Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

31 Οκτωβρίου, 2017

Αλεξανδρούπολη: «Μαραθώνιος Ζωής» για τη Σαμοθράκη

Διοργάνωση μουσικής φιλανθρωπικής βραδιάς θα πραγματοποιήσει η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραστάσεις χορευτικών, χορωδιακών και μουσικών σχημάτων από συλλόγους – μέλη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Δρομολόγια ΣΑΟΣ ΙΙ από 1/11/17 έως 31/10/18

Ενόψει της νέας ακτοπλοϊκής - ναυτιλιακής χρονιάς (1/11/17 - 31/10/18) η SAOS FERRIES ανάρτησε στην ιστοσελίδα της τα δρομολόγια για το ΣΑΟΣ ΙΙ, όλης αυτής της χρονιάς. Βέβαια για το διάστημα 6/11/17 έως 6/1/18 αναφέρεται ΑΚΙΝΗΣΊΑ.

ΕΛΤΑ Σαμοθράκης: Κατόπιν ραντεβού...

Σήμερα θα σας αναφέρω ένα σύνηθες για την Σαμοθράκη περιστατικό. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) - Eurobank στην Σαμοθράκη λειτουργούν με 2 υπαλλήλους, οι οποίοι κάνουν την δουλειά τους όσο καλά μπορούν. Τι γίνεται όμως όταν ο ένας ασκεί το αναφαίρετο δικαίωμα του από τον νόμο και κάνει χρήση της αδείας του; Τι γίνεται όταν ο ένας βγαίνει για διανομές και ο άλλος πρέπει να πάει στο καράβι για να παραλάβει ή να στείλει σάκκους; Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ΕΛΤΑ - Eurobank κλείνουν είτε για λίγα λεπτά είτε για 1 - 1,5 ώρα. Αυτό ίσως είναι κατανοητό. Ο κόσμος όμως, φυσιολογικά, δεν το γνωρίζει τις περισσότερες φορές.

30 Οκτωβρίου, 2017

Θανάσης Βίτσας: Κάποιοι κάνουν λαϊκισμό πάνω στη θεομηνία της Σαμοθράκης

Την άποψη ότι οι πολιτικοί επικριτές του χρησιμοποιούν τη θεομηνία που έπληξε το νησί για να πλήξουν τον ιδιο και δη μέσα από τα social media, εξέφρασε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας σε μία μακροσκελή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη.
Ο κος Βίτσας έκανε μία σύντομη αναδρομή στο έργο που έχει παράξει η δημοτική αρχή της οποίας ηγείται, για να πει -μεταξύ άλλων- ότι η κριτική που του ασκείται ειδικά στο θέμα της διαχείρισης της θεομηνίας είναι από άδικη έως επικίνδυνη κι αυτό γιατί οι «επικριτές» του, τού ζητούν στην ουσία να κάνει παρεμβάσεις χωρίς σχέδιο, οι οποίες ομως εν τέλει δεν θα βοηθήσουν το νησί. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος «δεν θα έκανε λαϊκισμό με κανέναν τρόπο», ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία.

ΜΑΝΟΥΣΗΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΤΑ … «ΤΑΧΥΠΛΟΑ»! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Η VOLVO

Την διαβεβαίωση ότι η ναυπήγηση του δεύτερου ταχύπλοου της SAOS FERRIES θα συνεχιστεί, έδωσε σήμερα στον STATUS 94.2, ο πλοιοκτήτης της εταιρείας, Φώτης Μανούσης. Ο κ. Μανούσης ζήτησε στο μεταξύ, από την Σουηδική VOLVO, να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις μηχανές του «ΖΕΦΥΡΟΣ», ώστε εν συνεχεία να αποφασίσει για την προμήθεια των μηχανών του νέου ταχύπλοου «ΟΣΤΡΙΑ» που βρίσκεται ήδη σε φάση ναυπήγησης. Δήλωσε επίσης ότι τα υπάρχοντα ταχύπλοα δεν μπορούν να θεωρούνται ταχύπλοα, αφού η ταχύτητα που αναπτύσσουν, δεν ξεπερνούν την ταχύτητα του «ΣΑΟΣ 2», όταν είχε καινούργιες μηχανές.

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι

Σας ενημερώνουμε ότι για σήμερα 27/10/2017 και για την Δευτέρα 30/10/2017 το απογευματινό δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη δε θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 μ.μ. αλλά στις 17.00 μ.μ.

29 Οκτωβρίου, 2017

To «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» θα αντικαταστήσει το «ΣΑΟΣ ΙΙ» ( ; )

Στο Κερατσίνι, στο μώλο της ΔΕΗ μεθόρμισε πριν λίγες ημέρες το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ της SAOS FERRIES, το οποίο βρισκόταν από τριμήνου στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το γιαπωνέζικο σκαρί του 1994 ενδέχεται να αντικαταστήσει το «ΣΑΟΣ ΙΙ» της εταιρείας, λόγω της ετήσιας ακινησίας του δεύτερου.

Στην Σαμοθράκη ο Σταύρος Θεοδωράκης στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (εικόνες)

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, Αθανάσιο Βίτσα, «Ένιωσα την υποχρέωση αυτή τη σημαντική μέρα να βρεθώ εδώ στην ακριτική και φιλόξενη Σαμοθράκη για έναν επιπλέον λόγο: ζήσατε μια μεγάλη καταστροφή τον Σεπτέμβρη και πρέπει να είμαστε στο πλευρό σας». Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρη τον Δήμαρχο και τους κατοίκους του νησιού για την ταχύτητα με την οποία επούλωσαν πολλές από τις πληγές, αλλά και για το σθένος και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την καταστροφή. «Ελπίζω η συμπεριφορά των κατοίκων της Σαμοθράκης να είναι ένα δίδαγμα για τους κατοίκους των πόλεων γιατί χωρίς τους ακρίτες μας, χωρίς τους νησιώτες μας, η Ελλάδα δεν υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη για την επίσκεψή του στο νησί. «Για εμάς» τόνισε «η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια χρονική στιγμή όπου η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας εμψυχώνει τον πληθυσμό, ο οποίος μετά την πρόσφατη φυσική καταστροφή που υποστήκαμε έχει ανάγκη την παρουσία όλων».

28 Οκτωβρίου, 2017

Τα ξημερώματα γυρίζουμε πίσω την ώρα που κλέψαμε τον Μάρτιο

Τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη αύριο και τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια πίσω... Όχι όμως όπως κατάλαβε ο <<καλός>> κύριος παρακάτω, απλά γυρίζουμε την ώρα που κλέψαμε... τον Μάρτιο για την θερινή ώρα, πίσω στα ρολόγια μας για να έρθει η χειμερινή. Τον Μάρτιο φτου και πάλι από την αρχή...

Σπυρ. Καραχάλιος: Το έπος του'40, των αληθινών Ελλήνων - Σχόλιο

Ένα Έθνος επιβιώνει από τις κακουχίες και τις κατοχές που τού τυχαίνουν στο διάβα μονάχα όταν έχει σταθερές αξίες και ελεύθερο φρόνημα. Το Ελληνικό Έθνος είναι το μοναδικό Έθνος που έγραψε ζωντανά και ματωμένα έπη στα πεδία των μαχών, διότι αποτελεί την προσωποποίηση τής πίστης και τού πολιτισμού που ενέσπειρε στην ελεύθερη ανθρωπότητα.

Οι Αληθινοί Έλληνες αγωνίζονται εναντίον πάσης μορφής αδικίας, ακόμη κι αν η αδικία υπερτερεί στον αριθμό των στρατευμάτων της έναντι ημών. Αλλά οι Έλληνες νικούν διότι υπερτερούν στην ψυχή. Έτσι ακριβώς συνέβη και στο σύγχρονο έπος τού Σαράντα, όταν η Πατρίδα μας δέχτηκε δόλιο πλήγμα από την Ιταλία τού Μουσολίνι. Γιατί ευτυχίσανε οι παππούδες μας να έχουν ως ηγέτη τους τον Εθνικοκοινωνιστή Ιωάννη Μεταξά που είπε πολύ σωστά ότι οι Έλληνες πολεμούν πριν από τη νίκη για τη δόξα.

27 Οκτωβρίου, 2017

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Λάβετε υπόψη σας πρωτίστως , τη σημασία της εδαφικής συνέχειας μέσω της ακτοπλοΐας για το νησί , το οποίο επλήγη προσφάτως από την φοβερή κακοκαιρία, η οποία εξάντλησε κάθε απόθεμα αντοχής και ανοχής των κατοίκων!

Οι θέσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη Σαμοθράκη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης παραχώρησε σήμερα, 26 Οκτωβρίου 2017, συνέντευξη τύπου γιατί 5 μέρες μετά την κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης κανένα τοπικό μέσο ενημέρωσης δεν πρόβαλε τις θέσεις μας για τα ζητήματα που συζητήθηκαν ενώ προβλήθηκαν οι απόψεις όλων των άλλων φορέων.  
Τα θέματα της συνεδρίασης, διάρκειας 4,5 ωρών, ήταν η κοινή διεκδίκηση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών, η τεχνική βοήθεια προς το Δήμο Σαμοθράκης από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο απολογισμός ζημιών μετά την καταστροφική βροχόπτωση και ο προγραμματισμός αποκατάστασης ζημιών με μόνιμες υποδομές. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΩΜΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Σε συνέχεια της υπογραφής του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΦΙΛΙΑΣ που έχει υπογράψει ο Δήμος Σαμοθράκης με το Δήμο της Ρώμης -Ιστορικό Κέντρο, ο Δήμος Σαμοθράκης υλοποίησε πρόγραμμα φιλοξενίας εκπροσώπων του Δήμου Ρώμης και Ιταλών μαθητών από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017. Η δράση συγχρηματοδοτήθηκε από το το Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες.
Η ιταλική αποστολή αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του Δήμου Ρώμης- Ιστορικού Κέντρου Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Ρώμης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και 20 μαθητές της Γ΄τάξης Λυκείου της Ρώμης, επισκέφτηκαν τη Σαμοθράκη και είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου, να αναπτύξουν δεσμούς με Έλληνες μαθητές, μέσα από βιωματικές δράσεις πολιτισμικής κατανόησης, να έρθουν σε επαφή με τη φύση της Σαμοθράκης και να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της.

Τα αιολικά πάρκα ωφέλιμα για τους καταναλωτές

Μεγάλη η οικονομική συνεισφορά τους στους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος, στις περιοχές όπου έχουν εγκατασταθεί, όπως τα Αρριανά και ο Κέχρος Ροδόπης και η Αισύμη Έβρου.
Ομαλά εξελίσσεται η διανομή του λεγόμενου «τέλους 1%» στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που διαμένουν σε περιοχές (τις πρώην κοινότητες) της Ελλάδας όπου λειτουργούν αιολικά πάρκα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΕΤΑΕΝ. Πρόκειται για ποσά που από τον Ιούνιο του 2010 παρακρατούνται από τις πληρωμές προς τα αιολικά πάρκα με σκοπό να μειώσουν το λογαριασμό ρεύματος των καταναλωτών. Αντίστοιχες παρακρατήσεις γίνονται από τα μικρά υδροηλεκτρικά (ΜΥΗ) και τους σταθμούς βιομάζας.

26 Οκτωβρίου, 2017

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ 2017

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ανακοινώνει ότι ξεκινάει η ανανέωση και η έκδοση των Δελτίων Μετακίνησης Α.με.Α. για το έτος 2017, στις 26 Οκτωβρίου 2017 και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου 2017.
• Οι δικαιούχοι της δωρεάν μετακίνησης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι τα άτομα με αναπηρία που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 ΕΥΡΩ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 ΕΥΡΩ (προσαυξανόμενο κατά 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω).

Σάββατο 28/10: O Σταύρος Θεοδωράκης θα επισκεφτεί Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη

To Σάββατο 28 Oκτωβρίου o Σταύρος Θεοδωράκης θα επισκεφτεί τηΣαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα:
10.00: Θα μεταβεί στη Σαμοθράκη για να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ενημέρωση Δημάρχου για την ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ και για τα έργα αποκατάστασης του αγωγού στη Χώρα

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Αναφορικά με το θέμα ακινησίας του ΣΑΟΣ ΙΙ
Σε ανοιχτή επαφή με το Υπ.  Ναυτιλίας βρίσκεται ο Δήμαρχος και συγκεκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κο Χρ. Λαμπρίδη και τον Υφυπουργό κο Ν. Σαντορινιό για την αναζήτηση λύσης στο θέμα της ακινησίας του ΣΑΟΣ ΙΙ.
Από το Υπουργείο γίνεται μεγάλη προσπάθεια άμεσης λύσης.

Αναφορικά με τα έργα αποκατάστασης του αγωγού στη Χώρα.

25 Οκτωβρίου, 2017

ΑΝ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ: ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟ Η ΑΚΤΟΠΛΟΊΚΉ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ;

Αθήνα, 25/10/2017

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Θα καλυφθεί με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξ/πολης - Σαμοθράκης ;

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του Δημάρχου της Σαμοθράκης, Αθ.Βίτσα, με το αίτημα της έκτακτης δρομολόγησης πλοίου που να εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Φώτης Φωτεινός: “Μετά απο 30 ημέρες δεν έχει γίνει τίποτα στο νησί, κινδυνεύουν ζωές - Κίνδυνος κατάρρευσης – Στον αέρα τα θεμέλια του ξενοδοχείου μου στη Χώρα”

24 Οκτωβρίου, 2017

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη σε Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη

Τη Σαμοθράκη επισκέφτηκε την Παρασκευή 20/10/2017 ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη Ευάγγελου και του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Βίτσα Αθανάσιου.
Ο κ. Λαμπρίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. κ. Δούκα Χρήστο, επισκέφτηκε το Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Ζουλίνο Σπυρίδωνα για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Λιμενικού Τμήματος, τις δραστηριότητές του, τις επιχειρησιακές δυνατότητές του, το προσωπικό και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Σημέρα Τρίτη 24/10 η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης – Πότε θα είναι τα χρήματα στη διάθεση των παραγωγών



Σημέρα Τρίτη 24/10 η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης – Πότε θα είναι τα χρήματα στη διάθεση των παραγωγώνΣτους λογαριασμούς των παραγωγών πιστώνεται την Τρίτη 24/10 το 70% της Βασικής Ενίσχυσης, ύψους 701.027.961,21 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι 537.406
δικαιούχοι αγρότες της χώρας, θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους από τα ATM της Τράπεζας ήδη από το απόγευμα της Τρίτης, διαφορετικά από την Τετάρτη 25/10  θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν κανονικά σε αναλήψεις από τα υποκαταστήματα της Τράπεζας.  
Όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η «ΥΧ», ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι απόλυτα συνεπής στο ραντεβού του με τους παραγωγούς για την προκαταβολή του τσεκ της Βασικής Ενίσχυσης, με το συνολικό ύψος της πληρωμής να είναι ενισχυμένο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη καθώς έγινε δεκτό το αίτημα της χώρας μας για την πληρωμή προκαταβολής στο 70% αντί του 50% που προβλέπει ο κανονισμός.

Δήμος Σαμοθράκης: Στο πλευρό της Σαμοθράκης η Ρώμη

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Με πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ρώμης
διοργανώνεται στις 24 Οκτωβρίου 2017
μουσικοχορευτική εκδήλωση στη Ρώμη
για την συλλογή χρημάτων και την βοήθεια της Σαμοθράκης
που χτυπήθηκε από τη θεομηνία της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωση Δημάρχου Σαμοθράκης σχετικά με την ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ

Στις 22/10/2017 πληροφορήθηκα για τη δίμηνη ακινησία του Ε/Γ-Ο/Γ SAOS II το χρονικό διάστημα 6-11-2017 έως 6-1-2018.
Η ακινησία αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή ιδιαιτέρα δύσκολη και το νησί δεν είναι δυνατόν να μείνει χωρίς συγκοινωνία, προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα κι’ άλλα αγαθά για δύο μήνες.
Επειδή το πλοίο αποτελεί τη μοναδική μεταφορική δυνατότητα από και προς Αλεξανδρούπολη και  επειδή η ζωή 2.500 ανθρώπων εξαρτάται από τη σύνδεση αυτή ζήτησα άμεσα από τη πολιτεία με επείγον έγγραφο στις 23/10/2017 προστασία και αντικατάσταση με άλλο Ε/Γ-Ο/Γ.
Προς τη κατεύθυνση της λύσης γίνονται παράλληλα και άλλες ενέργειες για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερώνω άμεσα.

23 Οκτωβρίου, 2017

2 άρθρα από την Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Το χθες  θα αργήσει να γίνει αύριο.
Μουτζουρωμένο το γυαλί μα πίσω απ τους καπνούς του βλέπει ο… κόσμος την κατάντια μας και σταματάει ο νους του. Αν ζούσε ο Ηλίας Κατσούλης θα  μου συγχωρούσε τούτη την παράφραση του μισού στίχου, γιατί εκεί φτάσαμε, νοσταλγώντας το χθες που ήθελε να αρδεύουμε από το απόθεμα της μνήμης  τα περασμένα να προσπαθούμε να εικάσουμε τα μελλούμενα  ,ακουμπώντας το χέρι της παρηγοριάς στο μάγουλο  από συνήθεια  μονάχα.
Τώρα το πλοίο κλυδωνίζεται  δεν προχωρεί, δεν ηρεμεί ,δεν χαράσσει ρότα για πουθενά κι εμείς με ορθάνοιχτο βλέμμα  ,τεντωμένα αυτιά  και με ένα μαξιλάρι αγκαλιά  για να μετριάσουμε το στομαχόπονο προσπαθούμε να καταλάβουμε τι κάνουν όλοι αυτοί ντόπιοι και ξένοι ,τι μαγειρεύουν !

Ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ για γενική επισκευή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι επί δωδεκαετία το ΣΑΟΣ ΙΙ δεν επέρχεται σε προγραμματισμένη ετήσια ακινησία για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευών, παρά προβαίνει σε εμβαλωματικές επεμβάσεις προκειμένου να διατηρηθεί σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους η ακτοπλοϊκή σύνδεση της ακριτικής Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού   μας.

Αθ. Βίτσας, Π. Παπάς, Γ. Χανός, Γιαν. Γλήνιας, Ευαγγ. Λαμπάκης, Π. Μιχαηλίδης για το διαδημοτικό συμβούλι

ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ ΒΊΤΣΑΣ - ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΘΡΆΚΗΣ

Ιδιαίτερα θετικό χαρακτήρισε το διαδημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη με το δήμο Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99.3, λέγοντας πως λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις, ενώ ουσιαστική ήταν η παρουσία τόσων πολλών θεσμικών φορέων.
Οι αποφάσεις για υποστήριξη της γραμμής του Λαυρίου με επιπλέον δρομολόγια και της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνο – Λέσβος, η επαναλειτουργία του τελωνείου στο νησί μετά από δύο χρόνια αναστολής, που θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης με λιμάνι της Τουρκίας και η επέκταση της επιδότησης της γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης σύμφωνα με το δήμαρχο Σαμοθράκης.

Καιρός - Καλλιάνος: Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα - Τι δείχνει το "Σύστημα Ποσειδών"

Μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23/10/2017) και από τα βορειοδυτικά της χώρας, μεισχυρές βροχές και καταιγίδες,που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:
Τη Δευτέρα (23/10/2017)
Αρχικά το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά η Δυτική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η Κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία.

Ακυβερνησία Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη Σαμοθράκη

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα  (Κυριακή) οι Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Ρ-Α/Ψ “ΜΥΡΣΙΝΗ” Λ.Α. 2140, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΚΙΣΤΡΟΣ”  ν. Σαμοθράκης.  
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Π-Α/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΝΙΩΤΙΣΣΑ” Σ.Σ. 54 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το εν λόγω ακυβέρνητο σκάφος και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Θερμών ν. Σαμοθράκης, με όλους  τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

22 Οκτωβρίου, 2017

Θυμάστε το ΙΛΙΟΝ...; Δείτε το σήμερα...

Πριν 6-7 χρόνια έγινε μια προσπάθεια, ο Δήμος Σαμοθράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και επαγγελματίες να φέρουν ένα πλοίο, το ΙΛΙΟΝ. Το οποίο όμως αντί για το Θρακικό Πέλαγος, βρέθηκε φορτωμένο όπλα στην τότε επαναστατημένη Λιβυή..... Είχα δηλώσει και εγώ ότι θα έδινα 200€... Ευτυχώς... δεν πρόλαβα να τα δώσω... Αυτοί που έδωσαν, τα κλαίνε ακόμη... και μιλάμε για ποσά, όχι για 100, 200, 300€...
Δείτε το πλοίο πως είναι σήμερα εδώ τραβηγμένο στις 11 Αυγούστου 2017 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς

Χάθηκε σημαντική ευκαιρία για την επαναλειτουργία της γραμμής για Καβάλα. Ποιοι ευθύνονται;

Στο θέμα αναφέρθηκα και στο σχόλιο του άρθρου "Η ανάπτυξη της Σαμοθράκης εξαρτάται από την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού - Σχόλιο", όμως θεωρώ πως μια σημαντική ευκαιρία χάθηκε και χρίζει μεγαλύτερης ανάλυσης ειδικά μετά τα όσα αναφέρει σε ανάρτηση του για το διαδημοτικό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σαμοθράκης κύριος Παν. Παπάς (Ζούμε Σαμοθράκη).

Όπως κατάλαβα, γιατί δεν παρακολούθησα από την αρχή ραδιοφωνικά, παρόν στο διαδημοτικό συμβούλιο ήταν ο Γ.Γ του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, ο οποίος πρότεινε εκτός από την γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνος - Λέσβος να συμπεριληφθεί και η Καβάλα ή κάπως έτσι. Αυτό μάλλον δεν πέρασε σύμφωνα με το ρεπορτάζ - άρθρο του  evros24.gr το οποίο αναδημοσίευσα και με τα όσα αναφέρει ο κύριος Παπάς.

21 Οκτωβρίου, 2017

Η ανάπτυξη της Σαμοθράκης εξαρτάται από την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού - Σχόλιο

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Σαμοθράκη η κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.
Ένα από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν  τα λιμάνια και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.
Στόχος η εξεύρεση οριστικής λύσης ώστε οι κάτοικοι του νησιού να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες μετακίνησης όπως και των χερσαίων περιοχών της χώρας.

Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη στήνουν φωτοβολταϊκό πάρκο

ergo1_2
Οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού στην ίδρυση της πρώτης «ενεργειακής κοινότητας» με την ολοκλήρωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ρυθμίζει τα θέματα ενεργειακών κοινοτήτων και προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

20 Οκτωβρίου, 2017

Πραγματοποιείται το διαδημοτικό συμβούλιο - Ακούστε το

Σήμερα πραγματοποιείται στην Σαμοθράκη, για δεύτερη φορά,το διαδημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης. Το συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18:00 στο ξενοδοχείο "Samothraki Village".
Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παραβρεθώ για επιτόπιο ρεπορτάζ.

Η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' στο 10ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Βουλγαρία

Αποκομίζοντας πλούσιες μουσικές εμπειρίες και με μεγάλη επιτυχία πήρε μέρος η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' στο 10ο Φεστιβάλ Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Yambol της Βουλγαρίας από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017.
Είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε από κοντά τη μαγεία των βουλγάρικων φωνών και την ιδιαιτερότητα της βουλγάρικης πολυφωνίας, ακούγοντας μεταξύ άλλων, την πρώτη μέρα στην έναρξη του φεστιβάλ, ένα φωνητικό σύνολο κοριτσιών από μουσικό σχολείο παραδοσιακής μουσικής της Βουλγαρίας. Πρόκειται για μια πολυφωνία που στηρίζεται σε πολλά διάφωνα διαστήματα, διαφέρει πολύ από την κλασική πολυφωνία της δύσης και οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων! Είχαμε την ευκαιρία επίσης να ακούσουμε πολύ καλές κλασικές γυναικείες και ανδρικές χορωδίες με εξαιρετική ποιότητα ήχου και συνοχή! Παράλληλα ακούσαμε φωνητικά σύνολα φολκλορικής μουσικής αποτελούμενα από ηλικιωμένες γυναίκες, που τραγούδησαν μονόφωνα παραδοσιακά τραγούδια, με πολύ κέφι και διάθεση για ζωή, που φυσικά προκαλούσε το ίδιο το τραγούδι!

Αν. Δημοσχάκης: Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαμοθράκη – Χρόνια Πολλά στο Νησί της Νίκης

Αθήνα, 19/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαμοθράκη – Χρόνια Πολλά στο Νησί της Νίκης

Στις θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν σήμερα (19/10) στη Σαμοθράκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου,  με αφορμή τη συμπλήρωση 105 ετών από την απελευθέρωση του νησιού της Νίκης από τον τουρκικό ζυγό, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

19 Οκτωβρίου, 2017

Στ. Κεχαγιόγλου: Αίτημα προς το διαδημοτικό συμβούλιο για την καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου στη Σαμοθράκη

Ο Στέλιος Κεχαγιόγλου έστειλε προς τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κύριο Αθανάσιο Βίτσα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Παναγιώτη Παππά αίτημα προς συζήτηση και ψήφιση με θέμα:
Καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου στη Σαμοθράκη. 
Πριν σας παραθέσω το εν λόγω κείμενο θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω πως όντως είναι ένα σοβαρό θέμα που κινεί ο κύριος Κεχαγιόγλου, να δούμε την απάντηση αύριο...
Ακολουθεί η επιστολή:


ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ   ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
του Μιχαήλ
Κάτοικος Σαμοθρακης.                            
                                                              Σαμοθράκη 17/10/2017

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ


C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\Temporary Internet files\Content.Word\Αντίγραφο από 10409083_10152939579287798_1479705507192884929_n.jpg
Πατρίδα αγαπημένη αλησμόνητη
αδούλωτη σε κάθε επιβολή
στης μνήμης την παλίρροια αδάμαστη
ευλογημένη γη, ηρωική!
Σπαθί που με λογχίζει το ολοκαύτωμα
στου χρόνου το κατάρτι , οι γενιές
ακούνε των αθώων τις φωνές
απ’ των απίστων τις ανείπωτες σφαγές!

Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση παρουσία του ΠτΔ κυρίου Πρ. Παυλόπουλου


Σήμερα 19 Οκτωβρίου είναι η εορτή της απελευθέρωσης της Σαμοθράκης από τον τουρκικό ζυγό. Φέτος τίμησε το νησί μας με την παρουσία του ο ανώτατος πολιτικός άρχοντας (ασχέτως αν έχει εξουσία και αρμοδιότητες ή όχι...)  της Πατρίδας μας και πλήθος φορέων από την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. 
Μαζί με πλήθος κόσμου παρακολούθησα κι εγώ την κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ κύριο Παυλόπουλο και την μαθητική - στρατιωτική παρέλαση. Νωρίτερα ο κύριος Παυλόπουλος έφτασε στην Σαμοθράκη με ελικόπτερο και κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Χώρα, όπου και παρακολούθησε την δοξολογία, χωροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου.

18 Οκτωβρίου, 2017

Οικολογική Εταιρεία Έβρου: Η Σαμοθράκη μετά την τελευταία καταστροφή

οικολογική εταιρία ΈβρουΕμπεριστατωμένη και επιστημονικά καταρτισμένη άποψη για διαχείριση στην πηγή του προβλήματος στη Σαμοθράκη, κατέθεσε η οικολογική εταιρία Έβρου.
Η πρόταση για την εξασφάλιση της διαχείρισης- προστασίας δασικού όγκου Σαμοθράκης, αποτελεί μία κραυγή αγωνίας για να μη μετατραπεί σε βραχονησίδα η Σαμοθράκη, απεστάλη σε αρμόδιους φορείς, στα πολιτικά κόμματα και στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Η πρόταση της οικολογικής εταιρίας.

Στη Σαμοθράκη την Πέμπτη ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στη Σαμοθράκη αύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί, αύριο Πέμπτη, στο Δήμο Σαμοθράκης για να παραστεί στον εορτασμό της απελευθέρωσης της νήσου από τον Τουρκικό ζυγό.
Οσων αφορά στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
10.45΄ Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Απόδοση τιμών. Επίσημη Υποδοχή
Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου
Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Ευαγγελία Βάβουρα.

17 Οκτωβρίου, 2017

Άρθρο παρέμβαση του Στέλιου Κεχαγιόγλου: Πότε και από ποιους θα υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον για την ανάπτυυξη της Σαμοθράκης;

ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ   ΣΤΕΛΙΟΣ

Δημοτικός σύμβουλος Σαμοθράκης
Τ. Προεδρος Κ.Δ.Ε.Σ (κοινωφελής δημοτική επιχείρηση Σαμοθράκης)
Τ. Αντιπροεδρος τουρισμού

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η παρούσα παρέμβαση μου γινεται επ ευκαιρία της κοινής συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Σαμοθρακης και Αλεξανδρούπολης γιατι θεωρώ οτι εκτός απο τα σοβαρότατα προβλήματα αποκατάστασης ,απο την τελευταία θεομηνία ,εξίσου σημαντικά και κέραια ,ειναι τα ζητήματα που θίγονται.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ;

Αναμφίβολα, το ζητούμενο σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως η περίοδος που διανύουμε, είναι η ανάπτυξη.
Αυτό βέβαια  αφορά όλες τις περιοχές,  για τις ακριτικές όμως, όπως είναι η Σαμοθράκη, αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό.

Χρ. Καλογήρου: Στενή η συνεργασία Περιφερειών ΑΜΘ και Βορείου Αιγαίου



Χριστιάνα Καλογήρου (Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου) «Οι εποχές είναι δύσκολες, και νομίζω στα δύσκολα είναι η στιγμή που χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ να ενώνουμε τις δυνάμεις μας» 

Από την πλευρά της η κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, έπλεξε το εγκώμιο του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, με τον οποίο συνεργάζονται στενά, κάνοντας πράξη τη διαπεριφερειακή συνεργασία.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Συνάντηση με τρία υπουργεία πραγματοποίησε  ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κος Αθανάσιος Βίτσας το διήμερο που πέρασε με αποκλειστικό θέμα τις αποκαταστάσεις των τεράστιων ζημιών που έχει υποστεί το νησί μετά τις θεομηνίες της 25ης και 26ης Σεπτέμβρη 2017.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνάντηση με τον Υπουργό κο Παναγιώτη Σκουρλέτη επιβεβαιώθηκε η απόφαση στήριξης του Δήμου με οικονομική βοήθεια καθώς και η στήριξη του σε άλλους τομείς της αρμοδιότητας του Υπουργείου.

16 Οκτωβρίου, 2017

Επιμελητήριο Έβρου: Δεκτό το αίτημα μας για αναστολή οφειλών της Σαμοθράκης - ΟΕΕ: Αναγκαία η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στη Σαμοθράκη

Αποτέλεσμα εικόνας για οΕΕΗ Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου ενημερώνει τα μέλη του ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 1153/2017 ΠΟΛ της Υφυπουργού Οικονομικών κας Αικατερίνη Παπανάτσιου, η οποία έκανε δεκτό το αίτημα του Επιμελητηρίου Έβρου για παράταση των προθεσμιών καταβολής και την αναστολή της πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Νομού Έβρου, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάστασή τους στην Σαμοθράκη.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr