20 Σεπτεμβρίου, 2016

Απέχουν από τα μαθήματα τους οι μαθητές στο Λάκκωμα Σαμοθράκης

Αποχή από τα μαθήματα τους πραγματοποιούν από σήμερα οι δεκαοκτώ (18) μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης, ζητώντας την άμεση τοποθέτηση 2ου εκπαιδευτικού στο σχολείο έστω και προσωρινά μέσω απόσπασης.
«Τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο υφίστανται ανυπολόγιστη ζημία τόσο σε μαθησιακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αφού η ένταξή τους στη κανονική σχολική ζωή καθυστερεί υπέρμετρα,» αναφέρουν μεταξύ των άλλων σε επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη οι γονείς των μαθητών του 2/θ δημοτικού σχολείου Λακκώματος

Στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος φοιτούν 18 παιδιά κατανεμημένα σε 6 διαφορετικές τάξεις. Η οργανικότητα του σχολείου σύμφωνα με την υπουργική απόφαση όπως αναρτήθηκε στο ΦΕΚ1507/2006 είναι 2 δάσκαλοι.
Η Α΄ Βαθμια Εκπ/ση Έβρου, τοποθέτησε όντως 2 δασκάλους (ΠΕ 70) για την σχολική χρονιά 2016-17, πλην όμως η μία εκπαιδευτικός παρουσιάστηκε, ενώ η άλλη σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, χωρίς να γνωρίζουμε πότε και αν θα έρθει.
Από την μέχρι τώρα επικοινωνία των γονέων με τους προϊσταμένους εκπαίδευσης, αναφέρθηκε ότι αφενός μεν δεν υφίσταται «κενό», οπότε δεν μπορεί να υποβληθεί και ανάλογο αίτημα για συμπλήρωση του, αφετέρου δε, η διαδικασία είναι χρονοβόρα με αποτέλεσμα το σχολείο να παρουσιάζει πρόβλημα λειτουργίας, για 4η συνεχόμενη φορά μέσα σε 3 χρόνια.
«Ως κάτοικοι των τοπικών οικισμών της ακριτικής Σαμοθράκης αισθανόμαστε για άλλη μία φορά περιθωριοποιημένοι,» σημειώνουν οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι απαιτούν την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικού, έστω και προσωρινά μέσω απόσπασης και μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.»
Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου
ert.gr