18 Ιανουαρίου, 2019

Γεν. Διαμαντόπουλος (Δ/ντης Κ.Υ): Μόνο 1 στις 6 οργανικές θέσεις καλυμμένη. - Πρόβλημα η προσωρινή στέγαση και η τοποθεσία του Κ.Υ, διερεύνηση για καινούργιο

Γεν. Διαμαντόπουλος
Με πέντε κενά σε οργανικές θέσεις ι
ατρικού προσωπικού εμφανίζεται το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, το οποίο ζητά την άμεση προκήρυξη νέων αλλά και πρόσληψη για κάλυψη των παλαιότερων θέσεων.
Για το μόνιμο πρόβλημα υποστελέχωσης του ΚΥ Σαμοθράκης, μεταξύ άλλων, μίλησε στο Alexpoli.gr ο δ/ντης του ΚΥ του νησιού,Γεννάδιος Διαμαντόπουλος. «Θέλω να θέσω το σοβαρό, μόνιμο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΚΥ, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό» δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος, καθιστώντας καίρια την ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού για την κατάρτιση των μηνιαίων εφημεριών.
Συγκεκριμένα, οι θέσεις που λείπουν είναι οι εξής: 
  • 2 θέσεις Επιμελητή Α’ ή Β’ Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας
  • 1 θέση Διευθυντή ή Επιμελητή Α’ ή Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής
  • 1 θέση Διευθυντή ή Επιμελητή Α’ Χειρουργική και
  • 1 θέση Επιμελητή Α’ ή Β’ Οδοντιατρικής

Το πρόβλημα της τοποθεσίας

Εκτός του προβλήματος της υποστελέχωσης, ο κ. Διαμαντόπουλος μίλησε και για το κτιριακό πρόβλημα του ΚΥ, το οποίο στεγάζεται εδώ και έναν χρόνο σε 2 μικρούς χώρους του Περιφερειακού Ιατρείου Καμαριώτισσας. «Αυτό συμβαίνει επειδή οι εκτεταμένες καταστροφές που έφερε η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη» τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος, προσθέτοντας ότι η τοποθεσία του ΚΥ στην χώρα δεν απαντά σε βασικά κριτήρια για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Ειδικότερα, το κτίριο βρίσκεται σε ορεινή περιοχή που απέχει 5 χλμ. από το λιμάνι από όπου πραγματοποιούνται οι διακομιδές των ασθενών. Επιπλέον, τους χειμερινούς μήνες συχνά διακόπτεται η πρόσβαση των ασθενών και του προσωπικού στο ΚΥ εξαιτίας χιονοπτώσεων.
«Προτείνουμε να διερευνηθεί η δυνατότητα για ένα καινούργιο και σύγχρονο ΚΥ με όλες εκείνες τις προδιαγραφές που θα ευνοούν τους κατοίκους του νησιού» καταλήγει ο κ. Διαμαντόπουλος.