30 Σεπτεμβρίου, 2014

Βρέθηκε προσωρινή λύση για τους βόθρους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί κάτοικοι του νησιού και κυρίως της Καμαριώτισσας βασανίζονται από το πρόβλημα του αδειάσματος του οικιακού τους βόθρου, καθώς το βυτιοφόρο λυμάτων του δήμου χάλασε.
Μια φορά κατέβηκε στο νησί ιδιώτης από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος σε κάθε άδειασμα έπαιρνε 100€. Πόσο δυσβάστακτο για οικογένειες που χρειάζεται μια φορά εβδομαδιαίως ο βόθρος τους άδειασμα.
Λόγω φόρτου εργασίας των δημοτικών συμβούλων ανέθεσαν σε επιτροπή κατοίκων ώστε να βρεθεί λύση. Σύμφωνα με τον κύριο Χρήστο Γιαραμάνη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Ράδιο Σαμοθράκη Πρωινός Απόπλους, η επιτροπή αυτή συναντήθηκε χθες και αποφάσισε πως όταν συγκεντρωθούν άνω των 40 ενδιαφερομένων, θα επικοινωνήσουν πάλι με τον ιδιώτη μήπως λόγω περισσότερων κάνει κάποια καλύτερη προσφορά. Όσοι επιθυμούν να γραφτούν θα πρέπει να επικοινωνούν με την κυρία Βάσω Χατζηγιαννακούδη. Μέχρι τότε οι επείγουσες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται από το βυτιοφόρο του στρατού, το οποίο θα ενημερώνει ο κύριος Θόδωρος Χανός.
Βέβαια υπάρχει και μια κινητικότητα από πλευράς δήμου, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τον δήμο Αθηναίων, μήπως χορηγήσει ενα βυτιοφόρο ως δωρεά στον δήμο Σαμοθράκης.