Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

11 Ιουνίου, 2019

Σήμερα ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος - Θυροκολλείται το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής - Σχόλιο

Σήμερα ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος - Θυροκολλείται το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές μετά την προκήρυξή τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη διάλυση της Βουλής.
Σήμερα ωστόσο θα ξεκινήσει και τυπικά η προεκλογική περίοδος καθώς αναμένεται να θυροκολληθεί στο κοινοβούλιο το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και η τυπική παραίτηση της κυβέρνησης. Στο έγγραφο θα αναγράφεται η 7η Ιουλίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών, ενώ στο διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας, δεν θα οριστεί προσωρινή κυβέρνηση.
Πιθανότατα σήμερα θα παραιτηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και θα αντικατασταθεί από υπηρεσιακό υπουργό ενώ υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο σήμερα να αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου η υπουργός Εργασίας 'Εφη Αχτσιόγλου.
Σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος, οι εκλογές θα πρέπει να οριστούν εντός τριάντα ημερών και στη συνέχεια η σύγκλιση της νέας Βουλής, εντός των τριάντα ημερών μετά τις εκλογές.
Τι προβλέπει το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος:
1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Bουλή, αν έχουν παραιτηθεί ή και καταψηφιστεί από αυτή δύο κυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα. Oι εκλογές ενεργούνται από την Κυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη της διαλυόμενης Bουλής. Σε κάθε άλλη περίπτωση εφαρμόζεται αναλόγως το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 37.
2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Aποκλείεται η διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα.
3. Tο διάταγμα διάλυσης της Bουλής, προσυπογραμμένο στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου από το Yπουργικό Συμβούλιο, πρέπει να περιλαμβάνει συγχρόνως την προκήρυξη εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και τη σύγκληση της νέας Bουλής μέσα σε άλλες τριάντα ημέρες από τις εκλογές.
4. H Bουλή που εκλέχθηκε μετά τη διάλυση της προηγούμενης δεν μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος αφότου άρχισε τις εργασίες της, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παράγραφος 3 και της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού.
5. H Bουλή διαλύεται υποχρεωτικά στην περίπτωση του άρθρου 32 παράγραφος 4.
enikos.gr

Όπως έχω γράψει πάρα πολλές φορές, οι εκλογές δεν θα μας οδηγήσουν στην γη της Επαγγελίας, δεν θα αλλάξουν την κατάσταση, μόνο μία Εθνική Επανάσταση θα φέρει Ελληνική Ανάσταση. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση ήρθε η ώρα η Ελλάδα να γλιτώσει από τον κομμουνισμό, διότι Ελληνισμός και Κομμουνισμός είναι έννοιες ασύμβατες... (όπως έλεγε ένας Έλληνας πολιτικός).
Και είναι έννοιες ασύμβατες γιατί ο ελληνισμός στηρίζεται αιώνες τώρα σε τρεις μεγάλους πυλώνες: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια. Τα οποία αντίστοιχα ο κομμουνισμός και η αριστερά μισούν. Το ζήσαμε από την «διακυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ. Διέλυσε ότι είχε απομείνει και από τους τρεις πυλώνες. 

  • Πούλησε το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, 
  • Αλλοίωσε τον καθαρόαιμο χριστιανορθόδοξο χαρακτήρα της Πατρίδας μας, επιτρέποντας σε εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους να εισβάλουν λαθραία σε αυτήν.
  • Νομιμοποίησε οτιδήποτε ανώμαλο και παρά φύση (ΛΟΑΤΚΙ) επιτρέποντας γάμους και υιοθεσίες.
Και πολλά άλλα ακόμη. Ότι δηλαδή ήθελε η ΝΤΠ για να αλώσει ένα κάστρο (την Ελλάδα) για να επιβάλλει την επάρατη παγκοσμιοποίηση.
Είπαμε όχι ότι οτιδήποτε άλλο με το υπάρχον πολιτικό σύστημα και με τα κόμματα που το απαρτίζουν θα σώσει την Πατρίδα μας, αλλά τουλάχιστον θα κρατούν τα προσχήματα.
Αυτά ήθελα να γράψω και μέχρι τις εκλογές δεν θα ασχοληθώ ξανά με αυτές.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr