Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

30 Ιουνίου, 2017

Φορολογικές δηλώσεις: Λογική παράταση 17 ημερών, παράλογη η αύξηση φόρου έως και 35% - Σχόλιο

Λογική μπορεί να χαρακτηριστεί η παράταση των 17 ημερών που δόθηκε χθες στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων αφού το ΥΠΟΙΚ θέλει να ξεκινήσει η είσπραξη του φόρου εισοδήματος από το τέλος Ιουλίου αλλά παράλογα αυξημένος έως και 35% είναι ο μέσος φόρος που φέρνει οι χρεωστικές δηλώσεις.
Η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων μέσα στις επόμενες 17 μέρες απαιτεί ένα μέσο ημερήσιο ρυθμό κατάθεσης 86.000 δηλώσεων που είναι εφικτός με βάση τα μέχρι τώρα στατιστικά της ΑΑΔΕ.

Μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί οριστικά 4.657.243 δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων από τους συνολικά 6.122.425 υπόχρεους σε φορολογική δήλωση. Αυτό σημαίνει στις επόμενες 17 ημέρες θα πρέπει να υποβληθούν άλλες 1.465.182 δηλώσεις δηλαδή 86.188 δηλώσεις την ημέρα.
Οι λογιστές υποδέχθηκαν την χθεσινή παράταση με ανακούφιση χαρακτηρίζοντας την οριακά επαρκή αφού περίμεναν παράταση τριών εβδομάδων.
Παρόλα αυτά το υπουργείο οικονομικών θα έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στο να δώσει το περιθώριο της πράταση που δίνεται παραδοσιακά όλα τα χρόνια και στην ανάγκη να ολοκληρώσει την εκκαθάριση πριν το τέλος Ιουλίου ώστε να ξεκινήσει άμεσα και ο καταλογισμός του ΕΝΦΙΑ.
Εκείνο που δεν θέλουν από το οικονομικό επιτελείο είναι να πάει έστω και ένα μήνα πίσω το φορολογικό ημερολόγιο καθώς ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα (είναι 1,75%) του ΑΕΠ τριπλάσιος από αυτόν του 2016 και άρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο φόροι που καταλογίζονται το 2017 να πληρωθούν τους πρώτους μήνες του 2018.
Αυξημένος έως 35% ο μέσος φόρος
Ωστόσο οι 1,8 εκ χρεωστικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα φέρνουν ένα μέσο φόρο 1080 ευρώ ανά δήλωση ενώ πέρσι την ίδια εποχή ο μέσος όρος βρίσκονταν στα 800 ευρώ το ίδιο διάστημα του 2016 δηλαδή περίπου 35% περισσότερο . Η διαφορά μπορεί να μην αυξηθεί αλλά σίγουρα ο μέσο όρος του φόρου μπορεί να αυξηθεί στα 2200 2300 ευρώ ανά δήλωση κάτι που πανικοβάλει ειδικά αν κάποιος βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.
Η αύξηση αυτή έρχεται από επιμέρους επιβαρύνσεις ότι οποίες επιβλήθηκαν σε μισθωτούς συνταξιούχους αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες από το 2016.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πληρώνουν μιάμιση φορά την μείωση του αφορολόγητου αφού η αυξημένη παρακράτηση επιβλήθηκε εν αναδρομικά από την 1/1/2016 αλλά εισπράχθηκε από 1/7 /2016 με το πρώτο εξάμηνο να έρχεται αθροιστικά στην εκκαθάριση των δηλώσεων που γίνονται αυτές τις ημέρες. Επίσης υπάρχουν επιβαρύνσεις που προκύπτουν για τα εισοδήματα από τα 20.000 μέχρι και τα 35.000 ευρώ από την κλιμακωτή επιβολή του ειδικού τέλους αλληλεγγύης.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ελαφρύνονται μεν από την νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που ξεκινά από το 22% αντί του 26% της παλαιότερης αλλά η ωφέλεια αυτή υπεραντισταθμίζεται από την αύξηση της προκαταβολλής φόρου που θα πρέπει να καταβάλουν από το 75% το 20-16 στο 100% φέτος.
Τέλος στις επιχειρήσεις με κέρδος πάνω 50.000 ευρώ η πρόσθετη επιβάρυνση προκύπτει από την αύξηση του συντελεστή από το 26% στο 29% και φυσικά την αύξηση της προκαταβολής φόρου.
Σε κάθε περίπτωση ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρείς διμηνιαίες δόσης.
Η πρώτη θα καταβληθεί στο τέλος Ιουλίου η δεύτερη θα καταβληθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη θα καταβληθεί στο τέλος Νοεμβρίου.

  1. Λογική; Γιατί λογική; Καλώς ή κακώς είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλλουμε κάθε χρόνο τις φορολογικές μας δηλώσεις, που για εμένα θα έπρεπε κάθε χρόνο να τελειώνει το πολύ τέλος Μαρτίου. Άλλο θέμα. Μας δίνει το κράτος κάποια στιγμή 2 2,5 ή 3 μήνες να τις υποβάλλουμε. Ακούω πολλούς δεν έκανα ακόμα την δήλωση μου και τελειώνει η προθεσμία και συνεχίζει ή ο ίδιος ή κάποιος άλλος από την παρέα, δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς θα δώσουν παράταση. Όλοι μας θα έχουμε ακούσει αρκετές φορές αυτά τα λόγια. ΛΑΘΟΣ. Και 12 μήνες να είναι η διάρκεια των φορολογικών δηλώσεων, των τελών κυκλοφορίας, του ΕΝΦΙΑ ή οτιδήποτε άλλο, οι Ελληναράδες θα χρειαστούμε παράταση. Οι άλλοι λαοί γιατί είναι συνεπείς, θα μου πείτε έχουν την οικονομική άνεση. Μα τι θα γλιτώσεις; Είτε τον Γενάρη, είτε τον Μάιο, είτε τον Σεπτέμβριο θα τα δώσεις τα 30, 40, 50 ευρώ.
  2. Η φορολογία της εποχής των κατοχικών μνημονίων ούτως ή άλλως είναι πέρα για πέρα παράλογες και εξωπραγματικές για όλους και πολύ περισσότερο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Κάθε τρίμηνο πληρώνω ΦΠΑ, που σημαίνει ότι κόβω αποδείξεις, εισόδημα από την επιχείρηση μείον, παρόλα αυτά τέλος επιτηδεύματος 650€. Ε Λ Ε Ο Σ.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr