28 Φεβρουαρίου, 2015

κ. Καμμένε η κάρτα του πολίτη θα είναι υποχρεωτική ή προαιρετική;

κ. Καμμένε  η  κάρτα του πολίτη θα είναι υποχρεωτική ή προαιρετική;
Είναι γνωστό από το παρελθόν ότι έγιναν πολλές προσπάθειες να φέρουν την κάρτα του πολίτη για να διευκολύνουν τον καημένο πολίτη!!
Σήμερα που ο καθημαγμένος Λαός πεινάει εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων… όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα των κρατικών υπηρεσιών έχουν εναρμοσθεί – συντονιστεί με τον καλύτερο τρόπο για να λειτουργήσει επιτέλους η κάρτα διευκόλυνσης και να δώσει ¨άλλα πτερά¨ στο μεταρρυθμιστικό έργο της σημερινής συγκυβέρνησης .
Το ερώτημα είναι γιατί τώρα οι κάρτες που μείναμε από λεφτά όλοι μας και ο κοσμάκης στρέφεται στα συσσίτια;
κ.Καμμένε επειδή βλέπετε τον κ. Βαρουφάκη τακτικότερα από ένα οποιοδήποτε θνητό… ρωτήστε τον σχετικά με αυτό που ανέφερε
¨ Σε μια δήλωση που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η συμφωνία είναι γεμάτη ασάφειες και αυτό έγινε… σκόπιμα! Μάλιστα υποστήριξε ότι του ζητήθηκε από τους εταίρους να μην υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα για να περάσει πιο εύκολα από τα κοινοβούλια.¨
Αν αυτή η ασάφεια περιλαμβάνει και το μεταρρυθμιστικό έργο που σχετίζεται με την κάρτα του πολίτη;
Και όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
¨Τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση από την ερχόμενη εβδομάδα, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί στη συμφωνία με το Eurogroup, αυτά τα μέτρα, δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος.
Ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη
Από την επόμενη εβδομάδα προετοιμασία για τα ηλεκτρονικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών αλλά και για την τεχνική προετοιμασία δημιουργίας της κάρτας του πολίτη
Καμία δημόσια υπηρεσία να μη ζητά πληροφορίες που ήδη κατέχει άλλη δημόσια υπηρεσία.
Και θα σας ήμουν ευγνώμων αν του λέγατε του κ. Βαρουφάκη ότι πολλοί Έλληνες θα συμπλήρωναν στην γνωστή δήλωση του ¨Αυτό που θέλουν οι Έλληνες δεν είναι ούτε χρήματα, ούτε δουλειές, αλλά την αξιοπρέπειά τους.
¨ότι ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ εκτός από την αξιοπρέπεια δεν θέλει στην ταυτότητα, στο κεφάλι του ή στο χέρι του τον ΕΞΩ από ΕΔΩ¨
Αυτό άλλωστε μας υπενθυμίζει και η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου
¨Θεωροῦμε ἀναγκαῖον νά ὑπενθυμίσωμε ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος ὁμοφώνως, διά τῆς ὑπ᾿ ἀριθμ. 2641/1998 βαρυσημάντου ἐγκυκλίου της, ἔλαβε σαφῆ, τελεσίδικον καί ὀρθοτομοῦσαν τόν λόγον τῆς ἀληθείας ἀπόφασιν ἐπί τῶν συναφῶν θεμάτων. Τήν ἀπόφασιν δημοσίευσεν, στό ἐπίσημον δελτίον της (περιοδικόν ”Ἐκκλησία”) καί ἀπέστειλε πρός ἀνάγνωσιν πρός ὅλους τούς Ἱερούς Ναούς. Ἐδῶ παραθέτομεν μόνον τό κυρίως ἡμᾶς ἐνδιαφέρον ἐν προκειμένῳ σημεῖον τῆς ἐγκυκλίου, τό ἀναφερόμενον, δηλαδή, στίς ταυτότητες μέ 666 :
«… Β. 2. Ἐάν ἑπομένως καί ἐφ᾿ ὅσον οἱ νέες ταυτότητεςμέλλουν νά χρησιμοποιήσουν σάν κωδικό ἀριθμό ἀναγνώσεώς τους ἀπό ἠλεκτρονικά μηχανήματα τό δυσώνυμο καί ἀπαράδεκτο ἀριθμό 666,τότε ἡ Ἱερά Σύνοδος θεωροῦσα ὅτι παραβιάζεται ἡ θρησκευτική συνείδηση τῶν ὀρθοδόξωνπιστῶν, συνιστᾶ στούς πιστούς νά μή δεχθοῦν τίς νέες ταυτότητες».
Πόσες φόρες μας ¨πίεσαν¨ οι ξένοι να πάρουμε τις πειραματικές αυτές κάρτες;
Άραγε τώρα που ο Λαός πεινάει …ανθρωπιστική κρίση που φτιάξανε τεχνηέντως οι τοκογλύφοι και τα ντόπια λαμόγια σε συνδυασμό με την στενότητα στην ρευστότητα και την εξεταστική περίοδο της παράτασης των τεσσάρων μηνών… μήπως ήγγικεν η ώρα να δοκιμαστούμε όλοι μας;
Όσον αναφορά τον αριστερό χώρο πάντα αυτός ήταν ευαίσθητος σε θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και αυτό είναι προς τιμή του.
Όσον αναφορά των πολιτικό κόσμο των ΑΝΕΛ που εκπροσωπείται γνωρίζει πολύ καλά ¨την θεωρία των παιγνίων¨ γύρω από την κάρτα του πολίτη και σύμφωνα με τους πατέρες της Εκκλησίας.
Όσον αφορά εσάς κ. Καμμένε που από το κρίσιμο μετερίζι της Εθνικής Άμυνας που βρίσκεστε και σαν καλός γνώστης της ¨ πατερικής γεωπολιτικής¨ που μας άφησε σαν παρακαταθήκη ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ απευχόμαστε η ¨ καυτή¨ πατάτα της πρόσφατης και ξεδιάντροπης παραβατικότητας των γειτόνων μας έρθει στα χέρια σας δίχως να φταίτε για τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αυτές τις κρίσιμες στιγμές μας ¨τεστάρει ¨ όλους και ειδικότερα τους κυβερνήτες.
ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2015
Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ο Ιουλιανός ο παραβάτης, γνωρίζοντας ότι οι χριστιανοί καθαρίζονται με τη νηστεία στη πρώτη εβδομάδα της αγίας Σαρακοστής – γι” αυτό την λέμε καθαρά εβδομάδα – θέλησε να τους μολύνει. Διέταξε λοιπόν, κρυφά, όλες οι τροφές στην αγορά να ραντισθούν με αίματα ειδωλολατρικών θυσιών.

Όμως με Θεία ενέργεια, φάνηκε στον ύπνο του τότε Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Ευδόξίου, ο μάρτυρας Θεόδωρος και φανέρωσε το πράγμα.
Παρήγγειλε να ενημερωθούν όλοι οι χριστιανοί, να μην αγοράσουν καθόλου τρόφιμα από την αγορά και για να αναπληρώσουν την τροφή να βράσουν σιτάρι και να φάνε τα λεγόμενα κόλλυβα, όπως τα έλεγαν στα Ευχάϊτα.
Ετσι και έγινε και ματαιώθηκε ο σκοπός του ειδωλολάτρη αυτοκράτορα. Και το Σάββατο τότε, ο ευσεβής λαός που διαφυλάχθηκε αμόλυντος στην καθαρά εβδομάδα, απέδωσε ευχαριστίες στον μάρτυρα.
Από τότε γύρω στα μέσα του Δ΄ αιώνα, η Εκκλησία τελεί κάθε έτος την ανάμνηση αυτού του γεγονότος σε δόξα Θεού και τιμή του μάρτυρα αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.
πηγή: pentapostagma.gr
Χρόνια καλά και πολλά με υγεία και τύχη στον Θεόδωρο και την Θεοδώρα.

Ημέρες λειτουργίας ιατρείου Καμαριώτισσας τον Μάρτιο

Σας ενημερώνουμε για τη ημερομηνίες :

ΤΕΤΑΡΤΗ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 09 ΜΑΡΤΙΟΥ...
ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Από τις 08:30 έως 13:00
Όλες τις υπόλοιπες ημέρες θα εξυπηρετείστε από το Κέντρο Υγείας στη Χώρα. Τηλέφωνο Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης : 25513 50700, Τηλέφωνο Περ. Ιατρείου Καμαριώτισσας : 25510 41376

Απολογισμός Δημάρχου για το πρώτο 6μηνο


Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης καλεί όλους τους κατοίκους
την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λυκείου Σαμοθράκης για ενημέρωση με θέμα:

Απολογισμός Α εξαμήνου και προοπτικές Δήμου''

27 Φεβρουαρίου, 2015

Σήμερα οι πρώτοι Χαιρετισμοί



Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του. Οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Ψάλλεται ενταγμένος στο λειτουργικό πλαίσιο της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε οίκος ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα), και είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.

Θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

Κατά το έτος 626 μ.Χ., και ενώ ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος μαζί με το βυζαντινό στρατό είχε εκστρατεύσει κατά των Περσών, η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε αιφνίδια από τους Αβάρους. Οι Άβαροι απέρριψαν κάθε πρόταση εκεχειρίας και την 6η Αυγούστου κατέλαβαν την Παναγία των Βλαχερνών. Σε συνεργασία με τους Πέρσες ετοιμάζονταν για την τελική επίθεση, ενώ ο Πατριάρχης Σέργιος περιέτρεχε τα τείχη της Πόλης με την εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνίτισσας και ενθάρρυνε το λαό στην αντίσταση. Τη νύχτα εκείνη, φοβερός ανεμοστρόβιλος, που αποδόθηκε σε θεϊκή επέμβαση, δημιούργησε τρικυμία και κατάστρεψε τον εχθρικό στόλο, ενώ οι αμυνόμενοι προξένησαν τεράστιες απώλειες στους Αβάρους και τους Πέρσες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να λύσουν την πολιορκία και να αποχωρήσουν άπρακτοι.

Στις 8 Αυγούστου, η Πόλη είχε σωθεί από τη μεγαλύτερη, ως τότε, απειλή της ιστορίας της. Ο λαός, θέλοντας να πανηγυρίσει τη σωτηρία του, την οποία απέδιδε σε συνδρομή της Θεοτόκου, συγκεντρώθηκε στο Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών. Τότε, κατά την παράδοση, όρθιο το πλήθος έψαλλε τον από τότε λεγόμενο «Ακάθιστο Ύμνο», ευχαριστήρια ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους, την Παναγία, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη του «τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ».

Κατά την επικρατέστερη άποψη, δεν ήταν δυνατό να συνετέθη ο ύμνος σε μία νύκτα. Μάλλον είχε συντεθεί νωρίτερα και μάλιστα θεωρείται ότι ψαλλόταν στο συγκεκριμένο ναό, στην αγρυπνία της 15ης Αυγούστου κάθε χρόνου. Απλώς, εκείνη την ημέρα ο ύμνος εψάλη «ὀρθοστάδην», ενώ αντικαταστάθηκε το ως τότε προοίμιο («Τὸ προσταχθὲν μυστικῶς λαβὼνἐν γνώσει»), με το ως σήμερα χρησιμοποιούμενο «Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τὰ νικητήρια», το οποίο έδωσε τον δοξολογικό και εγκωμιαστικό τόνο, στον ως τότε διηγηματικό και δογματικό ύμνο.

Σύμφωνα, όμως, με άλλες ιστορικές πηγές, ο Ακάθιστος Ύμνος συνδέεται και με άλλα παρόμοια γεγονότα, όπως τις πολιορκίες και τη σωτηρία της Κωνσταντινούπολης επί των Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου του Πωγωνάτου (673 μ.Χ.), Λέοντος του Ισαύρου (717 - 718 μ.Χ.) και Μιχαήλ Γ΄ (860 μ.Χ.). Δεδομένων των τότε ιστορικών συνθηκών (εικονομαχική έριδα, κλπ.), δεν θεωρείται απίθανο, η Παράδοση να έχει αλλοιώσει την ιστορική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να καθίσταται πολύ δύσκολο να λεχθεί μετά βεβαιότητας ποιο ήταν το ιστορικό περιβάλλον της δημιουργίας του Ύμνου.

Σε όλη τη χειρόγραφη παράδοση, ο ύμνος φέρεται ως ανώνυμος, ενώ ο Συναξαριστής που τον συνδέει με τα γεγονότα του Αυγούστου του 626 μ.Χ. δεν αναφέρει ούτε το χρόνο της σύνθεσής του, ούτε τον μελωδό του. Το περιεχόμενό του πάντως απηχεί τις δογματικές θέσεις της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου (βλέπε 9 Σεπτεμβρίου), που συνήλθε στην Έφεσο, στη βασιλική της Θεοτόκου, το 431 μ.Χ. από τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β΄. Σε αυτήν συμμετείχαν 200 επίσκοποι, ανάμεσα στους οποίους ο Άγιος Κύριλλος Αλεξάνδρειας. Καταδίκασε τις διδαχές του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Νεστόριου, ο οποίος υπερτόνιζε την ανθρώπινη φύση του Ιησού έναντι της θείας, υποστηρίζοντας ότι η Μαρία γέννησε τον άνθρωπο Ιησού και όχι τον Θεό. Η Σύνοδος διακήρυξε ότι ο Ιησούς είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, με πλήρη ένωση των δύο φύσεων και απέδωσε επίσημα στην Παρθένο Μαρία τον τίτλο «Θεοτόκος». Επομένως, η χρονολογία σύγκλησής της, το 431 μ.Χ., αποτελεί μία σταθερή ημερομηνία, καθώς είναι σίγουρο ότι ο ύμνος δεν είχε συντεθεί νωρίτερα. Από την άλλη, κάποιοι ερευνητές θεωρούν ότι από το περιεχόμενό του συνάγεται ότι ο ύμνος αναφέρεται σε κοινό εορτασμό του Ευαγγελισμού και των Χριστουγέννων, εορτές οι οποίες χωρίστηκαν κατά τη βασιλεία του Ιουστινιανού (527 - 565 μ.Χ.), πράγμα που, αν ισχύει, αφενός σημαίνει ότι ο ύμνος γράφτηκε το αργότερο επί Ιουστινιανού, αφετέρου ενισχύει την άποψη ότι προϋπήρχε των γεγονότων του 626 μ.Χ.

Η παράδοση, όμως, αποδίδει τον Ακάθιστο ύμνο στο μεγάλο βυζαντινό υμνογράφο του 6ου αιώνα μ.Χ., Ρωμανό τον Μελωδό (βλέπε 1 Οκτωβρίου). Την άποψη αυτή υποστηρίζουν πολλοί ερευνητές, οι οποίοι θεωρούν ότι οι εκφράσεις του ύμνου, η γενικότερη ποιητική του αρτιότητα και δογματική του πληρότητα δεν μπορούν παρά να οδηγούν στον Ρωμανό. Ακόμη, σε κώδικα του 13ου αιώνα μ.Χ. υπάρχει μεταγενέστερη σημείωση, του 16ου αιώνα μ.Χ., η οποία αναφέρει τον Ρωμανό ως ποιητή του ύμνου.

Όμως, η άποψη αυτή αντικρούεται από πολλούς μελετητές, που βρίσκουν στη δομή, στο ύφος και το περιεχόμενό του πολλά στοιχεία μετά την εποχή του Ρωμανού. Κατά μία άποψη, ο ύμνος ψάλθηκε καλοκαίρι, στη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και μάλλον αργότερα μεταφέρθηκε στο Σάββατο της Ε΄ εβδομάδος των νηστειών, ίσως από τους εικονόφιλους μοναχούς του Στουδίου. Έτσι πλησίασε τη γιορτή του Ευαγγελισμού. Είναι, δε, ενδεχόμενο σε αυτή τη μεταφορά, και πάλι για λόγους σχετικούς με την Εικονομαχία, να αλλοιώθηκε και το ιστορικό του Συναξαριστή, και από το 728 μ.Χ., που αυτοκράτορας ήταν ο εικονομάχος Λέων Γ΄ Ίσαυρος, να μεταφέρθηκε στο 626 μ.Χ., στα χρόνια του Ηρακλείου, ο οποίος πολεμούσε τους Πέρσες για να επανακτήσει τον Τίμιο Σταυρό.

Επιπλέον υπάρχουν και άλλες δύο εκδοχές για το πρόσωπο του μελωδού του Ακάθιστου Ύμνου. Η μία εκδοχή αναφέρει το όνομα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γερμανού Α΄ (715 - 730 μ.Χ.) (βλέπε 12 Μαΐου), ο οποίος έζησε τα γεγονότα της θαυμαστής λύτρωσης της Κωνσταντινούπολης από την πολιορκία της από τους Άραβες το 718 μ.Χ., επί Αυτοκράτορος Λέοντος του Ισαύρου. Η εκδοχή αυτή βασίζεται στο γεγονός, ότι μία λατινική μετάφραση του ύμνου, η οποία έγινε γύρω στο 800 μ.Χ. από τον επίσκοπο Βενετίας Χριστόφορο, τον αναφέρει ως δημιουργό του ύμνου.

Η άλλη εκδοχή που υποστηρίζεται βασίζεται σε μια παλαιά αχρονολόγητη εικόνα του Ευαγγελισμού στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου της ονομαστής μονής του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα, όπου εικονίζεται και ένας μοναχός, ο οποίος κρατάει ένα ειλητάριο που γράφει «Ἄγγελος πρωτοστάτης οὐρανόθεν ἐπέμφθη» (αρχή του α΄ οίκου του Ακάθιστου ύμνου). Στο κεφάλι του μοναχού αυτού γράφει «ο άγιος Κοσμάς». Πρόκειται για τον Κοσμά τον Μελωδό (βλέπε 14 Οκτωβρίου), ο οποίος έζησε και αυτός τα γεγονότα του 718 μ.Χ., καθώς απεβίωσε το 752 ή 754 μ.Χ.

Άλλες, λιγότερο πιθανές απόψεις θεωρούν ως μελωδό του ύμνου τον Πατριάρχη Σέργιο, τον ιερό Φώτιο (βλέπε 6 Φεβρουαρίου), τον Απολινάριο τον Αλεξανδρέα, τον Μητροπολίτη Νικομήδειας Γεώργιο Σικελιώτη, τον Γεώργιο Πισίδη, και άλλους, που έζησαν από τον Ζ΄ μέχρι τον Θ΄ αιώνα.

Βέβαιο, είναι πάντως, ότι οι ειρμοί του Κανόνα του Ακάθιστου Ύμνου είναι έργο του Ιωάννου Δαμασκηνού (676 - 749 μ.Χ.) (βλέπε 4 Δεκεμβρίου), ενώ τα τροπάρια του Ιωσήφ Ξένου του Υμνογράφου (βλέπε 3 Απριλίου).

Γενικό θέμα του ύμνου είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, ο οποίος πηγάζει από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας και περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα, αλλά προχωρεί και σε θεολογική και δογματική ανάλυσή τους.

Οι πρώτοι δώδεκα οίκοι του (Α-Μ) αποτελούν το ιστορικό μέρος. Εκεί εξιστορούνται τα γεγονότα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι την Υπαπαντή, ακολουθώντας τη διήγηση του Ευαγγελιστή Λουκά. Αναφέρεται ο Ευαγγελισμός (Α, Β, Γ, Δ), η επίσκεψη της εγκύου Παρθένου στην Ελισάβετ (Ε), οι αμφιβολίες του Ιωσήφ (Ζ), η προσκύνηση των ποιμένων (Η) και των Μάγων (Θ, Ι, Κ), η Υπαπαντή (Μ) και η φυγή στην Αίγυπτο (Λ), η οποία είναι η μόνη που έχει ως πηγή το απόκρυφο πρωτευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου.

Οι τελευταίοι δώδεκα (Ν-Ω) αποτελούν το θεολογικό ή δογματικό μέρος, στο οποίο ο μελωδός αναλύει τις βαθύτερες θεολογικές και δογματικές προεκτάσεις της Ενανθρώπισης του Κυρίου και το σκοπό της, που είναι η σωτηρία των πιστών.

Ο μελωδός βάζει στο στόμα του αρχαγγέλου, του εμβρύου Προδρόμου, των ποιμένων, των μάγων και των πιστών τα 144 συνολικά «Χαῖρε», τους Χαιρετισμούς προς τη Θεοτόκο, που αποτελούν ποιητικό εμπλουτισμό του χαιρετισμού του Γαβριήλ («Χαῖρε Κεχαριτωμένη»), που αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Λουκ. α΄ 28).

Στα μοναστήρια, αλλά και στη σημερινή ενορία και παλαιότερα κατά τα διάφορα Τυπικά, υπάρχουν και άλλα λειτουργικά πλαίσια για την ψαλμωδία του ύμνου. Η ακολουθία του όρθρου, του εσπερινού, της παννυχίδος ή μιας ιδιόρρυθμης Θεομητορικής Κωνσταντινουπολιτικής ακολουθίας, την πρεσβεία. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, σε ένα ορισμένο σημείο της κοινής ακολουθίας γίνεται μια παρεμβολή. Ψάλλεται ο κανών της Θεοτόκου και ολόκληρο ή τμηματικά το κοντάκιο και οι οίκοι του Ακαθίστου.

Ο Ακάθιστος Ύμνος συνδέθηκε με τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, προφανώς, εξ αιτίας ενός άλλου καθαρώς λειτουργικού λόγου. Μέσα στην περίοδο της Νηστείας εμπίπτει πάντοτε η μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Είναι η μόνη μεγάλη γιορτή, που λόγω του πένθιμου χαρακτήρα της Τεσσαρακοστής, στερείται προεορτίων και μεθεορτίων. Αυτήν ακριβώς την έλλειψη έρχεται να καλύψει η ψαλμωδία του Ακαθίστου, τμηματικά κατά τα απόδειπνα των Παρασκευών και ολόκληρος κατά το Σάββατο της Ε΄ εβδομάδας. Το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο είναι μέρες που μαζί με την Κυριακή είναι οι μόνες μέρες των εβδομάδων των Νηστειών, κατά τις οποίες επιτρέπεται ο γιορτασμός χαρμόσυνων γεγονότων, και στις οποίες, μετατίθενται οι γιορτές της εβδομάδας. Σύμφωνα με ορισμένα Τυπικά, ο Ακάθιστος Ύμνος ψαλλόταν πέντε μέρες πριν τη γιορτή του Ευαγγελισμού και κατά άλλα τον όρθρο της μέρας της γιορτής. 

Ακολουθούν τα πρώτα 6 γράμματα που αποτελούν τους πρώτους Χαιρετισμούς:

γγελος πρωτοστάτης,
οὐρανόθεν ἐπέμφθη,
εἰπεῖν τῇ Θεοτόκω τὸ Χαῖρε·
καὶ σὺν τῇ ἀσωμάτῳ φωνῇ,
σωματούμενόν σε θεωρῶν, Κύριε,
ἐξίστατο καὶ ἵστατο,
κραυγάζων πρὸς Αὐτὴν τοιαῦτα·
Χαῖρε, δ' ἧς ἡ χαρὰ ἐκλάμψει,
χαῖρε, δι' ἧς ἡ ἀρὰ ἐκλείψει.
Χαῖρε, τοῦ πεσόντος Ἀδάμ ἡ ἀνάκλησις,
χαῖρε, τῶν δακρύων τῆς Εὔας ἡ λύτρωσις.
Χαῖρε, ὕψος δυσανάβατον ἀθρωπίνοις λογισμοῖς,
χαῖρε, βάθος δυσθεώρητον καὶ ἀγγέλων ὀφθαλμοῖς.
Χαῖρε, ὅτι ὑπάρχεις Βασιλέως καθέδρα,
χαῖρε, ὅτι βαστάζεις τὸν βαστάζοντα πάντα.
Χαῖρε, ἀστὴρ ἐμφαίνων τὸν ἥλιον,
χαῖρε, γαστὴρ ἐνθέου σαρκώσεως.
Χαῖρε, δι' ἧς νεουργεῖται ἡ κτίσις,
χαῖρε, δι' ἧς βρεφουργεῖται ὁ Κτίστης.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Βλέπουσα ἡ Ἁγία,
ἑαυτήν ἐν ἁγνείᾳ,
φησὶ τῷ Γαβριὴλ θαρσαλέως·
τὸ παράδοξόν σου τῆς φωνῆς,
δυσπαράδεκτόν μου τῇ ψυχῇ φαίνεται·
ἀσπόρου γὰρ συλλήψεως,
τὴν κύησιν πὼς λέγεις κράζων·
Ἀλληλούια.

Γνῶσιν ἄγνωστον γνῶναι,
ἡ Παρθένος ζητοῦσα,
ἐβόησε πρὸς τὸν λειτουργοῦντα·
ἐκ λαγόνων ἁγνῶν,
υἷον πῶς ἔσται τεχθῆναι δυνατόν;
λέξον μοι.
Πρὸς ἥν ἐκεῖνος ἔφησεν ἐν φόβῳ,
πλὴν κραυγάζων οὕτω·
Χαῖρε, βουλῆς ἀπορρήτου μύστις,
χαῖρε, σιγῆς δεομένων πίστις.
Χαῖρε, τῶν θαυμάτων Χριστοῦ τὸ προοίμιον,
χαῖρε, τῶν δογμάτων αὐτοῦ τὸ κεφάλαιον.
Χαῖρε, κλῖμαξ ἐπουράνιε, δι' ἧς κατέβη ὁ Θεός,
χαῖρε, γέφυρα μετάγουσα ἀπὸ γῆς πρὸς οὐρανόν.
Χαῖρε, τὸ τῶν Ἀγγέλων πολυθρύλητον θαῦμα,
χαῖρε, τὸ τῶν δαιμόνων πολυθρήνητον τραῦμα.
Χαῖρε, τὸ φῶς ἀρρήτως γεννήσασα,
χαῖρε, τὸ πῶς μηδένα διδάξασα.
Χαῖρε, σοφῶν ὑπερβαίνουσα γνῶσιν,
Χαῖρε, πιστῶν καταυγάζουσα φρένας.
Χαῖρε, Νύμφη Ἀνύμφευτε.

Δύναμις τοῦ Ὑψίστου,
ἐπεσκίασε τότε,
πρὸς σύλληψιν τῇ Ἀπειρογάμω·
καὶ τὴν εὔκαρπον ταύτης νηδύν,
ὡς ἀγρὸν ὑπέδειξεν ἡδὺν ἅπασι,
τοῖς θέλουσι θερίζειν σωτηρίαν,
ἐν τῷ ψάλλειν οὕτως·
Ἀλληλούια.

χουσα θεοδόχον,
ἡ Παρθένος τὴν μήτραν,
ἀνέδραμε πρὸς τὴν Ἐλισάβετ.
Τὸ δὲ βρέφος ἐκείνης εὐθὺς ἐπιγνόν,
τὸν ταύτης ἀσπασμὸν ἔχαιρε,
καὶ ἅλμασιν ὡς ἄσμασιν,
ἐβόα πρὸς τὴν Θεοτόκον·
Χαῖρε, βλαστοῦ ἀμάραντου κλῆμα,
χαῖρε, καρποῦ ἀκήρατου κτῆμα.
Χαῖρε, γεωργὸν γεωργοῦσα φιλάνθρωπον,
χαῖρε, φυτουργὸν τῆς ζωῆς ἠμῶν φύουσα,
Χαῖρε, ἄρουρα βλαστάνουσα εὐφορίαν οἰκτιρμῶν,
χαῖρε, τράπεζα βαστάζουσα εὐθηνίαν ἱλασμῶν.
Χαῖρε, ὅτι λειμῶνα τῆς τρυφῆς ἀναθάλλεις,
χαῖρε, ὅτι λιμένα τῶν ψυχῶν ἑτοιμάζεις.
Χαῖρε, δεκτὸν πρεσβείας θυμίαμα,
χαῖρε, παντός τοῦ κόσμου ἐξίλασμα.
Χαῖρε, Θεοῦ πρὸς θνητοὺς εὐδοκία,
χαῖρε, θνητῶν πρὸς Θεὸν παρρησία.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Ζάλην ἔνδοθεν ἔχων,
λογισμῶν ἀμφιβόλων,
ὁ σώφρων Ἰωσὴφ ἐταράχθη·
πρὸς τὴν ἄγαμόν σὲ θεωρῶν,
καὶ κλεψίγαμον ὑπονοῶν Ἄμεμπτε·
μαθὼν δέ σου τὴν σύλληψιν,
ἐκ Πνεύματος Ἁγίου,
ἔφη·
Ἀλληλούια.


Στην Καμαριώτισσα η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα αρχίζει στις 7μ,μ.

Επιστολές Επιμελητηρίων ΑΜΘ για ρύθμιση οφειλών στο Δημόσιο και στον ΟΑΕΕ αντίστοιχα

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
σύμφωνα με την εξαγγελία για την ρύθμιση των οφειλών στο δημόσιο την οποία κρίνουμε γενικά θετική, παρακαλούμε να εξετάσετε κάποιες βελτιώσεις σχετικά με τις διατάξεις όπως αυτές διατυπώθηκαν από την μεριά του Υπουργείου με γνώμονα την όσο καλύτερη αξιοποίηση της από τους οφειλέτες. Μέχρι σήμερα οι περισσότερες ρυθμίσεις που




είχαν εξαγγελθεί, δεν λειτούργησαν και δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα, εξαιτίας των ανελαστικών διατάξεων που προέβλεπαν και την αντικειμενική δυσκολία την συντριπτικής πλειοψηφίας των οφειλετών να ανταπεξέλθουν.

Προτείνουμε να εξετάσετε τα κάτωθι:

1.Στην διάταξη για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ως 31.12.2013 που δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης κατά 50% σε όλο το ποσό της οφειλής εξαιρουμένων οφειλών που αφορούν ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, εφόσον το χρέος εξοφληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις με μίνιμουμ πρώτη δόση τα 200 ευρώ που είναι το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης που προβλέπει η ρύθμιση. -για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως 31.12.2014 όλοι οι οφειλέτες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων,

Προτείνουμε :

Να ενταχθούν οι οφειλές ΦΠΑ και ΦΑΠ κλπ στην δυνατότητα έκπτωσης στο 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων, διότι ήταν υπέρογκες, χωρίς μείωση του κεφαλαίου.


Οι περισσότερες μικρές και μικρομεσαίες, επιχειρήσεις οφείλουν κυρίως ΦΠΑ μέχρι το 2014 και επομένως το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρεί κυρίως του πολύ μικρούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Μια πρόταση είναι να ληφθεί ως όριο χρονικό η δυνατότητα μείωσης στο 100% των προσαυξήσεων με ελάχιστη δόση τα 200 ευρώ (100 δόσεις) οι οφειλές ΦΠΑ και ΦΑΠ από το 2009 (όριο έναρξης κρίσης) έως και το 2014 ώστε να καλύψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.



2. Στην διάταξη που καταργείται το αυτόφωρο για χρέη έως 5.000 ευρώ που αφορά 3.640.000 φυσικά πρόσωπα. Παραμένει για 30.000 φυσικά πρόσωπα και 17.000 νομικά πρόσωπα που έχουν υψηλότερες οφειλές.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες και την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές το όριο θα πρέπει να ανέλθει στις 50.000 ευρώ. (νομοθέτηση από το υπ. Δικαιοσύνης.)

Επίσης να προβλέπεται άρση κάθε ποινικής δίωξης αυτόματα από την στιγμή που εντάσσονται στην ρύθμιση οι οφειλέτες και να μην οδηγούνται στα δικαστήρια για να αποδείξουν με παράσταση το αυταπόδεικτο.

Προτείνουμε ακόμη για όσους οφειλέτες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (άνεργοι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ) και για όσους έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ να σταματά κάθε διαδικασία ποινικής διώξης και να υπάρχει εξωδικαστικός συμβιβασμός με την εφορία ώστε να δηλώνετε ένα ελάχιστο ποσό που θα καταβάλουν με περίοδο χάριτος 1 έτους.



3. Να ενταχθεί διάταξη για τους συνεπείς φορολογούμενους έκπτωση 10% επί της οφειλής και για όσους είχαν ενταχθεί στις προηγούμενες ρυθμίσεις και της τηρούσαν, να αφαιρεθεί από τις επόμενες καταβολές το ποσοστό των προσαυξήσεων που προβλέπεται στην νέα ρύθμιση.


κύριοι Υπουργοί,

πιστεύουμε ότι με τις βελτιώσεις που προτείνουμε θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αποτελεσματικότητα της εξαγγελθείσας ρύθμισης, ενώ ταυτόχρονα αποκαθίσταται και το αίσθημα δικαίου.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης

Στέφανος Γεωργιάδης - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

Χριστόδουλος Τοψίδης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εβρου

Άγγελος Τσατσούλης - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

Στυλιανός Μωραϊτης- Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης

Νικόλαος Αγγελίδης -Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Αργύριος Αργυρόπουλος -Πρόεδρος Επαγγ/κού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
Προς

-         τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κύριο Δημήτριο Μάρδα

-         την Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη

κοινοποίηση:
-          ΚΕΕΕ


ΘΕΜΑ : ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ





Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η μέχρι πριν από λίγο διάστημα εφαρμοσμένη πολιτική που οδήγησε στην ύφεση, την ανεργία και το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων πιστεύουμε σύμφωνα με το σχέδιο σας ότι ανατρέπεται.
Οι τροπολογίες και τα νομοσχέδια που καταθέσατε



στην βουλή για τα θέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υιοθετούσαν τις προτάσεις των φορέων μας και των επαγγελματικών οργανώσεων, ενώ έτυχαν ευρύτατης υποστήριξης από χιλιάδες συναδέλφους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας, των διώξεων, των κατασχέσεων και της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης για χιλιάδες οικογένειες.
Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες της άρνησης από το Υπουργείο καθώς επίσης και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, των προτάσεων μας, οι οποίες δίνουν λύση και είναι πλήρως αιτιολογημένες.
Λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερθείσες τροπολογίες και τα σχέδια νόμου που είχατε καταθέσει, σχετικά με την ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ πιστεύουμε απόλυτα ότι θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας.
Οι βασικές ρυθμίσεις σχετικά με τον ΟΑΕΕ σύμφωνες με τις τροπολογίες είναι:

Αίρεται η ποινικοποίηση της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ. Η εκτέλεση ποινών που επιβλήθηκαν ματαιώνεται και, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή τους, διακόπτεται.

Οι ασφαλισμένοι των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία.

3 . Για όσους ασφαλισμένους των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων υπαχθούν σε ρύθμιση των οφειλών τους, δεν υπολογίζονται

προσαυξήσεις -πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις- επί των οφειλόμενων εισφορών και όσες έχουν καταλογισθεί, διαγράφονται. Εάν ήδη έχει καταβληθεί για το ως άνω χρονικό διάστημα υπερβάλλον ποσό, μέσω υπαγωγής σε ρυθμίσεις, αυτό συμψηφίζεται με μελλοντικές εισφορές.

4 . Αναστέλλεται η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων των οφειλετών σε Ταμεία Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων.

Το δικαίωμα για παροχές ασθένειας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον Κλάδο Υγείας των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων θα ισχύει για τους ασφαλισμένους που καταβάλλουν δύο τουλάχιστον μηνιαίες εισφορές ανά έτος.

Για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα (χρόνος ασφάλισης και όριο ηλικίας) επιτρέπεται η συνταξιοδότηση και η σύνταξη καταβάλλεται από την ημερομηνία που προβλέπουν οι καταστατικές διατάξεις κάθε Ταμείου Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων, εάν το ποσό κύριας οφειλής δεν ξεπερνά τις πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.

Προς ολική ή μερική εξόφληση των οφειλόμενων ποσών δύναται να συμψηφίζεται με συμφωνία του ασφαλισμένου έως και το 100% των ποσών συντάξεων που δικαιούται ο συνταξιούχος για το διάστημα από την υποβολή της αίτησης έως την έκδοση της απόφασης συνταξιοδότησης. Το υπόλοιπο της οφειλής συμψηφίζεται ή παρακρατείται από τα ποσά των μηνιαίων συντάξεων σε ίσες μηνιαίες δόσεις που δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 60 (5 έτη). Το επιπλέον των 50.000 ευρώ ποσό κύριας οφειλής πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ εντός των αμέσως επόμενων 12 μηνών ή σε 12 μηνιαίες δόσεις από την κοινοποίηση στον υποψήφιο συνταξιούχο του σχετικού εγγράφου της υπηρεσίας, άλλως θεωρείται ληξιπρόθεσμο το σύνολο της οφειλής.

Επιπρόσθετα η κατάργηση των ΚΕΑΟ αποτελεί δέσμευση σας και πιστεύουμε ότι θα το πράξετε άμεσα.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να καθορίσετε και να αναγνωρίσετε ότι από το 2009 (όριο έναρξης κρίσης) και μέχρι σήμερα χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν υποστεί βίαια εφαρμογή της πολιτικής της λιτότητας και της εξαθλίωσης. Χιλιάδες επαγγελματίες ενώ πριν το 2009 ήταν συνεπείς στις καταβολές των υποχρεώσεων τους στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία ή στις ρυθμίσεις αυτών, με την κατάρρευση των εισοδημάτων τους δεν μπόρεσαν στην συνέχεα να ανταποκριθούν.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια όλοι αυτοί οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι οικογένειες τους θεωρούνταν ουσιαστικά με τις διατάξεις που ψηφίζονταν, συλλήβδην, ως κοινοί ποινικοί εγκληματίες, όπως και οι περισσότεροι υπηρεσιακοί παράγοντες προσκολλημένοι σε μια ανεδαφική αριθμολαγνεία, αποτέλειωναν την οποιαδήποτε προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Είναι πολύ εύκολο να δείτε από τα στοιχεία σας, πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους πριν από το 2009 ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, καθώς επίσης και τα οικονομικά τους στοιχεία. Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας και τις τροπολογίες που έχετε καταθέσει, οι οποίες πραγματικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είμαστε στην διάθεση σας να βοηθήσουμε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την διάσωση και την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και των εργαζομένων σε αυτήν, που είναι οι στυλοβάτες της ελληνικής κοινωνίας.


Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης

Στέφανος Γεωργιάδης - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

Χριστόδουλος Τοψίδης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εβρου

Άγγελος Τσατσούλης - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

Στυλιανός Μωραϊτης- Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης

Νικόλαος Αγγελίδης -Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Αργύριος Αργυρόπουλος -Πρόεδρος Επαγγ/κού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Προς τον

Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

κύριο Δημήτριο Στρατούλη



Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,



ΘΕΜΑ : ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ