Translate

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Αποτελέσματα ηλ. ψηφοφορίας για τις ακτ. συνδέσεις που θέλετε. - Πρόταση

Αποτέλεσμα εικόνας για ακτοπλοϊκες γραμμεςΤο πρωί της 24ης Απριλίου, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κυρίου Π. Κουρουμπλή, έθεσα σε ηλεκτρονική ψηφοφορία το ερώτημα: 

Εκτός από την Αλεξ/πολη, ποιες άλλες συνδέσεις πιστεύετε ότι θα αναβαθμίσουν την Σαμοθράκη;

Οι προτεινόμενες απαντήσεις ήταν:
Λήμνος - Λαύριο, Λήμνος - Λέσβος, Λήμνος, Καβάλα, Ίμβρος - τουρκικά παράλια, με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών. Η ψηφοφορία έληξε όπως είχα προγραμματίσει χθες το βράδυ 5 Μαΐου στις 11:59.
Ψήφισαν 254 άτομα και τα τελικά αποτελέσματα είναι:
  • Λήμνος - Λαύριο:                 111  -  43,7%
  • Λήμνος - Λέσβος:                   24  -   9,4%
  • Λήμνος:                                   74  -  29,1%
  • Καβάλα:                                 175  -  68,9%
  • Ίμβρος - τουρκικά παράλια: 62  -  24,4%
*(τα ποσοστά είναι επί των 254 ψηφισάντων)
Την προσωπική μου άποψη την είχα γράψει στην ανάρτηση στην οποία παρουσίασα την ψηφοφορία. Τα αποτελέσματα δεν με βρίσκουν 100% σύμφωνο, εκτός από την αδιαμφισβήτητη πρωτιά, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούν όλοι με την δική μου άποψη, ποιος είμαι άλλωστε; Ένας απλός διαχειριστής blog είμαι και δεν έχω καμία πρόθεση να πλάθω τις απόψεις και τα πιστεύω των αναγνωστών μου.

Βέβαια στο μέσον της ψηφοφορίας κυκλοφόρησε η είδηση για προκήρυξη γραμμών, μια είδηση πολύ θετική και κυρίως οι γραμμές και η συχνότητα που προτείνεται. Αρκεί βέβαια από την προκήρυξη να δούμε και την υλοποίηση. Από την ανακοίνωση της προκήρυξης μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί και γραφτεί διάφορες απόψεις επί του θέματος και θα έλεγα εποικοδομητικές απόψεις.

  • Ο αρχιπλοίαρχος ε. α Θεόδωρος Βράκας, νυν επιθεωρητής εμπορικών πλοίων και γραμματέας του Συλλόγου "Πρωτέας" πρότεινε και σε αυτό το blog εν είδει σχολίου στο άρθρο για την προκήρυξη αλλά και σε άρθρο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο την σύνδεση του Βορείου και Β.Α Αιγαίου με την Εύβοια (Κύμη).
  • Στο k-tipos.gr από την Καβάλα κάτω από την είδηση για την προκήρυξη των γραμμών, ο αρθρογράφος προτείνει στην γραμμή Καβάλας - Σαμοθράκης να μπει και η Θάσος, μάλιστα το άρθρο έχει τίτλο: Καβάλα-Πρίνος-Καμαριώτισσα με διαδημοτική συνεργασία, γιατί όχι;
  • Τέλος στο άρθρο για την ψηφοφορία χθες υπήρξε σχόλιο - πρόταση για σύνδεση Σαμοθράκης - Λήμνου - Λέσβου (Σίγρι) και αντί για Λαύριο που προφανώς εννοεί (και είναι) πως είναι μακριά να υπάρξει σύνδεση με Αγ. Κωνσταντίνο που είναι μεν πολύ κοντά στην Αττική όπως γράφει αλλά σαφέστατα το πλοίο κερδίζει ώρες.
Όλα αυτά είναι θεμιτά, δημοκρατία έχουμε άλλωστε... Απόψεις μπορούν να εκφράζονται.
Δεν γνωρίζω τούτη την στιγμή τι περιθώρια συζήτησης και προτάσεων προς τα Υπουργείο υπάρχουν, αλλά σε συνδυασμό με την άτυπη και μη επιστημονική ηλ. ψηφοφορία που διεξήχθη και τις παραπάνω απόψεις καταθέτω προς σκέψη και συζήτηση στους αρμόδιους φορείς την παρακάτω
Πρόταση:
- 2 ή 3 δρομολόγια την εβδομάδα από και προς Καβάλα, τουλάχιστον ένα να πιάνει λιμάνι της Θάσου (υπήρξε στο παρελθόν).
- 1 η 2 δρομολόγια προς Λήμνο με επιστροφή και ει δυνατόν με ανταπόκριση προς και από Λέσβο.
- 1 δρομολόγιο την εβδομάδα Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνος - Αγ. Κωνσταντίνος ή Κύμη αντί Λαυρίου (αυτό για εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμων για το πλοίο μιας που και τα 2 λιμάνια είναι κοντά στην Αττική και ευκολα προσβάσιμα)

Το καίριο και σημαντικό βέβαια τώρα είναι να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό η βλάβη του ΣΑΟΝΗΣΟΣ για να επιστρέψει στο νησί η η κανονικότητα και να φύγει η ανασφάλεια.