28 Ιουλίου, 2018

Βελτιωμένη η παρουσία του Έβρου (και της Σαμοθράκης) στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ

Το 2015 είχαμε ελέγξει την ιστοσελίδα του ΕΟΤ την οποία επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον πλανήτη για να δουν προορισμούς στην Ελλάδα. Με ρεπορτάζ τότε είχαμε τονίσει ότι ο Έβρος συνολικά είναι “χαντακωμένος” στην ιστοσελίδα αυτή με φτωχές αναφορές, ελλιπείς πληροφορίες και ανύπαρκτες φωτογραφίες. 3 χρόνια μετά κάναμε ξανά μια “βόλτα” από την ιστοσελίδα του ΕΟΤ visitgreece.gr και όπως είδαμε υπάρχει μια βελτίωση. Για τη Σαμοθράκη υπάρχουν περισσότερα αποτελέσματα και μάλιστα ο ΕΟΤ τη συμπεριλαμβάνει μαζί με την Αλεξανδρούπολη, σε πρόταση που έχει τον τίτλο  “5+1 προορισμοί για διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα”. Το κείμενο για την ιστορία της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης έχει εμπλουτιστεί και περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες, όμως και πάλι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης καθώς απουσιάζουν φωτογραφίες και πληροφορίες όπως για παράδειγμα,  για τις παραλίες της Αλεξανδρούπολης.

Στα αποτελέσματα με την αναζήτηση “Έβρος” υπάρχουν και αναφορές στην Ορεστιάδα, στο δάσος της Δαδιάς και άλλα σημεία της περιοχής μας.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα εμφανίζονται πλέον και πληροφορίες για τα δρομολόγια των πλοίων από την Αλεξανδρούπολη για τη Σαμοθράκη και αντίστροφα.
Το βέβαιο είναι ότι θα μπορούσε το υλικό να είναι πολύ πλουσιότερο και είναι πολύ σημαντικό να είναι γιατί η ιστοσελίδα του ΕΟΤ διαφημίζεται παγκοσμίως και λειτουργεί (ή θα έπρεπε να λειτουργεί) ως εργαλείο αναζήτησης πληροφοριών και προορισμών.
Ενδεχομένως θα μπορούσαν οι Δήμοι του Έβρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια να αποστείλουν ένα οργανωμένο υλικό με πληροφορίες και φωτογραφίες για να συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα.