23 Ιανουαρίου, 2018

Ως το Πάσχα αποκαθίσταται η πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο Σαμοθράκης



Ένα από τα πολλά προβλήματα που άφησε πίσω της η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Σαμοθράκη είναι η καταστροφή του οδικού δικτύου στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου του νησιού.
Το  θέμα έθιξε κατά την διάρκεια της ημερίδας για την παρουσίαση της επιστημονικής έκδοσης για τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης ο δήμαρχος Αλεξανδρούολης Βαγγέλης Λαμπάκης, εκμεταλλευόμενος την παρουσία των αρμόδιων της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λαμπάκης, «τις προάλλες ο δήμαρχος Σαμοθράκης έκλαιγε στο γραφείο μου επειδή εκτιμά ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση προς το μουσείο». Αναφέρθηκε ακόμη στην έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Εφορεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσανάλογος όγκος δουλειάς και ανθρώπινου δυναμικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές ανάγκες.
Απαντώντας, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης και αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου Χρύσα Καραδήμα, η οποία εδώ και λίγους μήνες είναι μέλος και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), σημείωσε πως «όντως, είμαστε λίγοι, αλλά καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες». Αναφορικά με τη Σαμοθράκη σημείωσε πως ήδη έχουν υποβληθεί 4 μελέτες, οι οποίες θα εξεταστούν από το ΚΑΣ, καθώς αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία και δεσμεύτηκε ότι η αποκατάσταση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης και το μουσείο θα έχει γίνει πριν το Πάσχα.
alexpoli.gr