Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

15 Απριλίου, 2018

Οι συχνότερες αλλεργίες της άνοιξης και πώς αντιμετωπίζονται με απλούς τρόπους


Οι συχνότερες αλλεργίες της άνοιξης και πώς αντιμετωπίζονται
Η υπερευαισθησία του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος που ονομάζονται αλλεργιογόνα είναι αυτό που αποκαλούμε αλλεργία. Πώς εκδηλώνεται όμως, ποια είναι τα συμπτώματα και πώς μπορούμε να προστατευτούμε ή να τα αντιμετωπίσουμε;



«Οι συνήθεις αλλεργίες της άνοιξης, διαιρούνται σε αλλεργική ρινίτιδα, κνίδωση και αγγειοίδημα, άσθμα, επιπεφυκίτιδα, αναφυλαξία», αναφέρει η ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη στο iatronet.gr. Και ιδού τα χαρακτηριστικά της κάθε παθολογικής κατάστασης:


Αλλεργική ρινίτιδα
Στην περίπτωση της αλλεργικής ρινίτιδας έχουμε φτέρνισμα, μπούκωμα, έκκριση από τη μύτη, φαγούρα και δάκρυα. Οφείλεται σε εποχιακά αλλεργιογόνα, όπως η γύρη την εποχή της ανθοφορίας, ενώ υπάρχει και η χρόνια αλλεργική ρινίτιδα, όταν ως αλλεργιογόνα δρουν τα ακάρεα της σκόνης ή τα κύτταρα του δέρματος ζώων που υπάρχουν στους χώρους που κινούμαστε. Η θεραπεία είναι φαρμακευτική ή με κατάλληλα σπρέι, ενώ ειδικά εμβόλια χορηγούνται σε πιο σοβαρές περιπτώσεις. 

Αλλεργικό άσθμα
Βήχας, συριγμός και δύσπνοια (που λέγεται «παροξυσμική») είναι τα ‘συμπτώματα’ που εμφανίζονται συνήθως σε μορφή κρίσης. Στην αρχή της κρίσης, αισθανόμαστε πόνο και σφίξιμο στο στήθος, μαζί με ξερόβηχα, μέχρι να γίνει απόχρεμψη της βλέννας. Συχνά, το αλλεργικό άσθμα συνυπάρχει με άλλου τύπου άσθμα και μπορεί να επηρεαστεί επιπλέον από πούπουλα, τρίχωμα ζώων, ακάρεα σκόνης και μύκητες. Η θεραπεία γίνεται επίσης με φαρμακευτική αγωγή ή κατάλληλα σπρέι, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις προτείνεται ανοσοθεραπεία. 

Αλλεργική κνίδωση και αγγειοίδημα 
Αυτές οι αλλεργικές καταστάσεις μπορούν να εμφανιστούν μαζί. Η μεν κνίδωση εμφανίζεται με τη μορφή «πομφών», με λευκό κέντρο και όρια με «κοκκινίλα» σαν έρπητας, το δε αγγειοίδημα αφορά πιο βαθιά στρώματα του δέρματος και του υποδόριου ιστού και εμφανίζεται σαν τοπικό οίδημα. Σπάνια επηρεάζονται από τη γύρη και περισσότερο από την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, όπως ωμά φρούτα και λαχανικά, οστρακόδερμα, ψάρια, ξηρών καρπών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Ο κνησμός στα εξανθήματα είναι σύνηθες σύμπτωμα ενώ μπορεί να υπάρξει και δυσκολία στην αναπνοή στο πάνω μέρος της αναπνευστικής οδού. Η θεραπεία περιλαμβάνει ειδικά φάρμακα. 

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα
Είναι στην ουσία το πρήξιμο, το κοκκίνισμα και η φαγούρα που αισθανόμαστε στα μάτια και η θεραπεία γίνεται με ειδικά κολλύρια και φάρμακα. 

Αναφυλαξία
Αν όταν έρθει σε επαφή ο οργανισμός με αλλεργιογόνο, υπάρξει δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο στον λάρυγγα, βρογχοσπασμός, εξανθήματα, βήχας, βράχνιασμα, βάρος στο θώρακα, ναυτία, διάρροια, πόνος στην κοιλιά, είναι πιθανώς να υπάρχει αναφυλακτική αντίδραση. Προκαλείται συνήθως από ουσίες όπως οι ορμόνες ισνουλίνη και αγγειοπιεσίνη, ένζυμα, εκχυλίσματα γύρης, τρίχες ζώων, ακάρεα, τροφές, δηλητήρια από έντομα, και ορισμένες ουσίες σε φάρμακα και εμβόλια. Η θεραπεία περιλαμβάνει την άμεση χορήγηση ένεσης, οξυγόνου ή ενδοφλέβιου καθετήρα. 

Πώς να προλάβετε τα αλλεργικά συμπτώματα
Η κ. Μοσχοβάκη δίνει συμβουλές για να μετριαστούν ή να προληφθούν τα συμπτώματα των αλλεργιών:
-Απομακρύνετε τα υπεύθυνα αλλεργιογόνα
-Αποφύγετε χώρους με καπνό, τσιγάρο, σκόνη, εισπνεόμενα χρώματα
-Εξεταστείτε εγκαίρως για προληπτική θεραπεία σε τυχόν εποχικές αλλεργίες
-Στην περίπτωση κινδύνου αναφυλακτικών αντιδράσεων, απαγορεύεται το περπάτημα στο ύπαιθρο χωρίς παπούτσια
-Απαγορεύεται επίσης η χρήση αρωμάτων, γαλακτωμάτων σώματος ή αντηλιακών που προσελκύουν έντομα
-Μην αφήνετε τρόφιμα εκτεθειμένα στον αέρα
-Αποφύγετε δραστηριότητες όπως κλάδεμα, κόψιμο χόρτων, μάζεμα σκουπιδιών κλπ με γυμνά χέρια
-Έχετε μαζί σας τα κατάλληλα σπρέι, φάρμακα ή ενέσεις αμέσου ανάγκης σε περίπτωση που γνωρίζετε ότι είστε αλλεργικοί


Απλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες

Απλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες
Κλείστε τα παράθυρα
Όταν τα επίπεδα γύρης στους εξωτερικούς χώρους είναι υψηλά, το να κρατάτε τον αέρα του σπιτιού σας ελεύθερο από τέτοια σωματίδια μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα που κάνουν τη μύτη σας να υποφέρει. 

Κάντε εναλλακτικές θεραπείες και βότανα
Ο πετασίτης είναι ένα από τα βότανα που έχει ερευνηθεί και έχει βρεθεί να βοηθά στην αντιμετώπιση των αλλεργιών – μάλιστα ορισμένα εκχυλίσματά του είχαν σε μελέτες τα ίδια αποτελέσματα με αντιισταμινικά φάρμακα. 

Πλυθείτε καλά με το που μπαίνετε στο σπίτι σας
Κάθε φορά που επιστρέφετε από έξω, κουβαλάτε μαζί σας σωματίδια από τον εξωτερικό χώρο. Αλλάξτε ρούχα και μπείτε για ένα ντουσάκι, ενώ φροντίστε να αφήνετε τα παπούτσια σας έξω από την πόρτα. 

Φορέστε μάσκα
Όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε την έκθεση σε αλλεργιογόνα, προμηθευτείτε από το φαρμακείο μάσκα για να προστατεύσετε την αναπνευστική οδό από το 95% των σωματιδίων του αέρα. 

Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά
Τα σταφύλια, τα μήλα, τα πορτοκάλια και οι ντομάτες είναι τα τρόφιμα που έχουν διαπιστωθεί ότι συνδέονται με λιγότερα συμπτώματα αλλεργίας. 

Κάντε πλύσεις με φυσικό ορό
Χρησιμοποιήστε απλό φυσικό ορό από το φαρμακείο για να κάνετε πλύσεις στη μύτη σας, ώστε να αφαιρούνται καλά όλα τα βακτήρια και τα σωματίδια που εγκαθίστανται στα τοιχώματα. 

Ενυδατωθείτε
Η επαρκής ενυδάτωση με νερό, χυμό ή άλλα μη αλκοολούχα ροφήματα συντελεί στην ρευστοποίηση των ιζημάτων στα τοιχώματα του αναπνευστικού συστήματος και μπορεί να ανακουφίσει. Αν τα ροφήματα είναι και ζεστά (π.χ. τσάι ή σούπες) έχετε έναν επιπλέον σύμμαχο, τον ατμό. 

Χρησιμοποιήστε φυσικά καθαριστικά για το σπίτι σας
Βοηθά πολύ να κρατάτε το σπίτι σας καθαρό για να αποφύγετε σωματίδια, αλλά τα καθαριστικά με σκληρά χημικά μπορούν να ερεθίσουν τις αναπνευστικές οδούς και να επιβαρύνουν τα συμπτώματα. Γι’ αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικές λύσεις για καθαρισμό, όπως το ξύδι και η μαγειρική σόδα. 

Αφήστε τον ατμό να σας βοηθήσει
Αναπνεύστε τους υδρατμούς πάνω από ένα μπολ με βραστό νερό, καλύπτοντας το κεφάλι σας με ένα πανί και θα δείτε πόσο καλύτερα θα αναπνέετε για ώρες μετά. 

Αποφύγετε το κάπνισμα
Και το παθητικό. Μπορεί να επιδεινώσει συμπτώματα όπως καταρροή, φαγούρα στη μύτη, μάτια που τρέχουν και μύτη που μπουκώνει. Ο καπνός από τζάκι ή τα βαριά σπρέι μπορούν να έχουν επίσης τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις. 

Δοκιμάστε βελονισμό
Ο τρόπος που ο βελονισμός επηρεάζει τις αλλεργίες δεν έχει ακόμα μελετηθεί πλήρως, αλλά είναι αρκετές οι έρευνες που δείχνουν ότι είναι άκρως βοηθητικός. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. 

Εντοπίστε τους «ενόχους»
Αν δεν το έχετε κάνει, φροντίστε να κάνετε με τον αλλεργιολόγο σας το σχετικό τεστ για να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένες ουσίες οι οποίες σας προκαλούν αλλεργία. Έτσι, θα ξέρετε από πού θα πρέπει να φυλάγεστε. 

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr