Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

31 Μαΐου, 2018

Ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης προς την SAOS FERRIES

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΈΒΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ   ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΤΚ 68002 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΤΗΛ: 25513/50800,801
FAX: 25510/41204
Σαμοθράκη 31/5/2018

Σε απάντηση της πρόσφατης επιστολής-γνωστοποίησης-αίτημα παροχής στοιχείων εκ μέρους της εταιρείας SAOS FERRIES γνωστοποιούμε τα εξής:


1.    Είναι η πρώτη φορά, και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα 15 ημερών προκειμένου να διακόψει τα δρομολόγια, που η εταιρεία SAOS FERRIES διαμαρτύρεται εγγράφως στο Δήμο Σαμοθράκης για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
2.    Τα απορριμματοφόρα πληρούν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο προδιαγραφές , αφού η προμήθεια τους έχει γίνει από τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. και αφορά όλες τις μεταφορές απορριμμάτων από όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
3.    Τυχόν δυσάρεστες οσμές που εμφανίζονται περιστασιακά, οφείλονται στην καθυστέρηση δρομολόγησης των απορριμματοφόρων από την εταιρεία, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να παραμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα και να αποσυντίθενται.
4.    Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού (σύμφωνα με τους τοπικούς επιχειρηματίες), υποσκάπτεται από την χωρίς προγραμματισμό πολιτική δρομολογίων από την Εταιρεία, που δημιουργεί προβλήματα μετακίνησης στους επισκέπτες, στους κατοίκους και στη μεταφορά εμπορευμάτων.
5.    Η προμήθεια και η διανομή των ειδικών Containers στους Δήμους έχει γίνει από τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Η πρόταση της εταιρείας για αγορά δέκα (10) τέτοιων οχημάτων είναι ανέφικτη και δεν έχει καμμιά λογική βάση εφόσον η αποθήκευση σε οχήματα απαγορεύεται επειδή  συνιστά μεγάλη απειλή, και γι’ αυτό δεν χρησιμοποιείται ως ΄΄μέθοδος΄΄ πουθενά.
6.    Με τα απορριμματοφόρα μεταφέρονται αποκλειστικά αστικά σύμμεικτα απορρίμματα, όπως ο νόμος ορίζει. Τα νοσοκομειακά απόβλητα μεταφέρονται σύμφωνα με το νόμο από ειδική εταιρεία που τα παραλαμβάνει από το Κέντρο Υγείας σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα δε χημικά από τα συνεργεία διατίθενται (σύμφωνα με το νόμο) σε ειδική εταιρεία για ανακύκλωση.
7.    Η πρόταση για ΄΄δανεισμό΄΄από το Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι ανέφικτη γιατί τα ειδικά οχήματα που έχει ο συγκεκριμένος  Δήμος είναι σε καθημερινή κίνηση εξυπηρετώντας τις ανάγκες του.
8.    Η μαζική φόρτωση σε χρονικό διάστημα πολλών ημερών όπως προτείνεται προϋποθέτει εναπόθεση και αποθήκευση που απαγορεύεται αυστηρά. 
9.    Η ειδική δρομολόγηση μεταφοράς ανά εβδομάδα λόγω ανταποδοτικότητας προϋποθέτει αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 300%. Επομένως η όψιμη σπουδή της εταιρείας περί συνεπειών της μεταφοράς και διακοπής αυτής στρέφεται εναντίον των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.
10. Η παρατεταμένη εκκρεμότητα και τα προβλήματα παρουσιάζονται με διάφορες μορφές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αλεξανδρούπολη το τελευταίο 12μηνο προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά στην τοπική οικονομία.
11. Το παράνομο της μέχρι τώρα μεταφοράς που επικαλείται η εταιρεία δεν αφορά το Δήμο, αλλά την ίδια την εταιρεία η οποία και προσπορίζεται υψηλών ναύλων. Φρονούμε ότι η μόνη ρεαλιστική και ανώδυνη λύση είναι η τακτική και απρόσκοπτη μεταφορά των απορριμμάτων βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για όσο διάστημα αυτό απαιτηθεί  από τον περιφερειακό σχεδιασμό. Δεν έχουν δικαίωμα οι Δήμοι να εκπονούν σχέδια διαχείρισης πέραν του νόμιμου κεντρικού σχεδιασμού κατά τις υποδείξεις και τα συμφέροντα ναυτιλιακών εταιρειών, ούτε να παρανομούν υποκύπτοντας σε απειλές.

Τέλος η σπουδή με την οποία επιμένει στην αίτηση της για διακοπή της μεταφοράς των απορριμματοφόρων και ιδιαίτερα με τις εξωπραγματικές προτάσεις της για επίλυση του προβλήματος, την στρέφει απευθείας εναντίον των κατοίκων του νησιού που είναι και οι κατεξοχήν πελάτες της. Απάνθρωπη είναι η μεταφορά επιβατών με τις συνθήκες του Ε/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, η παραμονή τους επανειλημμένα επί ώρες στο λιμάνι και ο αποκλεισμός τους από το δρομολόγιο γιατί αλλάζει ξαφνικά και απροειδοποίητα ο αριθμός μεταφοράς των επιβατών. Όσο  για τη δημόσια υγεία, που τόσο πολύ κόπτεται η εταιρεία, αυτή μπαίνει σε κίνδυνο από την καθυστέρηση και όχι από τις συνθήκες και προδιαγραφές της μεταφοράς.
Φρονούμε  ότι θα πρέπει επιτέλους να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα και να πάψει ένα ολόκληρο νησί να τελεί υπό ομηρία, να άγεται και να φέρεται από τους εκβιασμούς και τα συμφέροντα μιας ναυτιλιακής εταιρείας .


Ο Δήμαρχος
Βίτσας Αθανάσιος

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr