30 Ιουνίου, 2018

Ψηφοφορία: Που θα θέλατε να τοποθετηθεί το πιστό αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης;

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κύριος Δημήτρης Πέτροβιτς μετά την δημοσίευση της επίσκεψης του στο εργαστήριο που κατασκευάστηκε το πιστό αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης, κοινοποίησε την επίσκεψη του αυτή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και από εκεί αναπαράχθηκε από πολλές σελίδες και blogs, μεταξύ αυτών και στο παρόν.
Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια να κληθεί ο κύριος Πέτροβιτς να παραχωρήσει κάποιες συνεντεύξεις. Σε μία εξ αυτών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης του επισήμανε ότι εξετάζονται προτάσεις από την Περιφέρεια, τον δήμο Σαμοθράκης και την αρχαιολογική υπηρεσία να τοποθετηθεί το άγαλμα στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης, ή εντός του μουσείου, ή και στο λιμάνι του νησιού.

Με αφορμή αυτό αλλά και σε συνδυασμό με πρόταση ανώνυμου μεν φίλου αναγνώστη σε σχόλιο του για να κάνω ένα γκάλοπ να δούμε τι λέει ο κόσμος της Σαμοθράκης, αποφάσισα να δημιουργήσω μια τέτοια ψηφοφορία.
Το ερώτημα είναι απλό:
Που θα θέλατε να τοποθετηθεί το πιστό αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης;
Και οι προτεινόμενες απαντήσεις, όπως τις ανέφερε ο κύριος Πέτροβιτς:
Στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, στον αρχαιολογικό χώρο
Εντός του μουσείου
Στο λιμάνι του νησιού.
Η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή από σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου στις 10:00 μέχρι και το τέλος της Κυριακής 8 Ιουλίου.
Καλό θα ήταν να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι (κοινοποιήστε το στο facebook), έτσι ώστε αν βγει ένα καθαρό αποτέλεσμα από τον λαό της Σαμοθράκης, μήπως επηρεαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και συναποφασίσουν να τοποθετηθεί εκεί που θέλει η τοπική κοινωνία.