15 Σεπτεμβρίου, 2016

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η 12η τακτική συνεδρίαση για το 2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιηθεί η 12η τακτική συνεδρίαση για το 2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.
Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Σχετικά με την κατεδάφιση του προπονητηρίου - σκοπευτηρίου της Ολυμπιονίκης Δραμινής Αθλήτριας Άννας Κορακάκη.
Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης.
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΜΘ
1.1. Έγκριση 4ης τροποποίησης ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, έτους 2016.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης.
2. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.1. Αποδοχή της αίτησης παραίτησης του κ. Νικολάου Ευφραιμίδη από τακτικό μέλος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, ορισμός νέου μέλους και τροποποίηση των 156/2014, 171/2014 και 10/2016 αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εισηγητές: Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης.
2.2. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 154/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για καθορισμό θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι. στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Εισηγητής: Ο Γενικός Δ/ντης της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Αριστοτέλης Γκαράνης.
3. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.1. Έγκριση περί οριστικής ή μη, ματαίωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού: «Προμήθεια Εξοπλισμού Προεπεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Κομποστοποίησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» MIS 379438(Υποέργο 2).
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ κ. Αναστάσιος Παράσχου.
3.2. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΕΧΙΝΟΥ», σε σχετική πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000,00 €.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.
3.3. Έγκριση Κατασκευής Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο του καθέτου άξονα Νο78 (Β.Ι.Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) με τον δρόμο εισόδου του οικισμού της Αμφιτρίτης Ν. Έβρου.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.
4. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Π.Σ.
4.1. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων» αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Αλεξ/πόλης.
Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ κ. Κων/νος Αντωνιάδης.
5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
5.1. Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για την «Τεχνική στήριξη για τη διερεύνηση της ζήτησης αγροτικών προϊόντων της Π.Α.Μ.Θ. και την ανάπτυξη στρατηγικών προώθησης προϊόντων ποιότητας».
Εισηγητής: Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής Καβάλας κ. Λεωνίδας Καστανάς.
5.2. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 175/2016 απόφασης του Περιφερειακού συμβουλίου ως προς το άρθρο 6 που αφορά την κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης με την συμπλήρωση δύο υπηρεσιακών μελών ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού για την υλοποίηση του έργου: «Συμπληρωματικές εργασίες για την ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου Μητρόπολης Δράμας».
Εισηγητής Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης.
5.3. Ανάκληση της αριθμ. 165/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την έγκριση παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την υλοποίηση των μελετών του έργου: "Κατασκευή αντλιοστασίου και αγωγού προσαγωγής δικτύου ακαθάρτων και ολοκλήρωση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Καμαριώτισσας".
Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.
Alexpolis Online