Translate

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

SAOS FERRIES: Επιστολή προς τον δήμαρχο Σαμοθράκης - Από 1/6 διακόπτουμε την μεταφορά των απορριμμάτων & Δελτίο Τύπου για δωρεάν μεταφορά Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων

Αλεξανδρούπολη 17/05/2018


Προς: Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Αθανάσιο Βίτσα

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, η SAOS FERRIES για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει επωμισθεί άδικα και χωρίς δική της ευθύνη την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων του Δήμου Σαμοθράκης, με την μεταφορά των απορριμματοφόρων στην Αλεξανδρούπολη κατά την εκτέλεση των τακτικών δρομολογίων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μας , παρά τις διαβεβαιώσεις σας για ταχεία επίλυση του προβλήματος με διαφορετικούς τρόπους .Η συγκεκριμένη επιλογή είναι σε γνώση σας ότι αντιβαίνει στη διάταξη του άρθρου 6 του Νόμου 4316/2014,  η οποία με αδιαμφισβήτητο τρόπο ορίζει ότι τέτοια μεταφορά επιτρέπεται από Ε/Γ-Ο/Γ, μόνο σε δρομολόγια άνευ επιβατών και υπό τον όρο της ειδικής διαχείρισης των μεταφερόμενων απορριμμάτων.

Για πολλοστή φορά, θέτουμε υπόψιν σας ότι η μεταφορά των απορριμμάτων του νησιού στην Αλεξανδρούπολη, με τα τακτικά, καθημερινά δρομολόγια των πλοίων μας, επιφέρει στην εταιρεία μας ποικίλα προβλήματα. Ειδικότερα, υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, λόγω των δυσάρεστων οσμών, οι οποίες είναι διάχυτες στους χώρους των πλοίων, καθώς και των διαρροών από τα φορτία των απορριμματοφόρων.

Πέραν των αυτονόητων κινδύνων για τη δημόσια υγεία, τους οποίους κάτι τέτοιο συνεπάγεται, καθιστάμεθα, παράλληλα, έκθετοι και υπόλογοι, σε περίπτωση ελέγχου από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο των αυξημένων θερμοκρασιών.

Δεδομένων των ανωτέρω και προς το σκοπό της αποφυγής των ανωτέρω επιπτώσεων, σας ενημερώνουμε με την παρούσα επιστολή μας, ότι είμαστε αναγκασμένοι από την 1η Ιουνίου 2018, να διακόψουμε τη μεταφορά των απορριμματοφόρων, κατά τα τακτικά δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μας, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για τη SAOS FERRIES

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ


ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Η SAOS FERRIES σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών
Σαμοθράκης ενισχύει με οργανωμένες δράσεις την τουριστική
προβολή του νησιού μας .
Για την επίτευξη των στόχων της επιμήκυνσης της σεζόν
και της αύξηση των αφίξεων και διανυκτερεύσεων οι πρωτοβουλίες πρέπει                                                              να αφορούν τόσο την Ελληνική όσο και νέες υποσχόμενες αγορές.
Στα πλαίσια αυτά η SAOS FERRIES χορηγεί δωρεάν τα εισιτήρια
με επιστροφή, τριάντα Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και                                                                      δημοσιογράφων και ενός τουριστικού λεωφορείου, που                                                                                   θα φιλοξενηθούν  στη Σαμοθράκη από την Τετάρτη 23 έως Παρασκευή 25 Μαΐου                              για να γνωρίσουν τη φύση ,την ιστορία , τον πολιτισμό , τη σύγχρονη ζωή της ,                                                     προσδοκώντας να γίνουν, με την επιστροφή στη χώρα τους , οι καλύτεροι
πρεσβευτές του νησιού μας.

2 σχόλια:

 1. Τι είναι αυτό πάλι; Εντάξει, όλοι μας ξέρουμε ότι η μεταφορά αυτή δεν είναι νόμιμη. Αλλά αυτό τώρα τι τελεσίγραφο-εκβιασμός είναι; Τι θέλει να πετύχει;
  Από την άλλη, αναμενόμενο ήταν πως θα συνέβαινε κάποια στιγμή, αλλά όχι έτσι.
  Για να δούμε πως θα αντιδράσει ο Δήμος. Ας ελπίσουμε μόνο όλο αυτό να μην γίνεται για να ναυλώνει ο Δήμος πλοίο για να μεταφέρονται τα σκουπίδια μας, ήδη τα χρυσοπληρώνουμε... Επίσης ας ελπίσουμε να μην ξαναζήσουμε εκείνες τις άσχημες εποχές που τα σκουπίδια σχημάτιζαν βουνά σε όλη την Σαμοθράκη επειδή πρώτον κάποιος δήμαρχος θέλοντας να χρυσώσει φίλο του έκανε το γυμνάσιο λύκειο κοντά στον σκουπιδότοπο, ο οποίος έπρεπε να κλείσει και δεύτερον εμείς δεν συμφωνούσαμε που θα θάβαμε τα σκουπίδια μας (γιατί θα θάβονταν) και σκοτωνόμασταν το ένα χωριό με το άλλο... Αυτά πληρώνουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Νόμος 4316/2014 ΦΕΚ Α 270 αφορά στην "Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεννη−
  τικής φροντίδας, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας
  Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις." Το άρθρο 6 αφορά στην
  "Ομάδα υποστήριξης θρέψης και
  ογκολογικά συμβούλια". Αν και προφανώς εκ παραδρομής γράφτηκε στο κείμενο του κ. Λαζόπουλου δεν συνεπάγεται διακοπή της μεταφοράς αλλά μεταφοράς των απορριμμάτων άνευ επιβατών. Επίσης επειδή δεν γνωρίζω μέχρι στιγμής σε πιο άρθρο αναφέρεται η εταιρεία εντούτοις όμως γνωρίζω ότι υπάρχουν οχήματα τα οποία είναι κατάλληλα δηλ. συγκρατούν οσμές στραγγίδια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Για να γνωρίζει ο κόσμος αν και με το υφιστάμενο θεσμικό καθεστώς οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση αποβλήτων, η μη ορθή διαχείριση που αποτελεί μάστιγα σε εθνικό επίπεδο είναι αποτέλεσμα ανεύθυνης Πολιτικής επί σειρά ετών της Κεντρικής εξουσίας η οποία συμπεριλαμβάνει επίσης χρηματοδοτήσεις ανούσιων για μένα έργων προς εντυπωσιασμό όσων ψηφίζατε τόσα χρόνια. Τέλος θέλω να επισημάνω για να γίνει πλήρως κατανοητό ότι αυτό που στην τελική πληρώνουμε είναι οι λάθος επιλογές μας σε πολιτικό επίπεδο και η ανεύθυνη συμπεριφορά μας ως πολίτες. Οι εταιρείες είναι Χ, Ψ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!

  Φωτάκη Παναγιώτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ, τουλάχιστον τα σχόλια που αναφέονται σε πρόσωπα, οργανισμούς, εταιρείες να είναι με ονοματεπώνυμο κανονικό, είτε ως ανώνυμος να αναγράφεται κάπου, είτε σην επιλογή Όνομα URL (στο όνομα). Σχόλια ανώνυμα που θα αναφέρονται σε πρόσωπα και θεσμούς θα διαγράφονται ΟΛΑ.
Ευχαριστώ
Irineossamothraki Blog