16 Οκτωβρίου, 2018

Σ.Α.Σ.: Λαύριο και πολύ σας είναι! Γλήνιας: «Τα μεταξωτά βρακιά..» - Δείτε την γνωμοδότηση - Σχόλιο

Μόνο τη σύνδεση Σαμοθράκης με το Λαύριο και αυτό μόνο για 12 δρομολόγια τον χρόνο, ενέκρινε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή στην Αθήνα, παρά τις προτάσεις που κατέθεσε το διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, ύστερα από την προτροπή του Υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον υπουργό προ 15ημερου, κατά την επίσκεψή του στο νησί περιελάμβαναν συνδέσεις με την Λήμνο, την Καβάλα και τα Τουρκικά παράλια και ζητούσαν να επιμηκυνθεί η επιδοτούμενη σύνδεση με το Λαύριο πέραν του τριμήνου που ανακοινώθηκε πέρσι, χωρίς όμως να εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον.
Ο Πρόεδρος των επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας, σχολίασε απογοητευμένος την είδηση, χρησιμοποιώντας τη γνωστή παροιμία περί… μεταξωτών υφασμάτων. Είπε επίσης ότι η ασυνεννοησία μεταξύ όλων των φορέων και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Σαμοθράκης από όλες τις κυβερνήσεις, εξασθενούν κάθε προοπτική ανάπτυξης του νησιού.
Ακούστε όσα είπε ο κύριος Γιάννης Γλήνιας στον STATUS94,2.

Σας παραθέτω την σχετική γνωμοδότηση της συνεδρίασης του Σ.Α.Σ από Αρχηγείο Λ.Σ - Ελ.Ακτ, δείτε στην δεξιά στήλη  της σελίδας 15


Άρα και αυτές οι υποσχέσεις των κομμουνιστών υπουργών που ήρθαν στο νησί ήταν σαν όλες τις προηγούμενες: μισθός 751€, 13η, 14η, 15η σύνταξη, κατάργηση ΕΝΦΙΑ κλπ.
Δεν μπορώ να κατανοήσω προς τι η ειρωνεία του κυρίου Αποστολίδη, για το ότι ακούστηκε, λέει, μία σύνδεση με την Καβάλα θα κινήσει τους κατοίκους της Σαμοθράκης να πηγαίνουν και στην αγορά της Καβάλας. Ναι κύριε Σταύρο, αν τα δρομολόγια είναι βολικά μπορεί ο Σαμοθρακίτης να πάει όπως παλιά και στην Καβάλα για ψώνια που είναι φθηνότερη από την Αλεξανδρούπολη.