29 Δεκεμβρίου, 2017

Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Σαμοθράκης της κυρίας Παναγιώτας Φωτάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για emailΣήμερα έλαβα ένα email από την κυρία Παναγιώτα Φωτάκη, στο οποίο πολύ ευγενικά μου ζητούσε να δημοσιεύσω την παρακάτω επώνυμη ανοιχτή επιστολή. Οφείλω να διευκρινίσω πως τα όσα αναφέρονται είναι προσωπικές της απόψεις και εν καιρώ δημοκρατίας οφείλουμε να σεβόμαστε κάθε άποψη είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, ειδικά εάν είναι κόσμιες και κυρίως επώνυμες.
Ευχαριστώ την κυρία Φωτάκη για τα καλά της λόγια για το blog μου και που επέλεξε το δικό μου μέσο για να κοινοποιήσει αυτήν την ανοιχτή επιστολή που ακολουθεί:

Σαμοθράκη 29.12.2017

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή, θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου δυσαρέσκεια, για την ανεπάρκεια ή καλύτερα την απουσία κοινωνικής αντίδρασης, για όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά και την "απαλή" αντιμετώπιση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σαμοθράκης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δυσαρέσκεια, η οποία δεν προέρχεται από κανένα
συμφέρον ή κομματική γραμμή, δεδομένου ότι οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ξεπερνούν και θα πρέπει να ξεπερνούν κάθε προσωπικό όφελος. 
Απορώ ειλικρινά με την κοινωνική αφασία, σε αυτό τον τόπο. Ελλείψει κάθε βασικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων οδικών δικτύων, ιατρικών παροχών, διαχείρισης λυμάτων και πολλών άλλων βασικών υποδομών, μετά κυρίως την καταστροφή, που αφορούν στα
δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης κ.λ.π., η Σαμοθράκη κατατάσσεται επάξια στον Τρίτο Κόσμο, σε ένα γενικότερο περιβάλλον μνημονιακών πολιτικών και εφαρμογής μέτρων, όπως περικοπές μισθών – συντάξεων - επιδομάτων, κατάργησης φοροαπαλλαγών, αύξησης του ΦΠΑ αλλά και αύξησης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.
Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν, καλούμαστε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, όσων αφορά στην καταβολή τελών παντός είδους και λογαριασμών, όπως ακριβώς ο κάτοικος «Βορείων Προαστίων» ενώ παράλληλα επωμιζόμαστε κάθε δυσκολία λόγω νησιωτικότητας και φυσικού αποκλεισμού από τη στεριά. 
Ζούμε σε ένα ρημαγμένο τόπο, σε πεθαμένες αγορές, χωρίς καμία ελπίδα για ανάπτυξη εξ ορισμού, αφού τα ληφθέντα μέτρα όπως τα επιδόματα φτώχειας και ντροπής που μοιράζονται περήφανα, το τελευταίο διάστημα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μετο Σχεδιασμό για μακροπρόθεσμη οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη.
Εν κατακλείδι, θέλω να καταστεί σαφές, σε κάθε κάτοικο κυρίως και δημότη, ότι είναι αναγκασμένος πλέον να λειτουργήσει συλλογικά και δυναμικά, γιατί η αντίστροφη μέτρηση έχει, εδώ και καιρό, αρχίσει. Τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα δεν μένουν ανέπαφα και είναι αδαής, αφελής η κάτι χειρότερο, όποιος πιστεύει ότι,
παραμένοντας αδρανής, σε αυτό τον τόπο, μπορεί να «σώσει» ας μου επιτραπεί η έκφραση, το τομάρι του.
Με εκτίμηση
Φωτάκη Παναγιώτα
Δημότης Σαμοθράκης
Περιβαλλοντολόγος με ειδίκευση σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Περιβάλλοντος