Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

17 Μαΐου, 2017

Για ενστάσεις στέλνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αγρότες με γη εντός ΟΣΔΕ σε δασικούς

Να ελέγξουν τα αγροτεμάχιά τους και κατόπιν να καταθέσουν τις σχετικές αντιρρήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν κι εφόσον συντρέχουν λόγοι, καλεί ο οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) τους παραγωγούς περιοχών, όπου αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες.
Αφορά περιπτώσεις εκχερσωμένων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης και βοσκότοπων, πριν και μετά το 1975, μέχρι το 2007, λένε στο AgroNews συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου.
Τέτοιοι λόγοι, αναφέρουν στο AgroNews συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, μπορεί να είναι η εμφάνιση μιας εκχερσωμένης, πριν ή μετά το 1975, έκτασης που συνδέεται με το ΟΣΔΕ στους αναρτημένους χάρτες ως δάσος, ή ένα πρόδηλο λάθος, οπότε και δεν απαιτείται παράβολο.
Σημειωτέον ότι: «Για τα αγροτεμάχια που εμπλέκονται, πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται, πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων» , αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, θέτοντας θέμα ομαλής καταβολής των ενισχύσεων.
Παράλληλα σημειώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ότι: «Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας συντείνει στην ομαλή καταβολή των δικαιούμενων κοινοτικών ενισχύσεων για κάθε δικαιούχο».
Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι στο ίδιο πνεύμα με πρόσφατες δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος είχε δηλώσει στην ΕΡΤ: «ότι ένα μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από τους δασικούς χάρτες είναι ότι αποκαλύπτονται εκχερσώσεις και καλλιέργειες σε περιοχές που επιδοτούνται, περιοχές που το 1945 ήταν κάτω από τη δασική νομοθεσία. Εδώ λοιπόν τίθεται ένα ζήτημα επιστροφής των χρημάτων των επιδοτήσεων και αναστολής της γεωργικής καλλιέργειας».
Δυνατότητα χρήσης ή εξαγοράς εκχερσωμένων με αντάλλαγμα
«Ωστόσο, με τον πρόσφατο νόμο του Απριλίου για τους δασικούς χάρτες, συνέχισε ο υπουργός: «δίνεται η δυνατότητα στους γεωργούς με έκπτωση που ξεπερνά το 80%, σε 100 δόσεις και με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 30 ευρώ να νομιμοποιήσουν τη χρήση. Το μόνο που χρειάζεται είναι η βεβαίωση της επιδότησης από  τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με αυτό τον τρόπο οι αγρότες νομιμοποιούν την αγροτική χρήση, χωρίς τη διαδικασία των αντιρρήσεων. Οι αγρότες λοιπόν που στην περιοχή τους έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες θα πρέπει έως τις 12 Ιουνίου να προσέλθουν στα Δασαρχεία και να αιτηθούν την νομιμοποίηση αλλαγής χρήσης». 
«Ως προς το κόστος της αλλαγής χρήσης ένας αγρότης θα έπρεπε να καταβάλει με το προηγούμενο καθεστώς 4.000 ευρώ εφάπαξ, για έκταση 5 στρεμμάτων. Με τις νέες ρυθμίσεις του ΥΠΕΝ ο ίδιος αγρότης θα πληρώσει  600 ευρώ, σε 100 δόσεις, με ελάχιστη τιμή δόσης το 30 ευρώ μηνιαίως, ποσό που μπορεί να υποστηρίξει το αγροτικό εισόδημα», εξήγησε, για να σημειώσει: «Έτσι, ανοίγει ο δρόμος ώστε οι αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκτάσεις τους, να επιδοτούνται νόμιμα και να αναγνωριστούν ως γεωργικά εκμεταλλεύσιμες οι εκτάσεις τους στους δασικούς χάρτες».
Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:
Κατόπιν της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων  Ενιαίας  Ενίσχυσης, έως τις 15 /06/2017, ενημερώνουμε τους παραγωγούς στις περιοχές των οποίων έγινε ανάρτηση Δασικών χαρτών να ελέγξουν εάν τα αγροτεμάχια που δήλωσαν και δηλώνουν στην Αίτηση του έτους 2017 για την καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων, εμπλέκονται χωρικά στους αναρτημένους Δασικούς χάρτες.
Για τα αγροτεμάχια που εμπλέκονται, πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται, πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων.

Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας συντείνει στην ομαλή καταβολή των δικαιούμενων κοινοτικών ενισχύσεων για κάθε δικαιούχο.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr