21 Οκτωβρίου, 2018

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ - Θα φτάσει ο "Ορέστης" μέχρι την Σαμοθράκη;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟρέστηςΤις τελευταίες μέρες ακούμε ότι αλλάζει ο καιρός και ότι έρχεται ο "Ορέστης" (έτσι ονομάστηκε η επερχόμενη κακοκαιρία). Παρακολουθώ την εξέλιξη των προγνώσεων και παρατηρώ, ότι θα φτάσει και εδώ στα βόρεια, αλλά στο τέλος των φαινομένων και η σημερινή πρόγνωση του Συστήματος Ποσειδών, δείχνει ότι θα περάσει από την Σαμοθράκη πολύ πιο εξασθενημένος από ότι έδειχνε η αντίστοιχη χθεσινή πρόγνωση.
Έχω επανειλλημένως γράψει ότι εμπιστεύομαι τον "Ποσειδώνα" κυρίως για τις προγνώσεις του σε ότι αφορά βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Έτσι και χθες σωστά είχε προβλέψει την μεσημεριανή μπόρα.

Ο "Ορέστης" θα φτάσει στην περιοχή μας αργά το πρωί της Τρίτης και θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης. Κυρίως με βροχές όχι ιδιαίτερα ισχυρές ή μεγάλου όγκου.


Η ένταση των ανέμων δε θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Στους σημερινούς ανανεωμένους (Δευτέρας) χάρτες του Ποσειδώνα φαίνεται ότι οι βροχές θα είναι ακόμη λιγότερες.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα, φαίνεται όμως στο meteo.gr ότι θα πέσει την Πέμπτη, αλλά μέχρι τότε μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν.

Μείνετε συντονισμένοι στην παρούσα ανάρτηση, αύριο και μεθαύριο θα ανανεωθούν οι χάρτες σύμφωνα με τις μεταβολές από το "Σύστημά Ποσειδών".