20 Μαΐου, 2016

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα! - Σχόλιο

Ύστερα από την ανακοίνωση συνεργασίας Ρωσίας-Βενεζουέλας και την εγκαινίαση του αγωγού ΤΑΡ από τον Αλέξη Τσίπρα, στην Θεσσαλονίκη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να ανοίξει νέο κύκλο συνομιλιών με την Ελλάδα, στις 28 Μαΐου.

Βασικά σημεία στην ατζέντα του Ρώσου ηγέτη, είναι οι διμερείς σχέσεις, ο τουρισμός και το φυσικό αέριο, όπως υποστηρίζουν οι διπλωματικές πηγές, οι οποίες σχολίασαν μάλιστα πως: «Θα έχουμε σοβαρή συζήτηση για τον τουρισμό, με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας».

Όπως έχει διαρρεύσει, Ελλάδα και Ρωσία αναμένεται να αναζητήσουν τρόπους εξαγωγής ελληνικών προϊόντων, χωρίς να παραβιάζεται το εμπάργκο.

Παράλληλα, θα συζητηθούν πιθανές επενδύσεις Ρώσων στον τομέα της ενέργειας.

«Χτύπημα» για την Ευρώπη βέβαια θα αποτελέσει και το ενδεχόμενο για κατάργηση της βίζα σε Ρώσους τουρίστες, που εξετάζει διακαώς η Ελληνική πλευρά…

«Αν και αυτό συμβεί για την Τουρκία, την Ουκρανία […] θα πρέπει να υπάρξει απεμπλοκή και για τους Ρώσους», είπε χαρακτηριστικά, η ίδια πηγή. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τον πολιτικό διάλογο με τη Ρωσία […] υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που συμφωνούμε και κάποια άλλα που διαφωνούμε» συμπλήρωσε.

Ως δευτερεύον θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμένεται να συνομιλήσουν για την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς υπάρχει μεγάλη Ελληνική κοινότητα για την οποία εκφράζονται κατά καιρούς ανησυχίες, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει διατρέξει κίνδυνος…
voicenews.gr

Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτήν την τεράστια ευκαιρία που της δίνεται με αυτήν την επίσκεψη αυτού του μεγάλου ΗΓΕΤΗ - πολέμιο της επάρατης παγκοσμιοποίησης.
Υπάρχουν πράγματα, ουσιαστικά, στα οποία μπορούν οι 2 φίλες και ομόθρησκες χώρες. Ας αφήσουν για λίγο στην άκρη την Ε.Ε κι ας κοιτάξουν λίγο το συμφέρον της Πατρίδας μας που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύπλευρο.
Ενέργεια.
Εξαγωγές.
Τουρισμός, σχεδόν σε όλες του τις μορφές (θρησκευτικός, αθλητικός, ιαματικός, επαγγελματικός, επαγγελματικός, φυσικά ψυχαγωγικός κλπ). Τώρα είναι γιγαντία ευκαιρία να προσελκύσουμε επισκέπτες από αυτήν την μεγάλη αγορά, τώρα που ο Βλαδίμηρος τα έχει πάρει στο κρανίο με την Τουρκία δικαιολογημένα, τώρα που η Αίγυπτος δεν είναι μια ασφαλής χώρα για τουρισμό κλπ. Πάνω απ' όλα οι Ρώσοι είναι οι πιο large οικονομικά τουρίστες.
Ιδού η Ρόδος, ιδού το πήδημα... Ίδωμεν τι θα επιλέξει ο mister Alexis...