Translate

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Στην Σαμοθράκη η κινητή ιατρική μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Δρ. Γ. Αποστολόπουλου

Σήμερα έφτασε στην Σαμοθράκη η κινητή ιατρική μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, με επικεφαλή τον πρόεδρο του Ομίλου Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο, υψηόβαθμα στελέχη και το προσωπικό της μονάδας.
Αργότερα, στις 13:00, στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Σαμοθράκης τιμητική εκδήλωση, με τιμώμενο πρόσωπο τον πρόεδρο του Ομίλου. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο (μικρούς και μεγάλους), το παρόν έδωσαν στρατιωτικές, λιμενικές, πυροσβεστικές, ιερατικές και υπηρεσιακές αρχές του νησιού.

Την εκδήλωση άνοιξε με 3 τραγούδια η παιδική - νεανική χορωδία Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσης"
Αμέσως μετά απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα ο Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Χρήστος Πρόξενος, ο οποίος κάλεσε στο βήμα τον γιατρό - δημοτικό σύμβουλο και πρώην διευθυντή του Κ.Υ. κύριο Γιάννη Βογιατζή.
Ο κύριος Βογιατζής μετά το σχετικό καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία του Κ.Υ. Σαμοθράκης, ανέφερε επίσης την καταστροφή που υπέστη το κτίριο τον περασμένο Σεπτέμβρη και που στεγάζεται σήμερα, όπως είπε για να γίνει κατανοητό πόσο χρήσιμη είναι η προσφορά του Ομίλου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον κύριο Αποστολόπουλο. Ο οποίος έκανε μια μικρή αναδρομή στην τόσο χρήσιμη ιστορία του Ομίλου που ο ίδιος ίδρυσε. Αναφέρθηκε στην υιοθεσία των ακριτικών περιοχών και επισήμανε πως η Σαμοθράκη θα είναι ο πρώτος τόπος που και οι ενήλικες θα λαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες αξίας μέχρι 1000€ ετησίως. Επίσης είπε ότι και η κινητή μονάδα θα είναι δίπλα στην Σαμοθράκη και θα έρχεται όποτε την χρειάζεται. Προέτρεψε τους κατοίκους να κάνουν χρήση των προνομίων που δίνονται και στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες.
Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ και επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κύριος Αν. Δημοσχάκης, ο οποίος μίλησε αμέσως μετά τον πρόεδρο του Ιατρικού Αθηνών. Είπε ότι γνωρίζονται και είναι φίλοι για πολλά χρόνια. Τον ευχαρίστησε για την προσφορά του τόσο στα χωριά της Ορεστιάδας, όπου η κινητή μονάδα ήταν για μία εβδομάδα και που έχουν υιοθετηθεί εδώ και 10 χρόνια περίπου όσο και στην Σαμοθράκη τώρα.
Στο βήμα ανέβηκε ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Ομίλου και υπεύθυνος του προγράμματος κύριος Νίκος Μόσχος, ο οποίος ανέλυσε τα οφέλη που θα έχουν καταρχήν τα παιδιά μέχρι 14 ετών καθώς και οι ενήλικοι κάτοικοι της Σαμοθράκης από το πρόγραμμα υιοθεσίας.
Θα μπορούν να επισκέπτονται το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για νοσηλεία, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις δωρεάν μέχρι το ποσό των 1000€. Να κλείνουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία και να εξετάζονται. Όλα τα παραπάνω αφού προσκομίσουν ένα πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο Σαμοθράκης. 
Τέλος ο κύριος Πρόξενος αφού ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον κύριο Αποστολόπουλο τον κάλεσε και του χάρισε ένα συμβολικό δώρο τιμής ένεκεν από τον Δήμο, αντίστοιχα εκείνος προσέφερε ένα επιτραπέζιο σύμβολο του Ομίλου.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος κάλεσε κοντά του τα παιδιά για μία αναμνηστική φωτογραφία.
Φεύγοντας κάθε παιδί έπαιρνε την κάρτα με το όνομα του.
Οφείλω να πω πως ο πρόεδρος ήταν πολύ απλός, ευγενικός και καταδεκτικός, χαιρέτησε όποιον τον πλησίαζε.

Όντως είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα για κάποιον που πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί, έχει πλέον ένα αποκτούμε, κάποιοι πηγαίνουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο στην Θεσσαλονίκη, είναι ευκαιρία να κάνουν δωρεάν ένα πλήρες τσεκαπ. Βέβαια το Διαβαλκανικό, όπως έχει επικρατήσει να το λέμε, είναι λίγο μακριά από την πόλη, αλλά δίπλα ακριβώς είναι ο τερματικός σταθμός ΙΚΕΑ του ΟΑΣΘ, από το ΚΤΕΛ και από το κέντρο συνδέεται με την γραμμή 8.

Από όλη την Σαμοθράκη:
ΕΝΑ ΤΕΡΆΣΤΙΟ
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω

Εντός των επόμενων ημερών (ίσως και αύριο) θα προσθέσω στο τέλος αυτού του άρθρου λεπτομέρειες σε ότι αφορά το πρόγραμμα, αναμείνατε.

5 σχόλια:

 1. Για ακόμα μια φορά Ειρηναίε πολλά συγχαρητήρια για την παρουσίαση του θέματος. Σε ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνεις, περιμένουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος.
  Πολύ σημαντική βοήθεια για την Σαμοθράκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπως πάντα με τις έγκυρες δημοσιεύσεις σου. Μπράβο σου και σε ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες μόνο ΑΞΙΈΠΑΙΝΕΣ μπορεί να είναι και ευτυχώς αυτά τα δύσκολα χρόνια υπάρχουν πολλές.
  Κύριε Αποστολόπουλε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΎ !!!

  Για εξετάσεις ρουτίνας αν και είναι μεγάλη προσφορά και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, δεν ξέρω πόσοι θα πάνε, νοσηλεία κλπ αχρείαστα να είναι. Αλλά και αυτή η μονάδα και η άλλη του Νιάρχου είναι πολύ καλές και μακάρι η κάθε μια να έρχεται μία φορά τον χρόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο, πολύ καλοί γιατροί, πλήρης εξοπλισμός, ευγένεια, εξυπηρέτηση άριστη. Το Ευχαριστώ είναι λίγο. Πολύ καλές και χρήσιμες οι προσφορές στην Θεσσαλονίκη, αλλά λίγοι θα πάνε για εξετάσεις, τα υπόλοιπα αχρείαστα να είναι. Εδώ να ξαναέρθουν. Ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εξαιρετικές πρωτοβουλίες_προσφορές μακάρι να ειναι μια βαση για να
  Υπαρξει επαναληψη των επισκεψεων αυτων στο νησι μας ! Απο 2 φορες τον χρονο η καθε θα εχουμε μια σχετικα καλη καλυψη τοσο στην διαγνωση οσο και στην προληψη!Ελπίζουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ, τουλάχιστον τα σχόλια που αναφέονται σε πρόσωπα, οργανισμούς, εταιρείες να είναι με ονοματεπώνυμο κανονικό, είτε ως ανώνυμος να αναγράφεται κάπου, είτε σην επιλογή Όνομα URL (στο όνομα). Σχόλια ανώνυμα που θα αναφέρονται σε πρόσωπα και θεσμούς θα διαγράφονται ΟΛΑ.
Ευχαριστώ
Irineossamothraki Blog