Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

25 Απριλίου, 2024

Τ. Σαλαμανή: Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι η τουριστική κίνηση ενόψει Πάσχα στην Σαμοθράκη // Αλεξανδρούπολη: Αρχές Ιουνίου ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Λήμνο

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σαμοθράκης κυρία Τριανταφυλλιά Σαλαμανή μίλησε στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση για την τουριστική κίνηση του Πάσχα καθώς και για την επισκεψιμότητα στο νησί από Τούρκους. Στο μεν πρώτο θέμα εκτίμησε ότι θα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι η τουριστική κίνηση ενόψει Πάσχα στην Σαμοθράκη. Αισιόδοξοι είναι οι επαγγελματίες του νησιού, ενώ θετική χαρακτηρίζεται από πλευράς Δήμου και η σύνδεση με την Λήμνο. Για το δε άλλο θέμα είπε πως δεν βοηθάει να αυξηθεί η επισκεψιμότητα η μη ύπαρξη δρομολογίων για να κάνουν μια αυθημερόν εκδρομή.
Επίσης η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση αναφέρθηκε και στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ προς και από Λήμνο. Το πλοίο της γραμμής θα εκτελεί από τις 3 Ιουνίου τρία δρομολόγια την εβδομάδα, από την Σαμοθράκη προς την Λήμνο ως προέκταση των δρομολογίων Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης τα οποία θα διαρκέσουν έως και την 1η Σεπτεμβρίου.
Παρακολουθήστε τα 2 βίντεο:

Δήμος Σαμοθράκης: Παράδειγμα οι εθελοντές - Σχόλιο

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Σήμερα (24/4) στο πάρκο "Μαλαματίνα"
και δυο άλλες αξιέπαινες πρωτοβουλίες που προηγήθηκαν
➡️ Την πρωτοβουλία να κόψει τα χόρτα γύρω από την παιδική χαρά της Καμαριώτισσας, πήρε ένας κάτοικος του χωριού.
Ο κ. Γιάννης Μιχόπουλος του οποίου το σπίτι βρίσκεται απέναντι από τη παιδική χαρά, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η νέα δημοτική αρχή κόβοντας χόρτα και καθιστώντας την παιδική χαρά περισσότερο ασφαλή για τα παιδιά.
➡️ Επίσης, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Άνω μεριά δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στο νησί ως αξιωματικοί ο κ. Γαλάνης Απόστολος και ο κ. Ιπποκράτης Καρατζετζος πήραν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν το εκκλησάκι εσωτερικά, να κόψουν τα χόρτα στον προαύλιο χώρο και τέλος να φυτέψουν έναν πλάτανο.

24 Απριλίου, 2024

Αν. Δημοσχάκης: Ιδρύεται τομέας ΕΚΑΒ στη Σαμοθράκη!! Ο επίμονος κοινοβουλευτικός αγώνας "καρποφόρησε" & θωρακίζεται με κάθε τρόπο το νησί της Νίκης!!

Eνεργοποιείται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου η «Κάρτα του Αγρότη» από σήμερα μέχρι και τον Σεπτέμβριο

Από σήμερα, Τετάρτη, 24 Απριλίου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται η «Κάρτα του Αγρότη», η οποία θα διατίθεται στους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους), δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του.

Όπως αναφέρει το ΥπΑΑΤ, μέσω της «Κάρτας του Αγρότη» παρέχεται στον δικαιούχο η δυνατότητα να κάνει αγορές από επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στις κατηγορίες αυτών που εμπορεύονται προϊόντα τα οποία σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών των παραγωγών (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων), αλλά και να εξοφλεί οφειλές του σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης.

23 Απριλίου, 2024

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Συστάσεις για την προστασία από την αφρικανική σκόνη - Τι προβλέπεται για τις επόμενες μέρες

Η αφρικανική σκόνη που επηρεάζει την Ελλάδα είναι ένα σχετικά συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα όταν οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σωματιδίων σκόνης από την έρημο Σαχάρα.

Η συχνότητα και η ένταση των φαινομένων αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα μπορεί να ποικίλλει από έτος σε έτος, από 7 έως 20 επεισόδια (μέσος όρος 13 επεισόδια/έτος), ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και την ποσότητα της σκόνης που μεταφέρεται από τη Σαχάρα.

Αυτό το φυσικό γεγονός μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της χώρας μας, κυρίως μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα, αναφέρει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ).

Έκτακτη ανακοίνωση: Διακοπή ρεύματος αύριο σε Αλώνια και Πρ. Ηλία λόγω εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος στους οικισμούς Αλωνιών από τις 07:30 π.μ. έως 10:00 π.μ. και Προφήτη Ηλία από τις 10:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.
καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Συζητήθηκε χθες στην Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Π. Παπαδάκη για την επιπλέον μοριοδότηση των μαθητών - υποψηφίων του Έβρου στις Πανελλήνιες εξετάσεις λόγω των περσινών πυρκαγιών - Θετική η Υφ. Παιδείας - Π. Παπαδάκης: Μοριοδοτούνται τα παιδιά του Έβρου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Ενισχυτικά πρέπει να σταλεί έγγραφο από τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης - Σχόλιο

Στις 9 Απριλίου ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπουλος, κύριος Παράσχος (Πάρης) Παπαδάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: Μοριοδότηση των μαθητών Γ’ τάξης λυκείου του κατεστραμμένου από τις περσινές πυρκαγιές Νομού Έβρου για καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εισαγωγή στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση.

Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής και η απάντηση της Υφυπουργού κυρίας Ζέτας Μακρή ήταν θετική.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

22 Απριλίου, 2024

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 9η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δήμος Σαμοθράκης - Ανακοίνωση: Απόσυρση σταθμευμένων οχημάτων από το "Μαλαματίνα" λόγω καθαρισμού πυροπροστασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο δήμος έχει προγραμματίσει καθαρισμό αντιπυρικής προστασίας από ξερά χόρτα και κλαδιά στο οικόπεδο "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ" στην Καμαριώτισσα για την Τετάρτη 24.04.24.
Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των σταθμευμένων οχημάτων να τα αποσύρουν τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη ημέρα για να γίνει ο καθαρισμός.

Πληρώνονται αυτή την εβδομάδα συντάξεις και επιδόματα - Οι ανακοινώσεις από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ // Συναγερμός στις τράπεζες: Κατεβάζουν ρολά για έξι ημέρες – Τι θα γίνει με τις συναλλαγές

Κατά την περίοδο 22 έως 26 Απριλίου, θα καταβληθούν 1.254.432.604 ευρώ σε 2.805.659 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.
Αναλυτικά
1. Από τον e-ΕΦΚΑ από τις 22 έως 26 Απριλίου θα καταβληθούν 21.300.000 ευρώ σε 1.100 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
Από τον e-ΕΦΚΑ στις 25 Απριλίου θα καταβληθούν 1.136.132.604 ευρώ σε 2.388.469 δικαιούχους για την πληρωμή κύριων & επικουρικών συντάξεων μηνός Μαίου 2024.

21 Απριλίου, 2024

Ορθά Κοφτά με την Κ. Καλαϊτζή και τον Ν. Μαγγίνα και συζήτηση για τα δρομολόγια

Όπως είχα προαναγγέλλει στην σημερινή εκπομπή "Ορθά Κοφτά" με τον Φώτη Φωτεινό είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε έστω και τηλεφωνικά την πρώτη δημοτική σύμβουλο της παράταξης της δημοτικής αρχής την κυρία Κατερίνα Καλαϊτζή, από την εκλογή τους και εντεύθεν, πλην του Δημάρχου, του κυρίου Βίτσα, δεν έχει δεχτεί κανένας και καμία να μιλήσει στο Samothraki Web Radio... Η κυρία Καλαϊτζή είναι νέο και αξιόλογο άτομο, πολύ χαμηλών τόνων, δείχνει τον δρόμο με την προσφορά της στον τόπο. Είναι εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού, ισότητας των δύο φύλων και νέας γενιάς. Μας μίλησε για αρκετές δράσεις εθελοντισμού που έγιναν και πρόκειται άμεσα να γίνουν. Επίσης μας ενημέρωσε για το μητρώο εθελοντών..
Ακούστε όσα συζητήσαμε με την κυρία Κατερίνα Καλαϊτζή:

20 Απριλίου, 2024

Στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" η εντεταλμένη δημ. σύμβουλος για τον εθελοντισμό Κ. Καλαιτζή και ο Εβρίτης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα ΝΙΚΗ Ν. Μαγγίνας

Αύριο η εκπομπή "Ορθά Κοφτά" θα ξεκινήσει με καλεσμένη την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για τον εθελοντισμό κυρία Κατερίνα Καλαϊτζή για να μας μιλήσει για τις δράσεις εθελοντισμού που γίνονται τελευταία στο νησί, αλλά και το μητρώο εθελοντισμού που καταρτίζει ο Δήμος Σαμοθράκης.

Ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ξεκίνησα μία προσπάθεια να φιλοξενήσω υποψήφιους ευρωβουλευτές από διάφορα κόμματα οι οποίοι κατάγονται είτε από τον Έβρο είτε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Έτσι αύριο Κυριακή στην εκπομπή θα είναι καλεσμένος ο Εβρίτης κύριος Νίκος Μαγγίνας, Δικηγόρος και Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος, ο οποίος κατεβαίνει με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ.

Με τη Νίκη της Σαμοθράκης η νέα εμφάνιση της Εθνικής ποδοσφαίρου

Το βράδυ της Πέμπτης η ΕΠΟ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας εμφάνισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η οποία θα φορεθεί για πρώτη φορά στο φιλικό με την Γερμανία στο Μένχεγκλαντμπαχ στις 8 Ιουνίου.

Στην φανέλα διακρίνεται η εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884 και είναι μία από τις τρεις φτερωτές Νίκες που βρέθηκαν στον Ναό της Σαμοθράκης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την γαλανόλευκη εμφάνιση:

Πυροσβεστικό Σώμα: Επιβολή διοικητικού προστίμου στα Αλώνια Σαμοθράκης - Διαδικασία για καύση ξερών χόρτων και κλαδιών

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος που εκδόθηκε χθες Παρασκευή 19 Απριλίου και αναφέρει τα διοικητικά πρόστιμα ύψους 500 ευρώ που επιβλήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από τους κατά τόπους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, μία από τις περιοχές αυτές ήταν και στην Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα το απόσπασμα αναφέρει:

  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 19 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή Αλώνια, Σαμοθράκης

19 Απριλίου, 2024

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας για 198 «Απάτητες παραλίες» - Ποιες είναι οι 3 στην Σαμοθράκη

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας σε όλη τη χώρα

Κοινό Δελτίο Τύπου από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι «Απάτητες παραλίες», οι οποίες θεσπίστηκαν για πρώτη φορά με το νόμο 5092/2024 («Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές»).

Πρόκειται για 198 παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα, που βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000 και στις οποίες θα απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ.

Δήμος Σαμοθράκής: Έκτακτη ενημέρωση από την Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα // Δελτίο Τύπου Ε/Γ – Ο/Γ “Αδαμάντιος Κοραής”: Σχετικά με τα δρομολόγια 20/4 & 21/4

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 18/04/2024 τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/04/2024 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή μας.
Παρακαλούμε κατοίκους και επισκέπτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αργά το βράδυ της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου.
Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή κατά την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ μία κάποια αισθητική αναβάθμιση στο λιμάνι Καμαριώτισσας από τον Ο.Λ.Α // Δελτίο Τύπου Δήμου Σαμοθράκης

Μετά από 3 χρόνια που ξηλώθηκαν τα φυτά από τα παρτέρια στο λιμάνι της Καμαριώτισσας γιατί ο Ο.Λ.Α  ήθελε να φυτέψει πλατάνια (!!!), η τότε δημοτική αρχή αντέδρασε (δείτε εδώ) και αντ΄ αυτού στρώθηκαν όπως όπως μαύρα γεώπανα 
για πρώτη εικόνα του επισκέπτη βγαίνοντας από το πλοίο..., ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε αρχικά η φύτευση κάποιων καλλωπιστικών φυτών και σήμερα τα μαύρα γεώπανα με την βοήθεια συνεργείου του Δήμου Σαμοθράκης καλύπτονται με απλό χαλίκι (!)... Είναι βέβαια μία κάποια αισθητική αναβάθμιση, αρκετών επιπέδων ανώτερη, αλλά οι κύριοι του Ο.Λ.Α που απαξιώνουν εντελώς τα λιμάνια της Σαμοθράκης, παρά τα έσοδα τους από αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα σχετικά οικονομικό υλικό, λευκό διακοσμητικό βότσαλο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά πολύ καλύτερο... Αλλά από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα...
Δείτε την αισθητική αναβάθμιση:

Ανοιχτή η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες – Πώς θα κάνετε αίτηση - Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της παροχής

Ανοιχτή είναι από σήμερα (18/04) η πλατφόρμα https://parentalbenefits.dypa.gov.gr για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. Πλέον και αυτή η κατηγορία δικαιούχων θα λαμβάνει μηνιαίως ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό, που, σήμερα, ανέρχεται στα 830 ευρώ, για εννέα μήνες. Δηλαδή, συνολικά 7.470 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, καθώς και τα πρόσωπα που υιοθετούν παιδιά.

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση της παροχής είναι:

  • η λήψη του επιδόματος μητρότητας από τον e-ΕΦΚΑ ή, σε περίπτωση υιοθεσίας, η ένταξη του παιδιού στην οικογένεια ή η δημοσίευση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης υιοθεσίας ή αναγνώρισης αλλοδαπής απόφασης υιοθεσίας και
  •  η ασφαλιστική ενημερότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια χορήγησης της παροχής.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr