19 Οκτωβρίου, 2017

Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση παρουσία του ΠτΔ κυρίου Πρ. Παυλόπουλου


Σήμερα 19 Οκτωβρίου είναι η εορτή της απελευθέρωσης της Σαμοθράκης από τον τουρκικό ζυγό. Φέτος τίμησε το νησί μας με την παρουσία του ο ανώτατος πολιτικός άρχοντας (ασχέτως αν έχει εξουσία και αρμοδιότητες ή όχι...)  της Πατρίδας μας και πλήθος φορέων από την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. 
Μαζί με πλήθος κόσμου παρακολούθησα κι εγώ την κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ κύριο Παυλόπουλο και την μαθητική - στρατιωτική παρέλαση. Νωρίτερα ο κύριος Παυλόπουλος έφτασε στην Σαμοθράκη με ελικόπτερο και κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Χώρα, όπου και παρακολούθησε την δοξολογία, χωροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου.

Πηγαδάκια των επισήμων πριν την άφιξη του ΠτΔ στον χώρο όπου αργότερα τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον ανώτατο άρχοντα.



Ο στρατός παρατεταγμένος για να υποδεχθε΄τον κύριο Παυλόπουλο.



Επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνου.







Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πεσόντων, ο Εθνικός Ύμνος και κατευθυνόμενος ο ΠτΔ προς τον χώρο που θα παρακολουθούσε την παρέλαση μαζί με τους λοιπούς επισήμους χαιρέτησε τον κόσμο μεταξύ αυτών και εμένα. Ευχαρίστησε για την υποδοχή και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό κουράγιο για την αποκατάσταση των ζημιών.



Στιγμιότυπα από την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση
















Ανακοίνωση λήξης της παρέλασης.



Κατόπιν ο ΠτΔ κύριος Πρ, Παυλόπουλος θα ακολουθούσε το υπόλοιπο πρόγραμμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να επισκεφτεί και να δει ιδίοις όμμασι το κατεστραμμένο δημαρχείο.