Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

25 Νοεμβρίου, 2018

+πλεύση: Φροντίσαμε τους κατοίκους της Σαμοθράκης με το καλύτερο μας χαμόγελο! - Τα παιδιά της Σαμοθράκης μας είπαν ευχαριστώ με ένα παραμύθι - Πλούσιο φωτογραφικό υλικό - Σχόλιο

Πρώτη ημέρα ιατρείων στην πρώτη ημέρα δράσεων της +πλευσης στην Σαμοθράκη… δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να υποδεχθούμε τους κατοίκους της, να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά, να ενημερώσουμε τους μεγαλύτερους.
Η ομάδα των αιμοληψιών έπιασε πρώτη δουλειά νωρίς το πρωί στο «Φιδέλειο», όπως σε κάθε νησί που επισκέπτεται η +πλευση για να προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.
Μία ώρα αργότερα, οι γραμματείες ξεκίνησαν να καταγράφουν τις ειδικότητες που ζητούσαν οι κάτοικοι για να εξεταστούν.
Οι γιατροί της ομάδας δέχθηκαν σε πολλές περιπτώσεις δεκάδες άτομα ο καθένας, τα οποία εξυπηρετήθηκαν όλα, μέχρι την ολοκλήρωση της λειτουργίας τους αργά το μεσημέρι.
Μία αφαίρεση σμηγματογόνου κύστης χρειάστηκε να κάνει ο Δερματολόγος της +πλευσης, σε συνεργασία με τον Γενικό Χειρουργό.
Ο Γενικός Χειρουργός της +πλευσης προχώρησε επίσης σε αφαίρεση ευμεγεθών σμηγματογόνων κύστεων από το τριχωτό της κεφαλής μίας κατοίκου της Σαμοθράκης.
Αντίστοιχα, ο αγγειοχειρουργός της +πλευσης αφαίρεσε από το δεξί χέρι άλλης κατοίκου μία «μυρμηγιά» .
Πρέπει να σημειωθεί ότι η προσέλευση ρυθμίστηκε έξοχα από τους ανθρώπους του Δήμου Σαμοθράκης, που συνέβαλαν καθοριστικά ώστε παρά το μεγάλο ενδιαφέρον η ροή των ανθρώπων να είναι σταθερά αυξημένη χωρίς να προκληθεί συνωστισμός που θα δυσχέραινε το έργο των εθελοντών.
Συνολικά, από τα ιατρεία της +πλευσης πέρασαν πάνω από 170 κάτοικοι την πρώτη ημέρα λειτουργίας των ιατρείων.
Η ομάδα αιμοληψιών συγκέντρωσε επίσης 50 δείγματα αίματος για την διενέργεια μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, που θα αναλυθούν στα πιστοποιημένα εργαστήρια της Affidea. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα θα συνεκτημηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης και μαζί με τις απαραίτητες οδηγίες θα αποσταλλούν στους κατοίκους μέσω του τοπικού ιατρείου.
Το πρωί στη Χώρα παραδόθηκαν επίσης τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και ο εξοπλισμός που η +πλευση προσέφερε στον παιδικό σταθμό με την ευγενική χορηγία της Λάμδα Star.
Αργότερα και ενώ συνεχίζονταν οι εξετάσεις των κατοίκων, άλλοι εθελοντές της +πλευσης πραγματοποίησαν για τους μικρότερους φίλους μας εργαστήρι χειροτεχνίας, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες παιδιά.
Η +πλευση επέστρεψε στη Χώρα αμέσως μετά την απογευματινή ανάπαυλα για να παραδόσει τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό και τα παιχνίδια που, πάλι με την ευγενική χορηγία της Λάμδα Star, προσέφερε στο νηπιαγωγείο.
Τέλος, νωρίς το βράδυ, στο Φιδέλειο πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές ομιλίες για θέματα υγείας και συγκεκριμένα: α) Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου ΙΙ και β) Υπογονιμότητα.
Μετά από μία ημέρα γεμάτη δράσεις και προσφορά, οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία ανάσα απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και τις γεύσεις της Σαμοθράκης.

Τα παιδιά της Σαμοθράκης μας είπαν ευχαριστώ με ένα παραμύθι για την +πλευση!

Ένα παραμύθι που έγραψαν για την +πλευση τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Χώρας και διαβάσαμε κατά την παράδοση των εκπαιδευτικών παιχνιδιών και του εξοπλισμού που προσφέραμε στα σχολεία με την ευγενική χορηγία της Λάμδα Star, επισφράγισε με τον πιο όμορφο τρόπο την προσπάθεια να υποστηρίξουμε τους λειτουργούς της εκπαίδευσης στο νησί.
Η αρχή έγινε από τον παιδικό σταθμό της Χώρας, το πρωί της πρώτης ημέρας και ταυτόχρονα με την λειτουργία των ιατρείων της +πλευσης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ανεβήκαμε ξανά στην Χώρα όπου συναντήσαμε παιδιά από το νηπιαγωγείο μαζί με τους γονείς τους να μας περιμένουν, έχοντας ετοιμάσει για εμάς ένα σπάνιο δώρο: ένα παραμύθι γραμμένο για την Σαμοθράκη και την +πλευση.
Η προσφορά της +πλευσης στα σχολεία ολοκληρώθηκε με το νηπιαγωγείο στο Λάκκωμα, όπου επίσης δωρήθηκαν εκπαιδευτικά παιχνίδια και υλικά.
Συνολικά, προσφέρθηκαν στα σχολεία πάνω από 10 κιβώτια με ηλεκτρονικό εξοπλισμό (προτζέκτορες, εκτυπωτές), μεγάλα και μικρότερα μαθησιακά παιχνίδια και απασχόλησης, επιτραπέζια, αλλά και υλικά (τετράδια, μαρκαδόροι, κτλ.).


Όπως κάθε παρόμοια πρωτοβουλία για το νησί μας που δίνει μια στήριξη σε όσους επιλέγουν να μείνουν εδώ, αλλά και στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά είναι καλοδεχούμενη, είτε έρχεται από κάποιον ιατρικό όμιλο, είτε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε από ΜΚΟ (γιατί δεν είναι όλες αμαρτωλές, ούτε κατασπαράζουν το δημόσιο χρήμα άσκοπα, υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις).
Ευχαριστούμε λοιπόν ως Σαμοθράκη την ΜΚΟ +πλεύση (ΣΥΝΠΛΕΥΣΗ) και τα μικροβιολογικά εργαστήρια της Affidea για την πολύτιμη προσφορά τους στην Σαμοθράκη, μακάρι να επαναληφθεί και κάθε τέτοια πρωτοβουλία να βρίσκει μιμητές, αφού το δεδομένο αγαθό όλου του πολιτισμένου κόσμου, η δημόσια παροχή Υγείας, στην μνημόνια κήπο και όχι μόνο Ελλάδα, σε πολλές περιοχές της είναι σχεδόν απούσα...

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr