06 Ιουλίου, 2017

Φ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΖΕΦΥΡΟΣ, ΣΤΙΣ 15 ΤΟ ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Μέχρι την Τετάρτη θα έχει καταπλεύσει στην Σαμοθράκη το νέο ταχύπλοο «ΖΕΦΥΡΟΣ» της SAOS FERRIES. Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η καθέλκυση του ΖΕΦΥΡΟΣ προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες δοκιμές στις τρεις μηχανές του από τους μηχανικούς της VOLVO και αν δεν προκύψει κανένα απρόοπτο, το αργότερο την Τετάρτη θα ξεκινήσει δρομολόγια για την Σαμοθράκη αφού έχει ήδη τις σχετικές εγκρίσεις από το Υπουργείο.
Ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης, έλεγε σήμερα στον Σταύρο Αποστολίδη ότι το σκάφος είναι φτιαγμένο για να εκτελεί δρομολόγια ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, και με ανέμους μέχρι 5 μποφόρ. Διαφορετικά είναι τα νέα για το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που βρίσκεται ακόμη στον Πειραιά για επιθεωρήσεις, ύστερα από τις νέες απαιτήσεις που επιβάλει η νομοθεσία, για την τοποθέτηση ενός συστήματος αντίστοιχου του «μαύρου κουτιού».
Ο κ. Μανούσης εκτιμά με επιφυλάξεις ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου το πλοίο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τα δρομολόγια, όμως εμφανίστηκε εξαιρετικά δυσαρεστημένος για την αντιμετώπιση φορέων του νησιού που προσέφυγαν στο Υπουργείο, παραπονούμενοι για την καθυστέρηση στην έναρξη των δρομολογίων.
Ακούστε όσα είπε ο κύριος Μανούσης στον STATUS RADIO 94,2