Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

30 Ιουνίου, 2017

Πανελλήνιες 2017 αποτελέσματα: Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες - Υπολογισμός μορίων - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις

Στις σχολικές μονάδες  αναρτήθηκαν κατά τις 11.00 το πρωί οι  των υποψηφίων των στα βασικά μαθήματα (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού).
Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη  τους στην ιστοσελίδα  http://results.it.minedu.gov.grπληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Από την Πέμπτη 6 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικότους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 14-7-2017. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
Επισημαίνεται ότι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Διευθύνσεων Λέσβου και Χίου που συμμετέχουν στις υπολειπόμενες εξετάσεις, δεν θα ανακοινωθούν οι βαθμοί την Παρασκευή, αλλά το συντομότερο δυνατόν.
Τέλος, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές  επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Πανελλήνιες 2017: Δείτε πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίζουν τα μόρια που προκύπτουν από τη βαθμολογία τους στην διεύθυνση https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.
Αναλυτικά:
Για να υπολογίσουν τα  τους οι υποψήφιοι που έδωσαν φέτος  θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τον βαθμό που έγραψαν στις Πανελλήνιες στα τέσσερα (4) μαθήματα, καθώς και τους συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο. Ο τρόπος υπολογισμού των για εισαγωγή στις  και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βασίζεται μόνο στο γραπτό βαθμό των 4 ή 5 μαθημάτων.
Τα μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο προκύπτουν από τα 4 μόνο μαθήματα του κάθε πεδίου.
Για τον υπολογισμό των εφαρμόζεται ο τύπος:
[ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 1,3) + (Β x 0,7) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ για συγκεκριμένο πεδίο, όπου Α, Β, Γ, Δ είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου.
Υπολογισμός σε  πεδίο με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας, τότε εφαρμόζεται ο τύπος:
[ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 0,9) + (Β x 0,4) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ  για συγκεκριμένο πεδίο, όπου Α, Β, Γ, Δ είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου.
Ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες:
Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις, στο ΣΥΝΟΛΟ θα προστεθούν και τα επιπλέον μόρια που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος από τυχόν εξέτασή του σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες με τους αντίστοιχους συντελεστές του αρ. 2 της αριθμ. Φ.253/193309/Α5/2015 (ΦΕΚ 2647/Β΄) Υ.Α., για να προκύψει ένα διαφορετικό σύνολο, που θα ισχύει μόνο για τμήματα που απαιτούν ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες.
Βάσεις 2017: Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελέσματων
«Πτώση των  σε 2ο και 5ο πεδίο»
Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, με μία πρώτη εκτίμηση μπορεί να εικάσει κανείς πώς θα κινηθούν οι  στα επιστημονικά πεδία.
Όσον αφορά στο 4ο πεδίο, των Επιστημών της Εκπαίδευσης, αναμένεται σημαντική άνοδος των βαθμολογιών, αφού σε σχέση με πέρσι, η ζήτηση από πλευράς υποψηφίων έχει υπερδιπλασιαστεί.
«Πέρσι είχαν επιλέξει περίπου 8.500 υποψήφιοι το τέταρτο πεδίο, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τις 17.000, άρα με μαθηματική ακρίβεια, θα σημειωθεί άνοδος στις παιδαγωγικές σχολές», σχολίασε ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός φροντιστής, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στο 2ο και το 5ο πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα), σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, θα σημειωθεί πτώση των , εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων που αναμένονται στα Μαθηματικά Προσανατολισμού.
Ειδικά για το 5ο πεδίο, αναμένεται σημαντική πτώση, καθώς, όπως αναφέρει, «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τα βαθμολογικά κέντρα, θα υπάρξει πολύ μεγάλο ποσοστό κάτω της βάσης, αλλά και υστέρηση των βαθμολογιών και στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας».
Για το 1ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο, που αφορούν στις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, αντίστοιχα, ο κ. Χατζητέγας ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη, αφού αφορούν σε σχολές υψηλού ανταγωνισμού και οι αυξομειώσεις αναμένεται να είναι οριακές.
Μάλιστα, σύμφωνα με ένα πρώτο δείγμα επιδόσεων βαθμολογιών που είχε συλλεχθεί από βαθμολογικά κέντρα, αναμένεται – μεταξύ άλλων – άνοδος των  στα παιδαγωγικά τμήματα, πτώση στα πολυτεχνικά και διατήρηση των ιατρικών σχολών στα περσινά, αρκετά υψηλά, επίπεδα.
Αυτό ανέφερε ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Χρήστος Κάτσικας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Οι 85.000 υποψήφιοι θα μάθουν (την Παρασκευή) τι έγραψαν», ανέφερε ο κ. Κάτσικας, εξηγώντας πως οι αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις με βάση τα παραπάνω διαθέσιμα στοιχεία, ο εκπαιδευτικός αναλυτής επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Μια πρώτη εικόνα που έχει σχηματιστεί από ένα δείγμα επιδόσεων  των υποψηφίων, που έχουμε συλλέξει από βαθμολογικά κέντρα, δίνει σχηματικά το εξής: θα έχουμε σίγουρα άνοδο των  στα παιδαγωγικά τμήματα, δασκάλων και νηπιαγωγών, τα οποία επιλέγουν διπλάσιοι υποψήφιοι σε σχέση με πέρσι».
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, «όσον αφορά στα πολυτεχνικά τμήματα, φέτος τα περισσότερα απ’ αυτά θα έχουν πτώση των , διότι οι επιδόσεις στα μαθηματικά, και κυρίως στο βαθμολογικό ορίζοντα 18 – 20 είναι πολύ χαμηλότερες από τις περσινές».
Στο ύψος των περσινών  (δηλαδή πάνω από τα 19.000 μόρια) αναμένεται πως θα μείνουν οι ιατρικές σχολές, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, «στα περισσότερα οικονομικά τμήματα θα έχουμε πτώση των  – και κυρίως στην περιφέρεια», ενώ «στα τμήματα τα θεωρητικά φαίνεται πως θα έχουμε μικρά σκαμπανεβάσματα και θα μείνει μεγάλος αριθμός υποψηφίων έξω από αυτά, γιατί είναι πολλοί που τα ζητάνε και είναι λιγότερες οι θέσεις που δίνονται».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά νομικές σχολές, κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, «φαίνεται πως θα έχουν ίσως ένα «κλικ» ανόδου των  τους σε σχέση με πέρσι», ανέφερε ο κ. Κάτσικας.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr