05 Δεκεμβρίου, 2017

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: Ανοικτή Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας

O υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
Κύριε Υπουργέ της  Παιδείας ,
Κόρη της Ελλάδας και του πολιτισμού είναι η Παιδεία !Αυτή διαιωνίζει το γένος μας ,τιμώντας και εκτιμώντας βαθύτατα τα παιδιά της!
Η Παιδεία μας, κύριε Γαβρόγλου, υπέστη τα δεινά των ξένων, οι οποίοι επιβουλεύονταν, κατά καιρούς, τη χώρα αλλά και ημών των Ελλήνων, όταν της δείξαμε το στενό, αγκαθερό μονοπάτι, στο οποίο έπρεπε να βαδίσει. Αγωνίστηκε, μάτωσε ,και επέζησε!
Στα χρόνια της Δημοκρατίας, δέχτηκε όσες επιδράσεις ,επ' ωφελεία, και με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς ,όλων των βαθμίδων ,πολύτιμη ,προνομιακή ,προοδευτική, εξαίρετη, αξιοζήλευτη ,κληροδότησε στη νέα γενιά γνώσεις θεμελιώδεις, επιστημονικές ,πρωτότυπες, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο !

Αυτή η Ελληνική Παιδεία ,εισήλθε επιβλητική, δια των νέων επιστημόνων, και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, λαμπρύνοντας αρχήθεν, το όνομα της χώρας μας !
Ως βαθύς γνώστης των πραγμάτων ,μην ενδίδετε στη νέα τάξη που χτίζει λαμπρά οικοδομήματα με σαθρά θεμέλια. Εμείς οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αγωνιζόμαστε για το αύριο των παιδιών μας ,στο μέτρο του δυνατού ,για την ηθική και την παροχή γνώσεων, για την ποιοτική υπεροχή τους σε ό,τι αφορά την κατάρτιση.
Μην ακούτε τις μαγευτικές, γλυκόφωνες σειρήνες, που αντιμάχονται τον εκπαιδευτικό και για τούτο και μόνο το λόγο επιθυμούν βαθύτατα να τον ευτελίσουν μέσω της αύξησης του διδακτικού του ωραρίου, γιατί περί ευτελισμού πρόκειται ,όταν μπαινοβγαίνει στην τάξη χωρίς αναπαμό ,ασθμαίνων με ένα τελικά στόχο: την κάλυψη του εβδομαδιαίου ωραρίου του!
Κύριε Υπουργέ ,υπό το καθεστώς της οικονομικής κρίσης και στην ενδεχόμενη προσπάθειά σας, να εξοικονομήσετε κονδύλια ,είμαι παρούσα ,για να σας δηλώσω ξεκάθαρα- με ό,τι μου υπαγορεύει η τριακονταετής θητεία μου στο δημόσιο σχολείο ,τούτο :ο δάσκαλος δεν αποδίδει όταν βασανίζεται αλλά όταν απολαμβάνει τη διδασκαλία!
Με εκτίμηση
Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά