Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

23 Οκτωβρίου, 2017

2 άρθρα από την Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Το χθες  θα αργήσει να γίνει αύριο.
Μουτζουρωμένο το γυαλί μα πίσω απ τους καπνούς του βλέπει ο… κόσμος την κατάντια μας και σταματάει ο νους του. Αν ζούσε ο Ηλίας Κατσούλης θα  μου συγχωρούσε τούτη την παράφραση του μισού στίχου, γιατί εκεί φτάσαμε, νοσταλγώντας το χθες που ήθελε να αρδεύουμε από το απόθεμα της μνήμης  τα περασμένα να προσπαθούμε να εικάσουμε τα μελλούμενα  ,ακουμπώντας το χέρι της παρηγοριάς στο μάγουλο  από συνήθεια  μονάχα.
Τώρα το πλοίο κλυδωνίζεται  δεν προχωρεί, δεν ηρεμεί ,δεν χαράσσει ρότα για πουθενά κι εμείς με ορθάνοιχτο βλέμμα  ,τεντωμένα αυτιά  και με ένα μαξιλάρι αγκαλιά  για να μετριάσουμε το στομαχόπονο προσπαθούμε να καταλάβουμε τι κάνουν όλοι αυτοί ντόπιοι και ξένοι ,τι μαγειρεύουν !

Είναι δυνατόν να σώσετε κύριοι την Ελλάδα με πενταροδεκάρες που μαζεύετε από τους πολίτες! Είναι ποτέ δυνατόν να καλύψετε το έλλειμμα με «εράνους» ,σήμερα για τα λεφτά που έφαγε ο Χ ,αύριο «έρανο» για τα λεφτά που έφαγε ο Ψ ;
Το δημοσιονομικό πρόβλημα διογκώθηκε γιατί με τις ευλογίες σας ,στηρίχτηκε σε έργα με κοινοτική χρηματοδότηση, στα στεγαστικά δάνεια, στα καταναλωτικά δάνεια, όχι σε μια σταθερή ανάπτυξη.
Και όσο δεν θα έχουμε ανάπτυξη τόσο θα υποφέρουμε. Τι συμβαίνει μέχρι σήμερα  με τις επιδοτήσεις .Ποιος σπέρνει και θερίζει πραγματικά, παρά μόνο για την επιδότηση!
Ο λόγος μου ,για τους καχύποπτους, δεν αφορά μόνο ένα κόμμα αλλά και τα δύο που για τη μη ανάπτυξη στη μια κυβερνητική θητεία, έφταιγε η προηγούμενη, η επόμενη, ανάλογα.
Και βέβαια μέχρι σήμερα και για τα επόμενα χρόνια αν οι υποψηφιότητες αφορούν την κονκάρδα της υπεροχής, χορτάσαμε άριστους πολιτικούς  μόνο για την καρέκλα και δίκην εντυπωσιασμού ,για μεστούς γραμμένους λόγους  που με στυλ ακούγονται από τα μικρόφωνα του κοινοβουλίου και μήτε τον είδατε.
Τι φορολογική πολιτική ασκείτε, όταν ευκαιριακά αποφασίζετε να βουτήξετε το χέρι στην τσέπη μας, γιατί τι άλλο κάνετε όταν απρόσμενα σκέφτεστε ,το :ένα χαράτσι ακόμα για να ελαχιστοποιήσουμε το έλλειμμα . 
Φέρνουν έσοδα τα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, τα σπίτια δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, οι χαμηλοί μισθοί και οι εξευτελιστικές συντάξεις;
Τυχαία νομίζετε βγήκε το, πήγαν για μαλλί  και βγήκαν κουρεμένοι; Το κράτος τι κέρδος έχει ; 
Η  Δημοκρατία ως πολίτευμα έχει άλλα χαρακτηριστικά  όχι την επιβολή -με τη βία- πρόσθετων φόρων, επειδή εσείς δεν φτάσατε το μαχαίρι στο κόκαλο. 
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ελληνικός λαός  δε θα αντέξει το φαινόμενο των working poor s, βλ. δεύτερο μισό 19ου αιώνα ,να εργάζεται ο Έλληνας μέχρι τελικής πτώσεως και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο βάρος των υποχρεώσεων του!
Μας εξωθείτε στη φτώχεια ,στην ανασφάλεια, μας περιθωριοποιείτε, μας γελοιοποιείτε πραγματικά τα αλλάξατε όλα  και μας αλλάξατε τα φώτα! Από το ρεύμα της ΔΕΗ στο σκοτάδι ή στο κερί! Εκεί όπου χάνεται η έλλογη κρίση ,αναδεικνύεται η κωμική πλευρά των πραγμάτων! 
Άννα   Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

Όσο μακραίνει η κρίση ,τόσο βαθαίνει το χάσμα.
Τα άνθη του κακού πολλαπλασιάζονται πίσω από την οικονομική κρίση η οποία μένει και μακραίνει για να γεννήσει ό,τι κυοφορεί, που  δεν είναι άλλο από την ανατροπή ή τον κατακερματισμό των κοινωνιών! Κι αν κάποιες εντάσεις ήδη διαφαίνονται ,η εκμετάλλευση του ανθρώπου-υποκειμένου ,ο οποίος  δεν υπολογίζεται όσο θα έπρεπε ,εντάσεις που ορίζουν αφέντες και δούλους, θα επιφέρουν τεράστιες ανισότητες.
Κι όταν μια κοινωνία δεν αντιδρά,  ή δεν γνωρίζει τι συμβαίνει ακριβώς, ή δείχνει ότι αποδέχεται την καθημερινότητα ,όποια κι αν είναι ,απλά από   συνήθεια! Όμως  η συνήθεια  σε κάτι που κατατρώει τα θεμέλιά της, θα αποβεί μοιραία ,στέλνοντας τον άνθρωπο -μονάδα, στην εκδούλευση,  η οποία ενώ ξεκινά ηθελημένα, γίνεται  καταστροφική !
Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου τα πάντα αποδυναμώνονται  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ,όπου  κυριαρχεί το θεώμαι και όχι το   επιχειρώ ,όπου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι γίνονται άθυρμα στα χέρια του κράτους, υπό την έννοια της φοροεισπρακτικής τακτικής, η οποία προβάλλει κάθε φορά που πρέπει να ισορροπήσει η φθίνουσα οικονομία, δεν  είναι ασφαλής παράμετρος ανάπτυξης  μόνο η ιδιότητα του μέλους της Ευρωζώνης.
Η κρίση μακραίνει ,το χάσμα βαθαίνει ,με συνέπειες ορατές ,καθώς  η ανεργία αυξάνει και δεν διαφαίνονται πολιτικά σχέδια  για την πάταξή της.
Καθημερινές ανακοινώσεις περί υπέρβασης ,εξέλιξης και ανάπτυξης ,όντως κυκλοφορούν αλλά αυτό δεν είναι παρά πολιτική για καταστολή των αρνητικών συναισθημάτων που βιώνουμε ως λαός.
Όσο μακραίνει η κρίση τόσο οι ομάδες-ενώσεις  θα πληθαίνουν σε μια προσπάθεια αλληλεγγύης, που όμως υποκαθιστούν το κράτος, το οποίο ορίζει την ανάπτυξή του σύμφωνα με τις δυνατότητες συμφωνίας ή  ταύτισης με συμφέροντα ανώτερα ,ισχυρά, ξένα προς αυτά του ελληνικού λαού .
Έχουμε γνώση ,συνείδηση, του τι περίπου συμβαίνει ,αλλά έχουμε και επίγνωση της  αδυναμίας μας να αντιδράσουμε άοπλοι ,όταν η γεωργία, η κτηνοτροφία, η  αλιεία και άλλοι τομείς  βιώνουν καθημερινά την αδυναμία της επιβίωσής τους.
Όσο η κρίση παραμένει ,είμαστε εκτεθειμένοι και συνθλιβόμαστε στις μυλόπετρες των ανισοτήτων, οι οποίες  γκρεμίζουν ακόμη και αυτά τα  σπίτια μας !Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όσοι επαγγέλλονται την ανάπτυξη!
Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr