24 Μαΐου, 2016

EKTAKTO: Οριστικό τέλος για το Mega - Κηρύσσει πτώχευση - Σχόλιο

Πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα συνεδρίασης του ΔΣ της Τηλέτυπος, φαίνεται να δόθηκε...
το οριστικό τέλος για το κανάλι του Mega.

Το ιστορικό κανάλι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κηρύσσει πτώχευση.

Ο κ. Θεοχάρης Φιλιππούλος στην σημερινή συνεδρίαση απέσυρε την πρόταση του για τη σωτηρία του καναλιού και δήλωσε: «εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το Mega, αποσύρω κι εγώ την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στη διάσωσή του».


Η Τηλέτυπος αναμένεται να βγάλει μια ανακοίνωση με το ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση Τηλέτυπος.

Έτσι, οι τράπεζες αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα και κηρύσσουν πτώχευση στο Mega.
ksipnistere.com


Να ξεκαθαρίσω πως συμμερίζομαι το δράμα των εργαζομένων του μπιποκάναλου και ιδιαιτέρως των αφανών, οι οποίοι αν όχι εκατοντάδες, είναι σίγουρα αρκετές δεκάδες. Αυτοί έψαχναν τα προς το ζην και κατέληξαν εκεί. Τώρα σε αυτή την κρίσιμη εποχή, δύσκολα θα ξαναβρούν δουλειά.
Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι και τους μετόχους - νταβατζήδες (Μπόμπολα κλπ) και τα τσιράκια τους, τους καθεστωτικούς μεγαλοδημοσιογράφους (Τρέμη, Πρετεντέρη και CIA), οι οποίοι ως επί το πλείστον εξυπηρετούσαν το σύστημα ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα το καταρρέον σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΙΑ ΑΕ. Τότε προφανώς στο MEGAλο κανάλι χαρίζονταν φόροι, πρόστιμα και λοιπές υποχρεώσεις με αντάλλαγμα λυσσαλέο αγώνα σε οτιδήποτε επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα τους. Μόλις στην εξουσία ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ το πιθανότερο στο συγκεκριμένο κανάλι αυτά σταμάτησαν (τώρα σίγουρα άλλα μέσα έχουν την ανάλογη μεταχείρηση), γνωρίζουμε όλοι την <<συμπάθεια>> του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΜEGA, καλούμενο να πληρώνει πλέον τις υποχρεώσεις του, φάνηκε γρήγορα η γύμνια του
Στον ειδησεογραφικό τομέα, σχεδόν ποτέ δεν παρακολουθούσα MEGA, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Παρακολουθούσα όμως πολλές φορές το ψυχαγωγικό του κομμάτι που ήταν πλούσιο και μάλιστα με τεράστιες επιτυχίες.
Να ευχηθούμε οι εργαζόμενοι γρήγορα να αποκατασταθούν και να μην προστεθούν και αυτοί μόνιμα στην μακριά λίστα της ανεργίας που μαστίζει σχεδόν αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα, αν και όπως λειτουργούσε το MEGA μπορεί να θεωρηθεί και ως δημόσιος τομέας.