Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

31 Ιανουαρίου, 2018

Πως μπορείτε από σήμερα να ρυθμίστε τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές σας


 Mπείτε στην πλατφόρμα και ρυθμίστε τις οφειλές σας

Άνοιξε στο taxisnet η εφαρμογή για την πάγια ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αφορά οφειλές που ακόμη δεν έχουν γίνει ληξιπρόθεσμες, με στόχο να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Στον νέο αυτόν τρόπο ένταξης στη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα ενταχθεί και η 5η δόση ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρωθεί έως σήμερα.

Φ. Φωτεινός: “Συνεχίζονται οι ακυρώσεις στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα της Σαμοθράκης”

Ακούστε τον Δημοτικό Σύμβουλο Σαμοθράκης κ. Φώτη Φωτεινό , σε όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

Σημαντική διάκριση στο άθλημα της πάλης για 17χρονο με καταγωγή από τη Σαμοθράκη - Συγχαρητήρια Δημάρχου - Σχόλιο

Ο Παναγιώτης Πεπές με καταγωγή από την Σαμοθράκη διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης κατακτώντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.
Η κατηγορία στην οποία έλαβε μέρος ήταν τα 77 κιλά στους εφήβους, καθώς είναι 17 ετών.
Έπειτα από δύο δύσκολους αγώνες στους οποίους επικράτησε, πέρασεστον τελικό, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και επί σειρά ετών Πανελλήνιο Πρωταθλητή Ελλάδος, Γεώργιο Πρεβολαράκη.

30 Ιανουαρίου, 2018

Στο ΕΣΠΑ 10 μελέτες έργων διαχείρισης απορριμμάτων - ΧΥΤΥ Σαμοθράκης προϋπολογισμoύ 157 χιλ. €

26s6aporimata10Τη σημαντική υστέρηση δήμων και περιφερειακών φορέων διαχείρισης απορριμμάτων σε ώριμα έργα προς άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ στοχεύει η χρηματοδότηση μελετών σε δέκα περιοχές της χώρας.
Οι μελέτες θα αφορούν διάφορες υποδομές διαχείρισης αστικών αποβλήτων, όπως μονάδες επεξεργασίας, ΧΥΤΥ και μονάδες κομποστοποίησης.
Η χθεσινή ανακοίνωση έγινε από τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και αφορά την ένταξη στο ΕΣΠΑ των πρώτων δέκα μελετών (με συνολικό προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ). Πιο συγκεκριμένα:

Αν. Δημοσχάκης: Δελτίο Τύπου - Λιμνοδεξαμενή Σαμοθράκης: ένα σημαντικό έργο σε στασιμότητα εις βάρος των ταλαιπωρημένων Σαμοθρακιτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, αναφορικά με την στασιμότητα του έργου της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής Σαμοθράκης.
Στην Ερώτηση συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η μόνη εργασία που προχώρησε μετά από δυο Γραπτές Ερωτήσεις και μια Κοινοβουλευτική Αναφορά ήταν να συσταθεί η επιτροπή εκτίμησης των θετικών ζημιών του αναδόχου, προκειμένου ο τελευταίος να αποζημιωθεί και να προχωρήσει η διαδικασία της αναβίωσης της διαλυθείσας σύμβασης προκειμένου να ξεκολλήσει το έργο.

Εντοπισμός και διάσωση 31 λαθροπροσφύγων στην θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ενός (31) αλλοδαπών  προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα (Δευτέρα), στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ανατολικά ν. Σαμοθράκης ακυβέρνητο πολυεστερικό σκάφος σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Δελτίο Τύπου: ΔΡΑΣΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - Σύλλογος Βιώσιμη Σαμοθράκη

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018
Δελτίο Τύπου
Με πρωτοβουλία κατοίκων ξεκινά στην Σαμοθράκη δράση για την κομποστοποίηση με στόχο το σωστό διαχωρισμό των οργανικών απορριμμάτων.
Συμβάλλοντας στην συνεχή προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που μεταφέρονται από το νησί προς την Κομοτηνή και στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την ανάγκη να διαχωρίζονται προσεκτικά τα απορρίμματα του κάθε νοικοκυριού, ξεκινά στα εκπαιδευτικά κέντρα της Σαμοθράκης μία δράση για την κομποστοποίηση που θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Την Τέταρτη 31 Ιανουαρίου στις 18:15 στο δημοτικό σχολείο της Καμαριώτισσας ξεκινά η δράση «Κομποστοποίηση: Η Ανακύκλωση της φύσης» που θα υλοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018 από το Σύλλογο «Βιώσιμη Σαμοθράκη» σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία και τα ΚΔΑΠ της Σαμοθράκης. Η δράση περιλαμβάνει την εγκατάσταση τριών ξύλινων κάδων κομποστοποίησης RE:THINK και την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα παιδιά με σκοπό να μειωθούν τα στερεά απορρίμματα που μεταφέρονται με πλοίο στην ηπειρωτική χώρα, με το υψηλό κόστος που αυτό συνεπάγεται.

Η Ζωή Τηγανούρια πραγματοποίησε συναυλία για τα ΑΜΕΑ στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου


Πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε μία συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα από τη γνωστή μουσικοσυνθέτη & σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, στο Αμφιθέατρο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου, χαρίζοντας αφιλοκερδώς μοναδικές στιγμές χαράς και αγάπης.
Το θερμό κοινό αγκάλιασε την ευαισθησία της Ζωής Τηγανούρια κι έγινε ένα με τη μουσική της, σ' ένα κατάμεστο αμφιθέατρο όπου οι παραβρισκόμενοι -τουλάχιστον 200 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους- απήλαυσαν τη μουσική, την αγάπη και το πάθος της Ζωής Τηγανούρια και των συνεργατών της.

29 Ιανουαρίου, 2018

Βιβλίο: Ταξίδι στο φεγγάρι (της Σαμοθράκης), της Ειρήνης Πουλάκου

Η Ευρυδίκη φέτος θα περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές με τους γονείς της και την αδερφή της στη Σαμοθράκη, στο εξοχικό του παππού Παύλου, θείου του πατέρα της. Ενώ πιστεύει πως θα περάσει βαρετά, μιας και ο παππούς Παύλος της είναι άγνωστος και ηλικιακά δεν είναι και η ζωηρότερη παρέα για ένα δεκάχρονο παιδί, κάτι ασύλληπτο θα συμβεί σε μια εξόρμησή τους στο «Φεγγάρι» του νησιού, κάτι που θα τη γεμίσει υπέροχα συναισθήματα και θα της δείξει κάτι εντελώς διαφορετικό.
Το βιβλίο της κυρίας Ειρήνης Πουλάκου προορίζεται για αναγνώστριες από 10 ετών και πάνω, είναι συναρπαστικό και περιγράφει τη γνωριμία της Ευρυδίκης με τις νεράιδες του νησιού, που συναντιούνται κάθε σαράντα χρόνια στην αυγουστιάτικη πανσέληνο! Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της συγκέντρωσης; Τι γνωρίζει ο παππούς Παύλος και γιατί θεωρεί την Ευρυδίκη θεόσταλτο δώρο; Πώς μπορεί να βοηθήσει ένα ανήλικο κορίτσι την αναβίωση και τη διατήρηση ενός μεγάλου έρωτα που περίμενε σαράντα χρόνια για να ολοκληρωθεί; Γιατί οι νεράιδες είναι εννιά και τι σημαίνουν τα αρχικά των ονομάτων τους; Ποιο θα είναι το τίμημα μιας ευεπηρέαστης και βιαστικής νεανικής καρδιάς μπροστά στη θέληση για ζωή;

Άνθιμος Αλεξανδρούπολης προς μαθητές: «Κάντε την αργία, ελευθερία»

Αποτέλεσμα εικόνας για ανθιμος αλεξανδρουπολεωςΗ 30η Ιανουαρίου χαρακτηρίστηκε ως αργία με επίσημη εγκύκλιο που εστάλη στα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ στα δημοτικά ισχύει ό,τι ίσχυε κάθε χρόνο, δηλαδή η συγκεκριμένη ημέρα είναι εργάσιμη για τους εκπαιδευτικούς και ενώ δεν γίνονται μαθήματα, γίνεται εκκλησιασμός των παιδιών.

Παναγιώτης Καραβέτης: “15-20 Τουρκικά αλιευτικά μέσα στα Ελληνικά ύδατα στη Ζουράφα, Ελληνικό δεν μπορεί να πάει” - “Οι Τούρκοι καλούν τους Έλληνες λιμενικούς να φύγουν απο τα Ελληνικά ύδατα στην Ζουράφα”

28 Ιανουαρίου, 2018

Φωνὴ βοῶντος ἐκ τοῦ τάφου… - Δέκα χρόνια χωρίς τον Χριστόδουλο μας!

17 Ἰανουαρίου 1939, ἕνας μελλοντικὸς ἡγέτης γεννιέται…
28 Ἰανουαρίου 2008, ἕνας Ἐκκλησιαστικὸς ἡγέτης, ἀφήνει τὴν τελευταία του πνοή… ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καὶ Πάσης Ἑλλάδος Χριστόδουλος περνοῦσε τὸ κατῶφλι τῆς ἱστορίας, μιᾶς πορείας ἄκρως ἐνδιαφέρουσας ἑνὸς μεγάλου ἡγέτου, τῆς ὁποίας ὁ ἐπίλογός της γράφτηκε μὲ δραματικὸ τρόπο.
Δέκα χρόνια ἔνδοξης Ἀρχιεπισκοπείας (1998-2008)…
Δέκα Χρόνια σιωπῆς καὶ ἀλαλίας (2008-2018)!!!!!
Δέκα χρόνια αἰσθητῆς ἀπουσίας… ἀλλὰ καμμίας στιγμῆς λήθης καὶ παρὰ τὸν ἀμείλικτο χρόνο, παραμένει ἄσβεστος καὶ ἀναλλοίωτος.

Ιπποφαές η τροφή που μας γεμίζει υγεία και ενέργεια

Το ιπποφαές, είναι ένας θρεπτικός καρπός με υψηλή διατροφική αξία. Πρόκειται για superfood που ενδυναμώνει τον οργανισμό και χαρίζει υγεία. Η επιστημονική ονομασία είναι Hippophae L. και μετρά πολλούς αιώνες, αφού είναι γνωστό από την αρχαία Ελλάδα, όπου πήρε το σπάνιο και περίεργο όνομα. Συγκαταλέγεται ψηλά, στη λίστα με τα super foods που έχουν τα πιο ισχυρά θρεπτικά συστατικά και αυτό το κατατάσσει ως ένα θεραπευτικό φυτό, με πλούσια οφέλη στην ενίσχυση του οργανισμού και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

27 Ιανουαρίου, 2018

SAOS FERRIES - Ανακοίνωση: Αιτηθήκαμε νέα αναβολή ακινησίας έως 4/2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι αιτήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την αναβολή της ακινησίας του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ και την παράταση των δρομολογίων για την εβδομάδα από 29 Ιανουαρίου 2018 έως και 4 Φεβρουαρίου 2018.
Τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν μετά την έγκριση του Υπουργείου είναι τα παρακάτω:

Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς του κοντέινερ (φωτό)

Χθες ασχολήθηκα με το θέμα του κοντέινερ που προορίζεται να τοποθετηθεί δίπλα στο Περιφερειακό Ιατρείο Καμαριώτισσας, το έκανα καθαρά με σκοπό καταγραφής του προβλήματος και χωρίς ίχνος κριτικής. Είναι ένα ρεαλιστικό πρόβλημα που δεν σηκώνει κριτικές.
Σήμερα όμως πληροφορήθηκα ότι θα γίνει η πρώτη προσπάθεια μεταφοράς του.

26 Ιανουαρίου, 2018

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, με τον Υπουργό Ναυτιλίας

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης επισκέφτηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
α) η αντικατάσταση του «SAOSII» για όσο χρονικό διάστημα θα επισκευάζεται στον Πειραιά

Νικ. Παπανικολόπουλος: Ίμια 1996 - Μέχρι πότε θα διδάσκουμε παραποιημένη την ιστορία μας;


Σχετική εικόνα   Το 2007, έγινε η πρώτη έκδοση του βιβλίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ´ Γυμνασίου (ISBN 978-960-06-2774-9). Το βιβλίο, στην ΕΝΟΤΗΤΑ 58, σελ. 163, έγραφε επί λέξει : «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Iμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».

  Το κείμενο αυτό, ακριβώς τρεις σειρές, αλλά με τρία τεράστια λάθη, απέκρυπτε την αλήθεια των γεγονότων και εύλογα προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα.
   Μετά από όλα αυτά, στις 25 Ιουλίου 2010, το «Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης», εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου :

Ένα κοντέινερ για το Περιφερειακό Ιατρείο ήρθε, αλλά παραμένει στο λιμανάκι...

Αρχές Δεκεμβρίου αναδημοσίευσα ένα άρθρο με τίτλο: CONTAINERS ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ! ΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ!. Τελικά πριν αρκετές ημέρες το ένα κοντέινερ (άσχετα που το άρθρο ανέφερε δύο, ίσως εκτιμήθηκε ότι ένα φτάνει, ίσως αυτό το ένα είναι μεγαλύτερο από τα προβλεπόμενα) ήρθε στην Σαμοθράκη.

Σκέψη για να γίνει η φετινή ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των μοτοσυκλετιστών στο νησί της Σαμοθράκης - Σχόλιο


Παύλος Μιχαηλίδης: Πρόταση για διεξαγωγή της Πανελλήνιας Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών 2018 στη ΣαμοθράκηΣτην προχθεσινή κοπή πίτας της ΛΕ.Μ.Έβρου Αλεξανδρούπολης, τέθηκε από μέρους μου η σκέψη για να γίνει η φετινή ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των μοτοσυκλετιστών στο νησί της Σαμοθράκης, γεγονός που έτυχε της αποδοχής του προέδρου Kritou Kritis αλλά και όλων των παρευρισκομένων. Ήδη (εχθές) η ανταπόκριση από πλευράς της ναυτιλιακής εταιρείας ήταν θετικότατη για την μεταφορά των χιλιάδων επισκεπτών. Απομένει στις αρχές του νησιού να πάρουν την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με την ΛΕ.Μ.Ε., για την διεκδίκηση αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος μια και η Δράμα όπως και άλλες περιοχές έχουν ήδη καταθέσει ανάλογες προτάσεις...

25 Ιανουαρίου, 2018

Διαθέσιμα μέχρι 31/1 τα πορίσματα με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ

Από το Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης δημοσιεύτηκε το έγραφο που απέστειλα ο ΕΛΓΑ και ενημερώνει ότι οι καταστάσεις με τα πορίσματα του με τις εκτιμήσεις του  φυτικού κεφαλαίου που υπέστησαν ζημιές από τις υπερβολικές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Σαμοθράκη 25-26/9/17, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για 10 μέρες και μέχρι 31 Ιανουαρίου και όποιος διαφωνεί μπορεί να καταθέσει ένσταση ή αίτηση επανεκτίμησης στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Δείτε το έγγραφο

Χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων σε 10 περιοχές της χώρας, μέσα Σαμοθράκη και Βόρειος Έβρος - RE:THINK: Το παράδειγμα της συνοικιακής κομποστοποίησης ταξιδεύει και στην Σαμοθράκη

 Ο Αναπληρωτής
Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ανακοινώνουν τη χρηματοδότηση της ωρίμανσης των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων σε 10 περιοχές της χώρας, με  συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ.
Με την υπογραφή της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής (ΤΣ), Ευγενίας Φωτονιάτα, εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, οι μελέτες των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και αντίστοιχων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων των ευρύτερων περιοχών :

Τι αλλάζει για τις απουσίες και τις αποβολές στα σχολεία - Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου


scuole superioriΑλλαγές στου θεσμικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προβλέπει υπουργική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που δημοσιεύθηκε σε αντικατάσταση του έως τώρα ισχύοντος ΠΔ 104/1979 και της σχετικής Υ.Α. για τα ΕΠΑΛ.
Στην υπουργική απόφαση συγκεντρώνονται διατάξεις που μεταξύ άλλων αφορούν στο σχολικό και διδακτικό έτος, σε υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εγγραφές και μετεγγραφές, φοίτηση, διαγωγή κ.ά.

24 Ιανουαρίου, 2018

Έβρος: Μόλις κατά 5 αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων το 2016-2017, με συν 69 έκλεισε το 2017 - Συν 4 στην Σαμοθράκη - Σχόλιο

 Συνολικά εξήντα εννέα (69) επιχειρήσεις έκαναν έναρξη εργασιών εντός του 2017 σε ολόκληρο το νομό Έβρου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου του Επιμελητηρίου Έβρου. Συγκριτικά με το αρνητικό πρόσημο των αντίστοιχων στοιχείων για το 2016, που έκλεισε με 64 επιχειρήσεις μείον, όπως προκύπτει, τη διετία 2016-2017 ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό , αυξήθηκε μόλις κατά πέντε (5). Το έτος που πέρασε, συνολικά 351 επιχειρήσεις καταγράφηκαν στην έναρξη εργασιών και 282 έβαλαν «λουκέτο». Αναλυτικότερα, βάση του συμψηφισμού εγγραφών-διαγραφών, στην κατάταξη είναι πρώτος ο δήμος Αλεξανδρούπολης, όπου «άνοιξαν» 37 νέες επιχειρήσεις, ακολουθεί το Διδυμότειχο με 19 , της Ορεστιάδας με 14, της Σαμοθράκης, με 4 , ενώ στο δήμο Σουφλίου οι επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 5.

Προγράμματα προώθησης του αιγοπρόβειου κρέατος, ύψους 6 εκατ. ευρώ, τρέχει η Κομισιόν

Το ποσό των 6 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης του αιγοπρόβειου κρέατος, προκειμένου να αναστραφεί αφενός η μείωση της κατανάλωσης στα κράτη-μέλη της Ένωσης, αλλά και ο μεγάλος ανταγωνισμός των τιμών στην ευρωπαϊκή αγορά εξαιτίας των φθηνών εισαγωγών. Οι προσκλήσεις των προγραμμάτων ήδη τρέχουν και θα παραμείνουν ανοιχτές για τους ενδιαφερομένους έως τις 12 Απριλίου 2018.

Τηλεπικοινωνίες: Ακύρωση αποφάσεων για αυξήσεις τιμολογίων - Η ΕΕΤΤ υποχρέωσε την αγορά να αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική

kinhth-thlefonia
Σε αναζήτηση νέας τιμολογιακής πολιτικής βρίσκονται οι μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, έπειτα από την αναγκαστική ακύρωση των αυξήσεων που είχαν προγραμματίσει, εξέλιξη που επιβλήθηκε από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).
Τι τέθηκε στο μικροσκόπιο
Ειδικότερα, αυξήσεις τιμολογίων είχε προγραμματίσει από τις 15/01/2018 για τους νέους και υφιστάμενους συνδρομητές της η Cosmote, το ίδιο και η Vodafone από τις 20/3/2018.

23 Ιανουαρίου, 2018

Καλλιάνος: Έρχεται ξηρό κρύο με επιλεκτικές χιονοπτώσεις - Τι προβλέπεται για την Σαμοθράκη

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Γιάννης Καλλιάνος δίνει την πρόγνωση του για την επερχόμενη αλλαγή του καιρού στην χώρα μας .

Όπως ακριβώς σας είχα ενημερώσει και πριν από 5-6 μέρες, από σήμερα το βράδυ -κυρίως- και στη συνέχεια, θα λάβει χώρα μία ψυχρή εισβολή, δηλαδή μία μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από την βορειοανατολική Ευρώπη, με αποτέλεσμα μέχρι και την Παρασκευή -τις πρώτες πρωινές ώρες τουλάχιστον- η θερμοκρασία να παρουσιάσει μεγάλη πτώση.

Ως το Πάσχα αποκαθίσταται η πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο Σαμοθράκης



Ένα από τα πολλά προβλήματα που άφησε πίσω της η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Σαμοθράκη είναι η καταστροφή του οδικού δικτύου στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου του νησιού.
Το  θέμα έθιξε κατά την διάρκεια της ημερίδας για την παρουσίαση της επιστημονικής έκδοσης για τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης ο δήμαρχος Αλεξανδρούολης Βαγγέλης Λαμπάκης, εκμεταλλευόμενος την παρουσία των αρμόδιων της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

ΕΣΠΑ: Road trip στην Ευρώπη για νέους από 18-30 ετών

18/1/2018

Τι είναι το Road trip project; Το Road trip project είναι μια ταξιδιωτική εμπειρία, όπου 8 νέοι σε 4 ομάδες των 2 ατόμων θα ταξιδέψουν οδικώς στην Ευρώπη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018. Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο με ένα μικρό λεωφορείο (minivan), ακολουθώντας κάθε ομάδα μία από τις παρακάτω διαδρομές:

22 Ιανουαρίου, 2018

Από τις 15 Φεβρουαρίου η πληρωμή φόρων με κάρτα μέσω Taxisnet, χωρίς προμήθεια

Η σχετική εφαρμογή βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά τις 15 Φεβρουαρίου.Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενεργοποιεί στις 15 Φεβρουαρίου την πληρωμή φόρων μέσω καρτών απευθείας μέσω TAXISnet ενώ η πληρωμή θα γίνεται χωρίς προμήθεια που έχει επιβληθεί από τις τράπεζες στα γκισέ.


Από τις 15 Φεβρουαρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους με τις κάρτες τους μέσω Taxisnet χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

21 Ιανουαρίου, 2018

Δελτίο Τύπου: Η Ζωή Τηγανούρια κοντά σε νέους τραγουδοποιούς-ερμηνευτές [φωτό]

Η Ζωή Τηγανούρια συνεχίζει να παρουσιάζει στο κοινό νέους καλλιτέχνες, στηρίζοντάς τους δισκογραφικά μέσω της εταιρίας της Zoe Music καθώς και σε ζωντανές εμφανίσεις.
.Αυτή τη φορά μας συστήνει τον τραγουδοποιό & ερμηνευτή Νίκο Βολάκο.
Η γνωριμία τους ξεκίνησε εντελώς τυχαία, με ένα ακορντεόν και μια κιθάρα στα χέρια... μέσα στα 10' πρώτα λεπτά το τραγούδι "Κορδέλα στα μαλλιά" ήταν έτοιμο... Ένα τραγούδι που ένωσε καλλιτεχνικά δύο ανθρώπους: την μουσικοσυνθέτη & ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια να υπογράφει τη μουσική μαζί με τον τραγουδοποιό Νίκο Βολάκο, σε στίχους του ιδίου.

Ολα όσα έγιναν στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό [εικόνες & βίντεο] - Σχόλιο

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε περίπου στις 18:00.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ συμμετείχαν περί τα 90.000 άτομα. Το ραντεβού για τη συγκέντρωση έχει δοθεί στις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, αλλά αρκετή ώρα νωρίτερα είχαν καταφθάσει εκεί άνθρωποι από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν.

20 Ιανουαρίου, 2018

SAOS FERRIES-ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ 22-28/1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν της εγκρίσεως του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το πρόγραμμα δρομολογίων που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα από 22 Ιανουαρίου έως και 28 Ιανουαρίου 2018 είναι το παρακάτω:

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι” στην Αλεξανδρούπολη - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Τις βραδινές ώρες χθες (19/1/2018), το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενημερώθηκε, ότι μετά τον κατάπλου του  Ν.Π. 12474, προερχόμενο από λιμένα Σαμοθράκης, με επτά (07) επιβάτες, παρουσίασε δυσλειτουργία στο σύστημα διεύθυνσης.
Άμεσα προς διενέργεια επιθεώρησης μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Κλείνουν τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων - Πώς θα γίνεται η κατάταξη

Είναι μια απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι από τα σημερινά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα μείνουν σε ό,τι αφορά στον Στρατό Ξηράς μόνο δύο. Στα υπόλοιπα θα μπει λουκέτο και μάλιστα άμεσα.
Το Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κλείνουν και η κατάταξη θα γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών τα οποία επί της ουσίας θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΪΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

«Να μην παραιτηθεί ο Δήμος από τη διεκδίκηση ενός νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης», ζητά ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Νίκος Ραπτόπουλος, στον απόηχο της παραχώρησης του κτηρίου του Κέντρου, για 25 χρόνια, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Στόχος της είναι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την επαναλειτουργία του. 

19 Ιανουαρίου, 2018

Εφ΄όλης της ύλης μιλά ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε ο δήμαρχος Σαμοθράκης για τις εξελίξεις όσον αφορά τα θέματα των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης των ζημιών από την καταστροφική νεροποντή του Σεπτεμβρίου.

Στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ οι αγρότες με ενισχύσεις κάτω των 5.000 ευρώ - Έως 29 Ιανουαρίου ενστάσεις για το Εθνικό Απόθεμα

Αφορά αγρότες που έκαναν παραδόσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και παροχές αγροτικών υπηρεσιών αξίας κατώτερης των 15.000 ευρώ.
Οι αγρότες που το 2016 έλαβαν επιδοτήσεις κατώτερες των 5.000 ευρώ, οι οποίες αφορούν το εν λόγω έτος, έστω και αν δεν πραγματοποιούν καμία παράδοση αγαθών και παροχή αγροτικών υπηρεσιών εγγράφονται στο ειδικό καθεστώς αγροτών.
Αφορά αγρότες που έκαναν παραδόσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και παροχές αγροτικών υπηρεσιών αξίας κατώτερης των 15.000 ευρώ.
Η εν λόγω διευκρίνιση παρέχεται, μεταξύ άλλων, από σχετική εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΠΟΛ.1010/2018, της 16ης Ιανουαρίου 2018) σχετικά με το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ αγροτών του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ.

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Εξελιγμένες τεχνικές για την αποκατάσταση της πρεσβυωπίας

Από ένα σύγχρονο σύστημα ψηφιακής, κατευθυνόμενης χειρουργικής, που επιτρέπει την πλήρη διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος, υποστηρίζονται από την αρχή του 2018 οι επεμβάσεις για την πρεσβυωπία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Η χειρουργική αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας, που εξασφαλίζει ποιοτική όραση χωρίς γυαλιά, σε ποσοστό που φτάνει το 95%, γίνεται στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), με δύο εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές, αλλά και με μία αμιγώς ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Πρόκειται για τις τεχνικές της μεταβλητής αμφοτερόπλευρης μυωπικής αφεστίασης και της προσαρμοσμένης αμφοτερόπλευρης ένθεσης πολυεστικών εμφυτευμάτων.

18 Ιανουαρίου, 2018

Παροπλισμένο (από το 2008) πλοίο της SAOS FERRIES πλέει ακυβέρνητο 4-5 μίλια από τον Πειραιά

Υπό έλεγχο το πλοίο που ταξίδευε ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι του ΠειραιάΠαρασύρθηκε από τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ», το οποίο βρισκόταν παροπλισμένο αγκυροβολημένο στη ράδα του Πειραιά, νότια της Σαλαμίνας.
Το πλοίο έπλεε για αρκετή ώρα ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νότια, νοτιοανατολικά του λιμανιού του Πειραιά.
Τέσσερα ρυμουλκά έσπευσαν να συνδράμουν, προκειμένου να το ρυμουλκήσουν σε ασφαλές αγκυροβόλιο όταν εξασθενήσουν οι ισχυροί άνεμοι.

Επιμελητήριο Έβρου: Παρουσίαση του προγράμματος «ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία
ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική ΑΜΘ (ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ), Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , διοργανώνει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΕ NATURA

Στη νομιμοποίηση υφιστάμενων χιονοδρομικών κέντρων σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000, υφιστάμενωνcamping σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα και ορειβατικών καταφυγίων σε προστατευόμενες περιοχές, προχωρεί, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το νομοσχέδιο για την Οργάνωση και Λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ),που παρουσίασε χθες ο Σ. Φάμελλος και αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

17 Ιανουαρίου, 2018

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: Του καζίνου!

Αποτέλεσμα εικόνας για καζινο-Έλα κυρά πάρ' τούτανα κι κύυψτα πούπιτα!
-Ποιος σι τα δώκει Νκόλα;
--Τι λουγιώ ,ποιος μι τα δώκει!
-Κάλα χτες χτύπας τιιτσιέ ,δεν-ι- γείχις να πάρς γάζ' για του τρακτέρ κι έδια ,μας του παίιζ' παραλής;
Ξέρς ποιος αα σι πίστιψι κι στα δώκι ,σα τα μιταδγεί ας του γάαψ' απάν-απάν στου διφτέρ τ'.
Η Νκόλας γάνοιασι μι ντ'Ζαφειούδα ,τα'βαλι σ'ντ'τζέπη τ' κι έφγι!
-Να μπε ,ας τά'πιρνα κι ας τα βήηκι όπ' τα βήηκι,γείπι ικείν'.
Τέλους έλψι καμπόσις ώρις κι έκλουσι ,σα κουασμένους!
-Κυρά ,κάνι μ' γιένα καφέ .
-Έτοιμους ,να μη χαντακουθείς πάλι!
-Γεια μας!
-Δώσι μ' τς πάαδις να τσι βουλέψου .

Στην 4η ΥΠΕ το κτίριο του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης περνά η χρήση του δημοτικού ακινήτου το οποίο στεγάζει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης για διάστημα 25 ετών και με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και στους επισκέπτες της περιοχής. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Δήμου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου στο κτίριο, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις.
Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαμοθράκης. Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, σύμφωνα με το άρθρο 185 του Ν. 3463/06, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την

ΟΑΕΔ: Αρχίζει σήμερα η επιδότηση της πρώτης πρόσληψης

Αρχίζει από σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών» που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα
Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι: 

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr