08 Φεβρουαρίου, 2018

Πρωτόγνωρη παρέμβαση δημάρχου Σαμοθράκης

Περίπου 960 Σαμοθρακίτες έχουν υπογράψει για την ανάγκη δημιουργίας νέου κέντρου υγείας στη Σαμοθράκη. Πέρα από κόμματα και χρώματα, το αίτημα έφτασε μαζί με τις υπογραφές, στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη, ο όποιος έδειξε αμέσως ευαισθησία. Ο ίδιος ειδοποίησε τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου να επιμεληθούν του θέματος και με αποφασιστικότητα να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το έργο.

Όλα αυτά όμως έγιναν χωρίς να γνωρίζουμε τις προθέσεις του δημάρχου Σαμοθράκης, Βίτσα Αθανασίου, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να διεξάγει τη δημοπράτηση ενός έργου άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση νέου κέντρου υγείας, παρενέβη τηλεφωνικά.
Ο κ. Βίτσας, επικοινώνησε με τον υπουργό και τον παρακάλεσε να σταματήσει το έργο και να μην υλοποιηθεί ποτέ, διότι, όπως ισχυρίζεται, το παλιό κέντρο υγείας μπορεί να ανακαινιστεί, ότι έχει βγει ήδη αντιπλημμυρικό έργο και είναι αρκετό για τους κατοίκους της Σαμοθράκης – και πολύ τους είναι δηλαδή. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά σε κανένα δήμο της Ελλάδος να ζητάει από οποιοδήποτε υπουργείο να μην γίνει έργο ανάπτυξης και πόσο μάλλον, ένα έργο για την υγεία. Τα συμπεράσματα δικά σας.