22 Σεπτεμβρίου, 2016

Απαράδεκτες σκηνές στο λιμάνι της Καμαριώτισσας

Σήμερα το απόγευμα όταν έφτασε το ΣΑΟΣ ΙΙ στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, στη Σαμοθράκη και αφού άνοιξαν οι καταπέλτες, απαγορεύτηκε από τους λιμενικούς η αποβίβαση των επιβατών με τον συνηθισμένο τρόπο, παρά μόνον από την έξοδο των επιβατών κι αφού όποιος έβγαινε καταμετρονταν. Αυτό προκάλεσε αναστάτωση και αγανάκτηση στους επιβαίνοντες ντόπιους και ξένους, σε όσους απ' έξω περίμεναν να παραλάβουν άτομα ή πράγματα και στον ίδιο τον πλοιοκτήτη, κύριο Φώτη Μανούση, που ήταν παρόν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δεν επετράπη η επιβίβαση σε ορισμένα άτομα στην Αλεξανδρούπολη γιατί συμπληρώθηκε ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών σύμφωνα με το πρωτόκολλο του καραβιού. Πιθανόν κάποιος από αυτούς που δεν επιβιβαστήκαν έκανε καταγγελία για ήδη υπεράριθμους επιβάτες.
Πάνω στο λιμάνι συζητούνταν ότι απολύθηκε άτομο από το πλήρωμα του καραβιού, λόγω του ότι τελείωσε η σεζόν....... και άρα μειώθηκε το πρωτόκολλο. Όλα αυτά τονίζω, σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Προφανώς ο αριθμός των επιβαινόντων ήταν νόμιμος, δεν είδαμε κάποια κίνηση που να προδίκαζε το αντίθετο.
Εν τω μεταξύ μέσα στο πλοίο εκτός των μεμονωμένων επιβατών, υπήρχαν και 3 γκρουπ. Αν και διαφωνώ τακτικά με τις ενέργειες ή τις μη ενέργειες του κυρίου Μανούση, νομίζω πως η σημερινή αγανάκτηση του ήταν δικαιολογημένη. Κακώς έβαλαν τον κόσμο σε τέτοια ταλαιπωρία, νομίζω μπορούσαν οι λιμενικές αρχές να δουν πόσα άτομα μεταφέρθηκαν με το συγκεκριμένο δρομολόγιο μετρώντας τα εισιτήρια.
Αν ισχύει ότι απολύθηκε άτομο από το πλήρωμα και μειώθηκε το πρωτόκολλο, τότε είναι σίγουρο ότι ο κύριος Μανούσγς θεωρεί πως από μέσα Σεπτεμβρίου τελείωσε ο τουρισμός στην Σαμοθράκη, όπως όταν μέσα στον Αύγουστο ακόμη μειώθηκαν τα δρομολόγια στα μισά.