25 Σεπτεμβρίου, 2017

Άνοιξαν οι ουρανοί... - Έκτακτη ανακοίνωση από τον Δήμο Σαμοθράκης - Κλειστά τα σχολεία αύριο

Από τις 7 παρά τέταρτο περίπου μέχρι αυτήν την ώρα 9:30 άνοιξαν οι ουρανοί και έχουν ρίξει ασταμάτητα για 3 ώρες περίπου τόνους βροχής και συνεχίζει.
Να ευχηθούμε να μην υπάρξουν ζημιές και κυρίως άνθρωποι να μην πάθουν κακό. Αν και από ότι διάβασα στην ανοιχτή ομάδα στο facebook "Ζούμε Σαμοθράκη" έγραψε ο Γιάννης Γλήνιας να προσέχουν οι οδηγοί που κινούνται από Καμαριώτισσα προς Θέρμα γιατί το ρέμα του Εφκά πέρασε πάνω από τον δρόμο. ΠΡΟ-ΣΟ-ΧΗ...

Επίσης το δίκτυο της Cosmote πρέπει να έχει πρόβλημα.
Για να έχετε μια εικόνα από τον μετεωρολογικό σταθμό Σαμοθράκης μέχρι τις 21:30 σήμερα έριξε 236,4 mm βροχής, όταν από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα συνολικά έχει ρίξει 648,6 mm.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από την σελίδα του ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ:
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται το πέρασμα από το ρέμα «Πλατιά».
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Πάλι από το "Ζούμε Σαμοθράκη":
Τα σχολεία αύριο θα είναι κλειστά.
Η ενημέρωση είναι από τον αντιδήμαρχο κο Πρόξενο Χρήστο.
Επίσης μας επισημαίνει πολύ μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Τα συνεργεία του δήμου έχουν είδη ξεκινήσει τις αποκαταστάσεις .


Καλό το νερό, το χρειάζονταν οπωσδήποτε οι ελιές, τα υπόλοιπα δέντρα και τα χωράφια και οι δεξαμενές μας........... αλλά ή δεν θα ρίχνει καθόλου ή θα μας το ρίχνει όλο μαζί.

Ερχόμενος σπίτι με αυτοκίνητο γνωστών η πυροσβεστική ήταν σε ένα ημιυπόγειο και μάλλον αντλούσε νερό. Προσοχή και τις επόμενες μέρες δίνει βροχοπτώσεις.

Για 2 - 2,5 ώρες είχε σταματήσει εντελώς, τώρα πάνω από 1 ώρα ρίχνει ασταμάτητα πάλι πολύ νερό, συνοδευόμενο από δυνατά αστραπόβροντα...
Κύριε ελέησον ημάς τους αμαρτωλούς και αχάριστους... δούλους σου, αμήν.