Translate

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Ερωτήσεις προς την SAOS FERRIES από το blog και τους αναγνώστες του και οι απαντήσεις.

Προχθές μετά από σχετικό σχόλιο ανώνυμου (δυστυχώς) αναγνώστη κάτω από την ανάρτηση της ανοιχτής επιστολής της SAOS FERRIES προς τον Δήμο Σαμοθράκης για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων και σε συνδυασμό της απουσίας δρομολογίων για την καλοκαιρινή περίοδο αν και ήδη διανύουμε το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου έστειλα τις παρακάτω ερωτήσεις προς την εταιρεία:


Καλημέρα, 
Πρώτον:
φίλος αναγνώστης, ανώνυμος δυστυχώς, σε σχόλιο του στην ανάρτηση της χθεσινής ανοιχτής επιστολής που στάλθηκε από την εταιρεία σας θέτει κάποια εύλογα ερωτήματα που σίγουρα δεν είναι μόνο ενός ανθρώπου. Θα θέλατε να απαντήσετε;
" Ποσο κοστιζουν οι θεσεις ΙΧ που καταλαμβανει το οχημα μεταφορας σκουπιδιων και ποσο στοιχιζει η μεταφορα του ;Ποσο βαρος εχει το οχημα μεταφορας σκουπιδιων;Ποσο βαρος εχουν τα αντισΤοιχα ΙΧ; Ποιο ειναι το ωφελιμο φορτιο του Σαονησος;Μηπως το Λιμεναρχειο πρεπει να ενημερωσει; "
Βέβαια ο φίλος απευθύνεται στο λιμεναρχείο, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι καταλληλότερη να απαντήσει είναι η εταιρεία;

Δεύτερον:
Βρισκόμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου και δρομολόγια στην σελίδα της εταιρείας σας υπάρχουν μέχρι τις 3/6, πότε προβλέπεται να αναρτηθούν για την τουριστική σεζόν που βρίσκεται ήδη στο κατώφλι; Επίσης αρχές Νοεμβρίου '17 αναρτήσατε δρομολόγια μέχρι 31/10/18 γιατί αφαιρέθηκαν, είτε με το ΣΑΟΣ ΙΙ είτε με το ΣΑΌΝΗΣΟΣ δεν θα πραγματοποιηθούν;
Ευχαριστώ.
Ειρηναίος Παπαντίδης

Σήμερα η εταιρεία έστειλε την παρακάτω απάντηση και την ευχαριστώ:

Σε απάντηση των ερωτημάτων  που τέθηκαν  σας ενημερώνουμε:
α)τα εγκεκριμένα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ  θα δημοσιοποιηθούν εκ νέου και θα ξεκινήσει η πραγματοποίηση τους, με την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων του πλοίου και τη λήψη των απαιτούμενων  πιστοποιητικών ασφάλειας.
β)Για τη θερινή περίοδο  θα υπάρξει η πραγματοποίηση  επιπλέον  δρομολογίων από το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ για την πλήρη κάλυψη της επιβατικής κίνησης στη  γραμμή Αλεξανδρούπολη –Σαμοθράκη.  
γ) Είναι άστοχη η προσπάθεια εξήγησης  της απόφασης της εταιρείας μας για  λήξη της μεταφοράς των απορριμματοφόρων κατά τα τακτικά δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων μας με τη μεταφορική ικανότητα του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ , η απόφαση αφορά και το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ. 
Είναι η ώρα της δράσης και των πρωτοβουλιών  των φορέων που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων , στη κατεύθυνση μιας νέας λύσης που θα διασφαλίζει την ποιότητα στις συνθήκες ταξιδιού  των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον/την εκπρόσωπο της εταιρείας που μπήκε στον κόπο να δώσει τις σχετικές απαντήσεις.....

6 σχόλια:

 1. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η εταιρεια να μην δεχτεί απορριμματοφορα του Δήμου εάν πραγματικά αυτά πληρούν τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας. Επίσης θεωρώ ότι είναι ανησυχητική η απάντηση της εταιρείας όσον αφορά στο ΣΑΟΣ ΙΙ.....

  ΦΩΤΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Φωτάκη Παναγιώτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάνε χριστιανή μου ένα λογαριαμσό να γράφεις επώνυμα.

   Διαγραφή
 2. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΑΟΝΗΣΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΦΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΣΤΡΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χωρίς καμία πρόθεση υπεράσπισης της εταιρείας, αλλά του δίκαιου, πιστεύω ότι 4/6 το ΣΑΟΣ ΙΙ θα κάνει δρομολόγιο, η εταιρεία όμως έχει υποχρέωση να προφυλάξει τον εαυτό της για παν ενδεχόμενο. Μπορεί αυτήν την εβδομάδα που λογικά το πλοίο θα κάνει τις απαραίτητες επιθεωρήσεις κάπου να υπάρξει πρόβλημα και να μην είναι στην ώρα του εδώ το πλοίο, τότε όλα τα κοράκια με πρώτο και καλύτερο εμένα θα βγούμε να λέμε να μου να σου του έτσι αλλιώς και θα έχουμε δίκιο ενώ τώρα είναι καλυμμένη.
  Βέβαια για τα δρομολόγια δεν καλύφθηκα...
  Το ΖΈΦΥΡΟΣ και εγώ πιστεύω δεν θα το δούμε αφού έφυγε το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι αλλά για να δούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να κάνω εγώ μια ερώτηση για την εταιρεία! Για ποιο λόγο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ πηγαίνει τόσο αργά! Είναι δυνατόν να κάνει 2'5 ώρες το ταξίδι! Τόσο σχεδόν έκανε το παλιό ΣΑΟΣ! Μήπως φοβούνται μην τυχόν βγάλει και άλλο πρόβλημα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό ξεκίνησε μετά την βλάβη - ακινησία, μέχρι τότε πήγαινε σφαίρα, μέχρι και 2ω10λ έτυχε να πιάσει. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά άκουσα ότι έγινε σύσταση από τους τεχνικούς να μην ανεβάσουν ταχύτητα για 1 μήνα. Μακάρι να είναι έτσι γιατί αλλιώς είναι απελπισία κι ας λένε κάποιοι ότι είναι καλύτερα από το καθόλου. Κύριοι ο κόσμος εκσυγχρονίζεται και δεν κάνει επιστροφές καταστροφές, λίγη θετική σκέψη χωρίς παρωπίδες δεν βλάπτει, είμαστε στο 2018...

   Διαγραφή

Σας παρακαλώ, τουλάχιστον τα σχόλια που αναφέονται σε πρόσωπα, οργανισμούς, εταιρείες να είναι με ονοματεπώνυμο κανονικό, είτε ως ανώνυμος να αναγράφεται κάπου, είτε σην επιλογή Όνομα URL (στο όνομα). Σχόλια ανώνυμα που θα αναφέρονται σε πρόσωπα και θεσμούς θα διαγράφονται ΟΛΑ.
Ευχαριστώ
Irineossamothraki Blog