Translate

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

…1,5 ΠΟΝΤΟΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ!

Στην Αλεξανδρούπολη θα κατασκευαστεί η πρώτη Μονάδα Επεξεργασίας ΑποβλήτωνΤην ρύθμιση των προδιαγραφών για την ταυτόχρονη μεταφορά απορριμματοφόρων και επιβατών με τα πλοία της γραμμής για Σαμοθράκη, αποφάσισαν στις παράλληλες συνεδριάσεις τους η ΠΕΔ ΑΜΑΘ και η ΔΙΑΜΑΘ. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Βαγγέλης Λαμπάκης έλεγε σήμερα στον STATUS ότι οι προδιαγραφές των φορτηγών έχουν μεταβληθεί από την χρήση και χρειάζονται επεμβάσεις επισκευής των πορτών που έχουν πέσει κατά 1,5 πόντο με αποτέλεσμα να διαφεύγουν υπολείμματα των απορριμμάτων κατά την διάρκεια της μεταφοράς τους. Η ΔΙΑΜΑΘ επίσης θα εξετάσει  και το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν στο νησί οι προϋποθέσεις ώστε να γίνεται μια υποτυπώδης επεξεργασία και διαχωρισμός των απορριμμάτων επί τόπου, ώστε να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές που προβλέπονται εκ του νόμου.

4 σχόλια:

 1. Παλι πασαλειματα και μισες λυσεις απο τους πολιτικους που τα ξερουν ολα κατι οπως οι εγκριτοι δημοσιογραφοι.Εφαρμοστε επιτελους τους κανονισμους και αφηστε τους ειδικους να κανουν την δουλεια τους.Μην καταστρεφετε ακομη περισοτερο την κατεστραμενη απο σας πατριδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περίπου από το 2011-2012 και επειδή τα περισσότερα νησιά πραγματοποιούσαν μεταφορά απορριμάτων υπήρχαν εισηγήσεις για τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να γίνονται οι θαλάσσιες μεταφορές με προδιαγραφές προκειμένου την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και της ασφάλειας των επιβατών. Πράγματι το 2014 με μία "τσόντα" σε ένα άσχετο νόμο υπήρξε διάταξη η οποία απαγόρευε τη θαλάσσια μεταφορά ΑΣΑ με επιβάτες. Εντούτοις όμως πιστεύω σε εθνικό επίπεδο αλλά και στην περίπτωση της Σαμοθράκης κάτι τέτοιο δεν τηρήθηκε ως γνωστόν. Ερχόμαστε στο 2018 όπου πάλι σε ένα άρθρο "τσόντα" μπαίνουν προδιαγραφές της μονάδας του μέσου ας πούμε μεταφοράς. Κατά την άποψή μου ορθώς δεδομένου ότι παγκοσμίως όλες οι μεταφορές και οι άδειες εκδίδονται υπό προϋποθέσεις! Επικίνδυνα φορτία μεταφέρονται παντού υπό όρους με γνώμονα την προστασία ανθρώπων και περιβάλλοντος. Λογικό άλλωστε! Επιπλέον πράγματι σε ευρωπαϊκό επίπεδο τίθενται θέματα δημόσιας υγείας στις θαλάσσιες μεταφορές και μάλιστα σιγά σιγά δημιουργούνται εξειδικευμένα κλιμάκια επιθεωρητών. Τέτοια κλιμάκια έχουν συσταθεί σε κεντρικά λιμάνια της Χώρας. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό λοιπόν που έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής είναι η συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο άλλωστε έλαβε θέση στην υπόθεση της Σαμοθράκης ομιλώντας για προδιαγραφές και να ζητηθούν συγκεκριμένες οδηγίες είτε για μετατροπή μέσων είτε για προμήθεια νέων. Έτσι ώστε να υπάρχει μία εκτίμηση κόστους τουλάχιστον σε αρχικό επίπεδο. Δυστυχώς αυτό που διάβασα σε άρθρα στον τοπικό τύπο είναι άκρως απογοητευτικά!!!!!!!! Για τροποποιήσεις νόμων για πολιτικές λύσεις και παρεμβάσεις. Επίσης ότι το πρόβλημα στη Σαμοθράκη θα λυθεί όταν γίνουν έργα ΧΥΤΥ!!!!! Το θέμα είναι να έχουμε ενημερωμένους πολίτες για να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα διαχείρισης και όχι ευχολόγια και πολιτικές δηλώσεις άνευ ουσίας. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Επίσης οι θαλάσσιες μεταφορές πρέπει να γίνονται με ασφάλεια. Δυστυχώς αυτές οι λεπτομέρειες έπρεπε να βρίσκονται στη Σύμβαση της εταιρείας, έπρεπε να μειωθούν τα κόστη μεταφοράς και διαχείρισης με την ανακύκλωση και το υπόλειμμα να πηγαίνει με κανόνες απέναντι.

  ΦΩΤΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. έχω λίγο μπερδευτει, αφου τα οχηματα τα προμήθευσε η ΔΙΑΜΑΘ γιατί τόσο καιρό καποιοι τα εχουν βαλει με τον Δημο Σαμοθρακησ; όλουσ τουσ Δημουσ η ΔΙΑΜΑΘ δεν τουσ προμηθευει τα συγκεκριμενα οχηματα για την συγκεκριμένη δουλεια;γιατι δεν ανελαβαν απο την αρχη τισ ευθύνεσ τουσ και γιατι δεν ελεγχονται απο την ίδια την ΔΙΑΜΑΘ κατά περιόδους και να επισκευάζονται όπου κι όταν χρειάζεται για να μην ξεφεύγουν από τις προδιαγραφές που απαιτούνται ; σε αλλα θεματα καποιοι δήμαρχοι είναι λαλίστατοι, τωρα μουγκα στην στρουγκα ! Αντε το βρήκαμε τωρα για ολα φταινε οι Σαμοθρακίτεσ ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι τύπος και υπογραμμός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις δλδ? Έχει δοθεί το σύνθημα: βαράτε όπως και για ότι μπορείτε, αλήθεια - ψέματα- συκοφαντίες δεν έχει σημασία, σημασία έχει να δημιουργείται αρνητικό κλίμα !!!!

   Διαγραφή

Σας παρακαλώ, τουλάχιστον τα σχόλια που αναφέονται σε πρόσωπα, οργανισμούς, εταιρείες να είναι με ονοματεπώνυμο κανονικό, είτε ως ανώνυμος να αναγράφεται κάπου, είτε σην επιλογή Όνομα URL (στο όνομα). Σχόλια ανώνυμα που θα αναφέρονται σε πρόσωπα και θεσμούς θα διαγράφονται ΟΛΑ.
Ευχαριστώ
Irineossamothraki Blog