Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Υποψήφιοι συστηθείτε μέσα από το blog - Ψηφοφορία

Εδώ και αρκετό καιρό έχω τοποθετήσει κάτω από την εικόνα - τίτλο του blog ένα banner (το παρακάτω) στο οποίο καλώ τους υποψηφίους δημοτικ...

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Ανακοινώσεις Κέντρου Κοινότητας Σαμοθράκης: Έκθεση από Ρουμάνους φοιτητές - Ανανέωση κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ - Μέτρα προστασίας κατά του καύσωνα - Θεατρικές παραστάσεις σε όλη την Σαμοθράκη

Αποτέλεσμα εικόνας για κεντρο κοινοτητας σαμοθρακη
Σήμερα Δευτέρα 25/6 από το Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης εκδόθηκαν οι παρακάτω ανακοινώσεις:
❁ ❁ ❁
Το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βουκουρεστίου (Ρουμανία), τμήμα Ζωγραφικής- Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης
Παρουσιάζουν σήμερα 25/6 από τις 19:00 έως τις 22:00
στο Πνευματικό Κέντρο Νικόλαος Φαρδύς στη Χώρα Σαμοθράκης
τα έργα που εμπνεύστηκαν από την παραμονή τους στο νησί σε μια έκθεση ανοικτή για το κοινό.

❁ ❁ ❁ ❁ ❁
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΙΤΟΥΣΕΣ /ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» 2018-2019».
ΘΕΜΑ: Ανανέωση κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ
Επειδή κατά την παραλαβή των πρώτων αιτήσεων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2018-2019», διαπιστώσαμε ότι πολλές ωφελούμενες, που δηλώνουν άνεργες, έχουν υποβάλει κάρτα ανεργίας στην οποία δεν εμφανίζονται οι ανανεώσεις ή έχουν υποβάλει διαφορετικές βεβαιώσεις περί ανεργίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τις αιτούσες που είναι άνεργες, ζητείται το Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ (αν έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου) ή αποδεικτικό ανανέωσης του δελτίου ανεργίας, όπως αυτό εκτυπώνεται από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (EServices) με τη χρήση του προσωπικού κλειδάριθμου () με τη χρήση του προσωπικού κλειδάριθμου (Βήματα Εκτύπωσης Αποδεικτικού Ανανέωσης).
Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αποδεκτό.
❁ ❁ ❁ ❁ ❁
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ!!!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ 
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
KAYΣΩNAΣ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ
 Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
 Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, ά-πνοια και μεγάλη υγρασία.
 Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκο-λύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που ε-ξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
 Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
 Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά κα-λύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
 Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (ανα-πνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρ-μογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
 Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υ-ψηλά επίπεδα.
Aν έχετε νεογνά βρέφη
 Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
 Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
 Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κλπ.
 Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορτα-ρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
Aν έχετε ηλικιωμένους
 Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
 Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερι-νών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα
❁ ❁ ❁ ❁ ❁
Σαμοθράκης Νήματα

Είσοδος Ελεύθερη
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ (ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΧΑΡΑΝΑ)
07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΘΕΡΜΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)
08 ΙΟΥΛΙΟΥ ΧΩΡΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ ΜΑΝΩΛΑΚΗ)
09 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΑΚΚΩΜΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)
ΩΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 21:00
Documentary theatre
Το documentary theatre είναι το θέατρο που χρησιμοποιεί προϋπάρχον και αληθινό υλικό από εφημερίδες, συνεντεύξεις κ.ά. ως πηγή για τη συγγραφή του σεναρίου, ιδανικά χωρίς να αλλοιώνει το περιεχόμενο.
Σαμοθράκη
Η Σαμοθράκη είναι νησί του Θρακικού Πελάγους. Βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου και απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη. Η επιφάνεια του νησιού είναι 178 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η υψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 1.611 μέτρα και δίνει στη Σαμοθράκη τον τίτλο του ψηλότερου ελληνικού νησιού στο Αιγαίο -με την εξαίρεση των δύο μεγαλονήσων, της Κρήτης και της Εύβοιας. Το όνομα του βουνού είναι Σάος, αλλά οι ντόπιοι το ονομάζουν «Φεγγάρι» (όπως και την κορυφή του), καθώς είναι «τόσο ψηλό που κρύβει το φεγγάρι».Το ίδιο το όνομα του νησιού σημαίνει «ψηλή Θράκη» -από το αρχαιοελληνικό σάμος = υψηλή.
Οκτώβριος 2017
Ο Κώστας Γάκης και ο Άκης Φιλιός ξεκινούν στο θέατρο Άλφα Ιδέα, ένα σεμινάριο documentary theatre με θέμα τη Σαμοθράκη, ακριβώς όπως είχαν κάνει και την προηγούμενη χρονιά με την Ικαρία. Με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 ηθοποιών, η ομάδα αρχίζει την έρευνα με σκοπό τη συλλογή και την καταγραφή υλικού σχετικού με τη Σαμοθράκη. Τα βιβλία, το διαδίκτυο και οι πρώτες επαφές με ανθρώπους που έχουν σχέση με το νησί δίνουν το αρχικό υλικό με το οποίο αρχίζει η ομάδα να εργάζεται. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, δραματοποιήσεις, σκηνοθεσίες ατομικές αλλά και συλλογικές, οι πρώτες ιστορίες αρχίζουν να ζωντανεύουν πάνω στη θεατρική σκηνή.
Απρίλιος 2018
Η ομάδα πραγματοποιεί ολιγοήμερο ταξίδι στη Σαμοθράκη. Γνωρίζει το νησί, έρχεται σε επαφή με τους κατοίκους του και συλλέγει επιπλέον πληροφορίες και ιστορίες. Στη συνέχεια επιστρέφει στη βάση της και από όλο το υλικό που έχει μαζέψει, επιλέγει τις τελικές ιστορίες που θα συμπεριληφθούν και θα συγκροτήσουν την παράσταση.
Ιούλιος 2018
Ο θίασος αναχωρεί ξανά για τη Σαμοθράκη με σκοπό αυτή τη φορά να παρουσιάσει το τελικό αποτέλεσμα της πολύμηνης εργασίας του σε διάφορα μέρη του νησιού. Πρόκειται για μία παράσταση, μια θεατρική καταγραφή με ιστορίες αληθινές, άλλοτε χαρούμενες και άλλοτε θλιβερές, που επιχειρεί να φέρει τους ανθρώπους του νησιού πιο κοντά στον τόπο και την ιστορία τους αποδεικνύοντας εντέλει πως οι τόποι δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους.
Διδασκαλία: Κώστας Γάκης, Άκης Φιλιός
Σκηνοθεσία: Άκης Φιλιός
Μουσική: Κώστας Γάκης, Άκης Φιλιός, Κώστας Κωνσταντάτος
Επιμέλεια Κίνησης – Χορογραφία: Δάφνη Πανταζοπούλου
Συνεργασία στη σκηνοθεσία: όλος ο θίασος
Με την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Τζίφας Χρήστος
Τηλ. Επικοινωνίας 6970282888