26 Σεπτεμβρίου, 2018

Φ. Φωτεινός: «Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποτύχει» (video)

Ακριβώς ένας χρόνος έχει περάσει από την 26η Σεπτεμβρίου του 2017 και την καταστροφική θεομηνία που έπληξε την Σαμοθράκη, όταν ο μεγάλος όγκος νερού που κατέβηκε από το βουνό πήρε στο διάβα του, σπίτια. αυτοκίνητα, δημόσια κτίρια και ευτυχώς όχι, ανθρώπινες ζωές.
Ένα χρόνο μετά, η Σαμοθράκη ακόμα μετρά τις πληγές, της, καθώς, το νησί βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  η οποία είχε παραταθεί για 6 επιπλέον μήνες.
Ωστόσο, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών δεν έχουν προχωρήσει στον βαθμό τον οποίο θα περίμενε κανείς, επισημαίνει ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σαμοθράκης, Φώτης Φωτεινός.

«Έχουν γίνει κάποιες εργασίες όσον αφορά στις υποδομές, αν και παρατηρείται μια αναβλητικότητα. Προσπαθούμε και ελπίζουμε η αποπεράτωση των έργων να γίνει σύντομα καθώς έρχεται ο χειμώνας, και τα πράγματα μπορεί να ξαναγίνουν άσχημα όσον αφορά στα καιρικά φαινόμενα.» τονίζει.
«Ένα χρόνο μετά το νησί βρίσκεται σε μία κατάσταση η οποία δεν ολοκληρώνει κάτι ως προς την εικόνα, η οποία ήταν τραγική, τουλάχιστον σε ότι αφορά στη Χώρα του νησιού, κατά την καλοκαιρινή περίοδο», προσθέτει ο Φώτης Φωτεινός, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «σαν Δημοτική Αρχή έχουμε αποτύχει