γέννησης, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ. Εμπίπτουν δηλαδή όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), κοινωνικά δίκτυα και μηχανές αναζήτησης. Το μέτρο αποσκοπεί στην προστασία των νεότερων ηλικιών από τον κίνδυνο να αποκαλύψουν μέσω των social media προσωπικά τους δεδομένα και να πέσουν έτσι θύματα εκμετάλλευσης.

16 Δεκεμβρίου, 2015

Δ. Ρίζος: “Αναμένονται θετικές εξελίξεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης” - Σχόλιο

rizosΣύμφωνα με ανάρτηση στο facebook του Βουλευτή Έβρου Δημήτρη Ρίζου, σύντομα αναμένονται θετικές εξελίξεις στο φλέγον και χρόνιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με το λιμάνι τους Λαυρίου.
Πιο αναλυτικά ο βουλευτής ανάρτησε το παρακάτω σχόλιο:
«Τα νέα που έρχονται από τις συχνές επικοινωνίες που έχουμε με το Υπουργείο Ναυτιλίας, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας της Σαμοθράκης με το λιμάνι του Λαυρίου, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον Έβρο.
Σύντομα, πολύ σύντομα, αναμένονται εξελίξεις, ώστε να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και όλου του νομού Έβρου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση τόσο με την πρωτεύουσα της χώρας, όσο και με άλλα κοντινά νησιά.
Λίγη υπομονή και ένα ακόμη διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Έβρου φαίνεται πως θα ικανοποιηθεί».

ΘΡΑΚΗΝΕΤ

Σαν σήμερα 16/12 πέρσι

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr