Translate

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Αλαλούμ με το νέο κέντρο υγείας Σαμοθράκης. Το μπέρδεμα, οι δηλώσεις και οι εξελίξεις

Αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη δημιουργία νέου κέντρου υγείας στη Σαμοθράκη, με τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Χανό να καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για αδιαφορία, τους κατοίκους να έχουν συλλέξει υπογραφές και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας να δηλώνει ότι το υπουργείο δεν έχει ιδέα για νέο κέντρο υγείας, κάτι που όμως χθες βράδυ και πάλι…διαψεύσθηκε!

Πριν λίγο καιρό με συνεντεύξεις του σε μέσα ενημέρωσης ο πρώην Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Χανός, δήλωνε ότι έχουν ήδη γίνει επαφές με παράγοντες του υπουργείου Υγείας για το εγχείρημα αυτό, ενώ  έχει υπάρξει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση, συγκέντρωση 1000 υπογραφών. Επίσης έχει εξευρεθεί και το οικόπεδο.
Προχθές με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό status radio o  Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, δήλωσε ότι στο Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχει επίσημα κανένα απολύτως σχέδιο για κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας, αλλά μόνο η αρχική μελέτη και απόφαση για την ανακατασκευή και ριζική ανακαίνιση του παλιού στη Χώρα, όπως είχε αποφασιστεί πριν την καταστροφή του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ο κ. Βαρδαρός δήλωσε στον Σταύρο Αποστολίδη ότι πρώτη φορά πληροφορείται για το αίτημα κατασκευής νέου κτιρίου για το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης και είναι διαθέσιμος να το συζητήσει εφόσον του εκτεθούν όλα τα δεδομένα.
Ακολούθησαν δηλώσεις του Δημάρχου Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα σύμφωνα με τις οποίες το θέμα νέου κέντρου υγείας τέθηκε στον κ. Βαρδαρό και ήταν θετικός αφού πρώτα όμως ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις στο παλιό κέντρο υγείας στη χώρα. Ο κ. Βίτσας είπε ακόμη ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί στο νησί έχει καταλήξει σε οικόπεδο το οποίο όμως είναι οριακά, εκτός σχεδίου κάτι που κάνει τη διαδικασία δυσκολότερη όχι όμως αδύνατη.
Το βράδυ χθες μιλώντας στην Άλφα τηλεόραση και στην Κυριακή Μπασκάκη, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χανός χαρακτήρισε “μπούρδες” τα περί εκτός σχεδίου ενώ επέμεινε ότι το υπουργείο γνώριζε για την πρόταση για νέο κέντρο υγείας αλλά αυτό δε προχωρά για μικροπολιτικά συμφέροντα του κ. Βίτσα που δε θέλει να δυσαρεστήσει κάποιους κατοίκους της Χώρας, οι οποίοι θέλουν να λειτουργεί το παλιό κέντρο υγείας εκεί. Από την πλευρά της η δημοσιογράφος Κυριακή Μπασκάκη ανέφερε ότι έκανε επικοινωνίες με το υπουργείο υγείας και το ρεπορτάζ της έβγαλε την πληροφορία ότι ακόμα και ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, έχει ενημέρωση για το θέμα και γνώριζε για τη διεκδίκηση δημιουργίας νέου κέντρου υγείας.
Εκτεθειμένος από τις εξελίξεις φαίνεται ότι έμεινε ο κ. Βαρδαρός που μόλις ένα 24ωρο πριν δήλωνε ότι το άκουγε για πρώτη φορά…
Σε άλλες δηλώσεις του χθες το πρωί στο status radio, στην πρωινή εκπομπή του κ. Αποστολίδη, ο κ. Χανός άσκησε και πάλι δριμύτατη κριτική στον κ. Βίτσα λέγοντας ότι δυστυχώς υπήρξε και Αντιδήμαρχος του στο παρελθόν, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «ιδανικό πατροκτόνο», συνδυάζοντας την συμπεριφορά του κ. Βίτσα με την δολοφονία του Καίσαρα από τον Βρούτο!
Οι δηλώσεις του κ. Βίτσα στη Δέλτα Τηλεόραση και του κ. Χανού στην Άλφα τηλεόραση στα video παρακάτω:
alexpoli.gr

I. B.: Πιστεύω ότι τα ουσιαστικά του παραπάνω άρθρου είναι αυτά που τόνισα με έντονα γράμματα και υπογράμμισα.