Translate

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό

Ανοικτή επιστολή

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας ,οφείλατε όπως υπαγόρευαν οι εξαγγελίες σας ,να πολεμήσετε το κακό που είχαν κατά τη γνώμη σας , επιφέρει οι προκάτοχοί σας ,με αποτέλεσμα η χώρα να «πέσει στα βράχια» .Πέρασε καιρός και με τις ενέργειες της κυβέρνησής σας ,στα βράχια τσακίζεται η ελληνική πίστη, η πειθαρχία, η παράδοση αιώνων!
Πιστέψαμε ,αρχικά, ότι κάτι καλό θα προκύψει από έναν πρωτίστως νέον άνθρωπο ,που επέλεξε να συνοδεύεται επίσης από ένα επιτελείο νέων ,κάποιοι από τους οποίους έδειξαν σχεδόν εξαρχής την ματαιοδοξία τους και την αξία της ατομικότητάς τους.

Σήμερα ,σαν να μην συναποφασίζετε ,οι υπουργοί σας έχουν αποδείξει στον ελληνικό λαό, πόσο εύκολα «τσακίζεται» η αξία του Έλληνα ,του ήρωα ,που μέχρι χθες, εμφορούμενος από ανθρώπινα, εθνικά, ευγενικά, λαμπρά ιδανικά, έφερε το όνομα «Ελλάδα» να ταξιδεύει στην υφήλιο και τον ακμαίο ,αρχαίο και νεότερο πολιτισμό, να διδάσκει στους λαούς το "καλόν καγαθόν"!
Κύριε Πρωθυπουργέ ,οι αποφάσεις σας δια στόματος του κυρίου Γαβρόγλου περί παιδείας ,έχουν προκαλέσει το περί δικαίου αίσθημα .Δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί να συναποφασίζουν χάριν του λαού αλλά να μην πείθουν δια του προσωπικού παραδείγματος. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζετε τα της παιδείας ,συχνότερα από κάθε τομέα χωρίς πρώτα να εντρυφείτε και να προσμετράτε τις επιπτώσεις των αλλαγών! Οι αποφάσεις σας δείχνουν ισοπέδωση  μέσα από την ομαλοποίηση των πάντων! Τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες έχουν την ανάγκη της ευταξίας, η οποία όμως δεν θα υφίσταται με τις αλλαγές και όλα τα συμπαρομαρτούντα .Δεν ισχυρίζομαι σώνει και καλά την ανάγκη ύπαρξης  όλων όσων σταδιακά καταργείτε αλλά εκ πείρας,  σας υπενθυμίζω ότι οι σχολικές κοινότητες είναι μονάδες κοινωνικές και θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες που θα εξασφαλίζουν την ειρήνη ,την πρόοδο και την ομαλή λειτουργία τους!
Εάν πήγαμε αριστερά για να ξεχάσουμε ό,τι αποτελεί αξία  απαραίτητη για την διαπαιδαγώγηση των ελληνοπαίδων ,εάν πήγαμε αριστερά για να γίνουμε όλοι ίδιοι, όχι ίσοι, λυπάμαι που θα το πω αλλά εκείνοι που θα επωμιστούν τα δεινά θα είναι τα παιδιά από τα οποία όχι μόνο κλέψαμε το μέλλον αλλά τα καταδικάζουμε να μην αναγνωρίζουν εφεξής τι σημαίνει θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια στην Ελλάδα του αύριο !
Η δημιουργική δικαιοδοσία σας δεν είναι να προσομοιάσετε την Ελλάδα με όλα τα υπόλοιπα εθνικά κράτη ή καλύτερα να τη ρίξετε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης, γιατί ,κάθε φορά, οι «ξένοι» σας το υπαγορεύουν .
Η παιδεία κράτησε το όνομά μας ψηλά ,με το ήθος μας, δια της θρησκείας που συντελεί στην ένωση, που ενώνει και συμφιλιώνει και με τη γνώση η οποία αναδεικνύει τα δυνατά μυαλά εν πολλοίς,σήμερα, στον εξωελλαδικό χώρο .
Μην αντιμάχεστε εμμέσως πλην σαφώς τον χώρο της εκκλησίας δια της παιδείας .Ποτέ δεν επικράτησε αυτό ,το γνωρίζετε γιατί για τον Έλληνα που σκλαβώθηκε αιώνες αυτά τα δύο , του αύξαιναν τον ηρωισμό και κέρδισε την ελευθερία του .
Με τιμή
Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

1 σχόλιο:

  1. Από τον κομμουνισμό αυτά φοβόμουν και δεν επρόκειτο ποτέ να ψήφιζα ένα τέτοιο κόμμα. Δεν με φόβιζαν τα νταούλια και οι ζουρνάδες με τα οποία θα χόρευαν οι αγορές, ήξερα πολύ καλά ποιους θα συνέχιζαν να χορεύουν στο ταψί.
    ΤΏΡΑ ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ;
    ΓΙΑΤΊ ΚΟΙΜΌΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΎΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΊΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ, τουλάχιστον τα σχόλια που αναφέονται σε πρόσωπα, οργανισμούς, εταιρείες να είναι με ονοματεπώνυμο κανονικό, είτε ως ανώνυμος να αναγράφεται κάπου, είτε σην επιλογή Όνομα URL (στο όνομα). Σχόλια ανώνυμα που θα αναφέρονται σε πρόσωπα και θεσμούς θα διαγράφονται ΟΛΑ.
Ευχαριστώ
Irineossamothraki Blog