Translate

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Ποιος θα φτιάξει τους δρόμους της Σαμοθράκης; «Ναι» από τον Δήμαρχο στον Φ.Μανούση με προτροπή προς την ΠΑΜ-Θ

Σαμοθράκη: Αποκατάσταση του δρόμου προς Λάκκωμα με δικά του έξοδα θέλει να κάνει ο Φ.ΜανούσηςΤο «πράσινο φως» έδωσε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης σε ιδιώτη για την αποκατάσταση ζημιών σε τμήμα του οδικού δικτύου του νησιού, με το θέμα πλέον να άπτεται της εγκρίσεως της Π.Ε Έβρου.
Είναι γνωστό πως μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο νησί του Έβρου βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεδομένων των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις το Σεπτέμβριο του 2017. Δέκα μήνες μετά, η κατάσταση παραμένει η ίδια και πολλές περιπτώσεις οι ζημιές στους δρόμους τους καθιστούν απροσπέλαστους για τους πολίτες, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.

Για τους λόγους αυτούς ο πλοιοκτήτης της SAOS Ferries που εξυπηρετεί τις συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού με 3 πλοία φέτος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει όπως ανέφερε σε δημόσια ανακοίνωσή του, την υπάρχουσα κατάσταση.
Ο Φώτης Μανούσης εκφράζοντας την λύπη του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί «και για να τους αποδείξω ότι δεν χρειάζονται ούτε πολλά έξοδα ούτε διαδικασίες του δημοσίου αλλά υπευθυνότητα και όρεξη για δουλειά», πρότεινε να αναλάβει με δικά του έξοδα την αποκατάσταση των ζημιών, ζητώντας την έγκριση από τη δημοτική αρχή για την προμήθεια αδρανών υλικών από το ρέμα Ξηροποτάμου, στο πλαίσιο της εθελοντικής συνεισφοράς.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία «με ικανοποίηση»όπως αναφέρει, προτρέποντας τον κ. Μανούση να περάσει στον επόμενο βήμα της διαδικασίας εξασφαλίζοντας την έγκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας και της άδεια από την Π.Ε Έβρου στης οποίας την κυριότητα βρίσκεται το οδικό δίκτυο, αναφέροντας παράλληλα ότι το μπάζωμα των ρεμάτων δεν επιτρέπεται.
Ο ίδιος ωστόσο επισημαίνει πως «θα μπορούσατε να στραφείτε και σε πιο εφικτές και σημαντικές προσπάθειες».
Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο την αποκατάσταση του οποίου έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου πρόκειται για την υλοποίηση δύο ξεχωριστών έργων, ένα που αφορά στο βόρειο κι ένα στο νότιο τμήμα του νησιού με προϋπολογισμό 1.3 εκ € το πρώτο και 1.8 εκ € το δεύτερο,τα οποία πρόκειται να καθυστερήσουν δύο επιπλέον μήνες σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη εξαιτίας εργολαβικών προσφυγών.
 Μαρίνα Κριτού

4 σχόλια:

 1. Καλύτερα είναι να μη σκαβει ο καθένας τα ποτάμια γιατί τα αποτελέσματα τα είδαμε το Σεπτέμβρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και το συμφερον του καθενος;

   Διαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα..

   Διαγραφή
 2. Γιατί ο κ. Μανούσης δεν απεύθυνε την πρότασή του στην περιφέρεια που είναι αρμόδια ή μήπως αυτή την λεπτομέρεια που όλοι γνωρίζουν εκείνου του διέφυγε?
  Κρίμα λοιπόν και είχε τόση μα τόση διάθεση να κάνει μια δωρεά ο άνθρωπος αλλά αφού δεν γίνεται δεν πειράζει !!!
  Πρόταση έτσι για να βρισκόμαστε σε δουλειά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ, τουλάχιστον τα σχόλια που αναφέονται σε πρόσωπα, οργανισμούς, εταιρείες να είναι με ονοματεπώνυμο κανονικό, είτε ως ανώνυμος να αναγράφεται κάπου, είτε σην επιλογή Όνομα URL (στο όνομα). Σχόλια ανώνυμα που θα αναφέρονται σε πρόσωπα και θεσμούς θα διαγράφονται ΟΛΑ.
Ευχαριστώ
Irineossamothraki Blog