24 Απριλίου, 2018

Ψηφοφορία: Εκτός από την Αλεξ/πολη, ποιες άλλες συνδέσεις πιστεύετε ότι θα αναβαθμίσουν την Σαμοθράκη;

Αποτέλεσμα εικόνας για ακτοπλοϊκες γραμμες(Στην ψηφοφορία υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών επιλογών). 
Από πέρσι έχει ξεκινήσει και πάλι ουσιαστικά η αναζήτηση επαναδραστηριοποίησης γραμμών που υπήρχαν και παλαιότερα και συνέδεαν το νησί μας με περισότερα λιμάνια πλην της Αλεξανδρούπολης. Με αφορμή αυτό το γεγονός και όποτε υπάρχει συζήτηση για το θέμα (δημ. συμβούλιο για ακινησία ΣΑΟΣ ΙΙ, επίσκεψη Κουρουμπλή κλπ) ακούγονται πολλές και διαφορετικές απόψεις από άτομα που έχουν θεσμικό ρόλο καθώς και από την τοπική κοινωνία.

Προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η θέση του προέδρου του Δ. Σ. κυρίου Παν. Παππά, ο οποίος είναι υπέρμαχος της σύνδεσης της Σαμοθράκης με Καβάλα και Λήμνο, διότι όπως τον έχω ακούσει πολλές φορές να λέει δημόσια. Η Καβάλα όσο υπήρχε η γραμμή ήταν ο βασικός τουριστικός αιμοδότης μας και η Λήμνος είναι ένας ακόμη κοντινός προορισμός ο οποίος έμμεσα μπορεί να μας συνδέσει με Λέσβο και Αττική.
Επιπλέον πιστεύω πως για να είναι χρήσιμες για το νησί οι 2 αυτές γραμμές θα πρέπει:
α) να εκτελούνται τουλάχιστον 2 εβδομαδιαίως και
β) η γραμμή της Λήμνου να προγραμματιστεί έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση από Λέσβο, Αττική. Από την άλλη όχι απλώς με αφήνει αδιάφορο η σύνδεση με Ίμβρο - Τουρκικά παράλια αλλά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα έλεγα πως με φοβίζει κιόλας (λαθροπρόσφυγες, γκιουλενιστές), η δεξαμενή της Αν. Θράκης που έτσι κι αλλιώς έρχονται στην Αλεξανδρούπολη είναι αρκετά μεγάλη για να αντλήσουμε μερίδιο, αν το θέλουμε...

Εσείς τι πιστεύετε; Μπορείτε να ψηφίσετε στα δεξιά σας μέχρι τις 23:59 στις 5/5. Υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών επιλογών.
Η άτυπη αυτή ψηφοφορία, όπως και οι προηγούμενες, είναι απλά μια σφυγμομέτρηση της τοπικής κοινωνίας.