01 Μαρτίου, 2017

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το πόσο ικανοποιημένοι είστε από το μισό της θητείας Βίτσα

Η ψηφοφορία την οποία είχα βάλει στο blog και μπορούσατε εδώ και 20 και μπορούσατε ο καθένας να ψηφίσετε από μία φορά, έληξε.
Η ψηφοφορία είχε ως ερώτημα:

2,5 ΧΡΌΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΔΙΟΊΚΗΣΗΣ ΑΘ. ΒΊΤΣΑ, ΑΚΡΙΒΏΣ Η ΜΙΣΉ ΘΗΤΕΊΑ. ΠΌΣΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΈΝΟΣ/Η ΕΊΣΑΙ;

Η συμμετοχή σας ήταν ανέλπιστα ικανοποιητική, συμμετείχατε 342. Πριν παραθέσω τα αποτελέσματα, θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση που έκανα και σε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση με την οποία ξεκίνησε η ψηφοφορία. Καθυστερημένα αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να δώσω 5 αντί για 4 επιλογές. Δηλαδή έδωσα τις επιλογές: Πολύ, Αρκετά, Λίγο, Καθόλου, ενώ θα έπρεπε να δώσω και την επιλογή Απόλυτα. Το Απόλυτα θα αντιπροσώπευε το 100%, το Πολύ το 75%, το αρκετά το 50%, το λίγο το 25% και το Καθόλου το 0, ενώ τώρα αντίστοιχα οι απαντήσεις - επιλογές αντιπροσώπευαν 100%, 67%, 33%, 0%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πιστεύω ότι στις 5 επιλογές το Αρκετά - 50% θα επικρατούσε ίσως και με πάνω από τις μισές ψήφους.
Τα τελικά αποτελέσματα έχουν λοιπόν ως εξής:
Πολύ (100%)    - 66 ψήφοι και ποσοστό 19,30%
Αρκετά (67%)   - 102 ψήφοι και ποσοστό 29,82%
Λίγο (33%)       - 125 ψήφοι και ποσοστό 36,55%
Καθόλου (0%)  - 49 ψήφοι και ποσοστό 14,33%

Προσωπικά δεν θεωρώ το αποτέλεσμα ικανοποιητικό για τον κύριο Βίτσα και τον συνδυασμό του, σαν νέος δήμαρχος και νέος άνθρωπος και μάλιστα μετά από τόσα ... χρόνια ίδιου πολιτικού σκηνικού στο νησί θα έπρεπε τα αποτελέσματα να είναι πολύ πιο θετικά. Από την άλλη βέβαια δεν είναι σίγουρα απογοητευτικά μέσα στην οικονομική συγκυρία για το νησί και την χώρα γενικότερα στην οποία ανέλαβε. Για το δεύτερο μισό της θητείας του που ξεκινάει σήμερα (καλό μήνα σε όλους) πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης...