25 Ιουλίου, 2016

Ωραιότατο μπουντρούμι για αναμενόμενους πρόσφυγες στην Καμαριώτισσα

Ένα ωραιότατο «μπουντρούμι» χωρίς παράθυρο ούτε για δείγμα, κατασκεύασαν στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης σε χρόνο ρεκόρ! Κανείς δεν κατάλαβε ποιος το έφτιαξε, αλλά όλοι υποθέτουν ότι πρόκειται για χρηματοδότηση από το Υπουργείο του κυρίου Μουζάλα προκειμένου να φιλοξενούνται εκεί μετανάστες που ίσως ξαναφτάσουν στο νησί.
Πρόκειται για το παλιό και εγκαταλελειμμένο Τελωνείο του νησιού που παραμένει αναξιοποίητο εδώ και χρόνια δίπλα στο λιμάνι. Κατασκεύασαν λοιπόν ένα «Πι» με μόνωση (και τεχνική γραφιάτο παρακαλώ), που αγκαλιάζει το παλιό ξύλινο κτίριο, αλλά η πρόσοψη και η είσοδος παραμένουν ανέγγιχτα!
Δεν πείραξαν φυσικά ούτε τους … περιστερώνες που είχε το κτίριο στη στέγη του, αν και ποτέ δεν τους προτίμησαν ούτε καν τα περιστέρια, πόσο μάλλον οι … τελωνιακοί!
2222
Καλά έκαναν και το έφτιαξαν! Έτσι κι αλλιώς ένα κουφάρι ήταν, όπου φιλοξενούσαν τους μετανάστες σε συνθήκες κρύου ή καύσωνα, απλώς με στοιχειώδη προστασία. Αλλά ο προϋπολογισμός ήταν τόσο μικρός που δεν χώραγε ούτε ένα κούφωμα παραθύρου να μπαίνει και λίγο ήλιος ή καθαρός αέρας; Στο κάτω κάτω, μπορεί κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθεί επιτέλους ως Τελωνείο!
3333

Ή δεν καταλαβαίνω πάλι κάτι;