Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

23 Οκτωβρίου, 2017

Αθ. Βίτσας, Π. Παπάς, Γ. Χανός, Γιαν. Γλήνιας, Ευαγγ. Λαμπάκης, Π. Μιχαηλίδης για το διαδημοτικό συμβούλι

ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ ΒΊΤΣΑΣ - ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΘΡΆΚΗΣ

Ιδιαίτερα θετικό χαρακτήρισε το διαδημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη με το δήμο Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99.3, λέγοντας πως λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις, ενώ ουσιαστική ήταν η παρουσία τόσων πολλών θεσμικών φορέων.
Οι αποφάσεις για υποστήριξη της γραμμής του Λαυρίου με επιπλέον δρομολόγια και της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνο – Λέσβος, η επαναλειτουργία του τελωνείου στο νησί μετά από δύο χρόνια αναστολής, που θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης με λιμάνι της Τουρκίας και η επέκταση της επιδότησης της γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης σύμφωνα με το δήμαρχο Σαμοθράκης.

«Είναι τέσσερα σημεία αιχμής που θα δώσουν ώθηση στην τοπική μας οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Σαμοθράκη μετά τη θεομηνία, ο Αθανάσιος Βίτσας είπε πως είναι πολλά και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Φυσικά απαιτείται το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και πολλών άλλων θεσμικών φορέων ώστε να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση του νησιού.
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Παύλος Μιχαηλίδης, για το ποιος έθεσε την ατζέντα των θεμάτων,  είπε πως υπήρξε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ του ιδίου και του Ευάγγελου Λαμπάκη.
Παράλληλα είπε πως οι κάτοικοι σύμφωνα με την δική του εκτίμηση, δεν περίμεναν κάτι περισσότερο και ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος.
Ακούστε τι είπε ο Αθ. Βίτσας: sferikos.gr


Παναγιώτης Παπάς - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης
Ενεργειακές επενδύσεις, νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, επαναλειτουργία του Τελωνείου της Καμαριώτισσας και εκπροσώπηση σε υψηλό υπηρεσιακό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, είχε η διαδημοτική συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης Παναγιώτης Παπάς, εμφανίστηκε σήμερα στον STATUS 94.2, εξαιρετικά ικανοποιημένος και δέχθηκε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της υπερβόσκησης των κατσικιών αρκεί να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για την επιβίωση των κτηνοτρόφων.

Γιώργος Χανός - Πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης
Ακούστε τον πρώην Δήμαρχο Σαμοθράκης Γιώργο Χανό και τα όσα είπε στον Δήμο. Κολιό και στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6.

Γιάννης Γλήνιας - Πρόεδρος Επαγγελματιών & Ξενοδόχων Σαμοθράκης
Ακούστε τον Πρόεδρο των Επαγγελματιών Σαμοθράκης κ. Γιάννη Γλήνια σε όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό

Ευάγγελος Λαμπάκης - Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Το διαδημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη με το δήμο Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Παρασκευή είναι να δημοκρατικό κεκτημένο είπε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99.3, για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων των δύο δήμων.
Αναφέρθηκε στην διαδημοτική ενεργειακή κοινότητα που αποφασίστηκε η συγκρότησή της ως ένα ουσιαστικό βήμα ενεργειακής ανεξαρτησίας και την ουσιώδη συζήτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Σαμοθράκης που είναι πρώτιστο θέμα, αφού οι συνδυασμένες μεταφορές φέρνουν ανάπτυξη καθώς και η επαναλειτουργία του τελωνείου.
Όσον αφορά τα έργα υποδομών του νησιού τα χαρακτήρισε όλα σημαντικά και εξέφρασε την πίστη ότι τα έργα θα προχωρήσουν γρήγορα, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες που απορρέουν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται το νησί.
Ακούστε τι είπε ο Ευαγγ. Λαμπάκης sferikos.gr

Παύλος Μιχαηλίδης - Αντιπολίτευση Δήμου Αλεξανδρούπολης
«Υπάρχει μεγάλη αγωνία για το μέλλον της Σαμοθράκης και πρέπει αυτή η συγκυρία να αποτελέσει αφορμή να εκτιναχθεί το νησί πολύ ψηλά» είπε ο Παύλος Μιχαηλίδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99.3, με αφορμή το διαδημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Ωστόσο έκανε λόγο για παρασκήνιο και γκρίνιες που δεν ακούστηκαν και αναφέρθηκε ακόμα και στην αποχώρηση του πρώην δημάρχου Γιώργου Χανού από τη συζήτηση.
«Την ατζέντα των θεμάτων την καθόρισε ο δήμος της Αλεξανδρούπολης  και όχι η δημοτική αρχή της Σαμοθράκης κι αυτό φάνηκε γιατί πρώτο θέμα συζήτησης που μας απασχόλησε πολύ χρόνο ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά του Αιγαίου και στο τέλος όταν είμασταν όλοι κουρασμένοι συζητήσαμε για τα προβλήματα της Σαμοθράκης» σημείωσε.
Αναφέρθηκε ακόμα ο Παύλος Μιχαηλίδης, στις ανησυχίες των επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού για θέματα υγιεινής μετά τις πλημμύρες αφού καταστράφηκαν τα δίκτια αποχέτευσης, επισημαίνοντας πως στο παρασκήνιο έλεγαν πως η συνεδρίαση του διαδημοτικού συμβουλίου δεν ήταν αυτό που περίμεναν.
Μίλησε ακόμα και για «ομηρία» της δημοτικής αρχής από την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς «εξαρτάται» από αυτούς για την παροχή τόσο οικονομικής βοήθειας όσο και τεχνογνωσίας για την αποκατάσταση των υποδομών του νησιού.
Παράλληλα, σχολίασε τις ενέργειες για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και μίλησε για «τουρισμό δύο ταχυτήτων» στην Περιφέρεια ΑΜΘ, συγκρίνοντας τη Σαμοθράκη με το Θάσο, λέγοντας πως η «Σαμοθράκη απομονώνεται τουριστικά».
Ο ίδιος άλλωστε για να αποκτήσει το νησί τουριστική αυτονομία έκανε πρόταση για τη δημιουργία αεροδρομίου στο νησί.

Ακούστε τι είπε ο Π. Μιχαηλίδης: sferikos.gr

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr