01 Ιανουαρίου, 2019

Χωρίς πλοίο, αλλά με διαθέσιμα 30 εισιτήρια επιδοτούμενα για κάθε κάτοικο της Σαμοθράκης

Τις τελευταίες ημέρες ακούω και διαβάζω ότι άνοιξε για όλα τα νησιά η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι), επειδή για το πρώτο εξάμηνο η εφαρμογή του ήταν πιλοτική και επειδή ζούμε στην Ελλάδα της υπερβολικής γραφειοκρατίας, σκέφτηκα να μπω να δω στην πλατφόρμα μήπως χρειάζεται εκ νέου, οριστική εγγραφή. Αλλά ευτυχώς, όπως ήταν και το φυσιολογικό, κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται. Αυτό όμως που διαπίστωσα, είναι ότι αυξήθηκαν τα επιδοτούμενα εισιτήρια.
Το πρώτο εξάμηνο Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2018 κάθε κάτοικος της Σαμοθράκης που εγγράφονταν είχε διαθέσιμα 12 εισιτήρια (6 με επιστροφή), σχετικά λίγα για κάποιον/α που πρέπει να ταξιδεύει συχνά.
Για το 2019 ο αριθμός αυξήθηκε και αντί για 24, υπάρχουν 30 διαθέσιμα (15 με επιστροφή).

Κάποιος ανεκδιήγητος <<πολιτικός>> είχε πει: "Λεφτά υπάρχουν".
Ε, στην περίπτωση μας: "Εισιτήρια υπάρχουν" πλοία για να ταξιδέψουμε δεν έχουμε, τρομάρα μας...

Δεν θα κουραστώ να το γράφω:
Μπροστά σε όσα μας έχει πάρει το κράτος και στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, το Μ.Ι είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αφού όμως το δικαιούμαστε, πρέπει όλοι να κάνουμε αίτηση κι όταν κόβουμε εισιτήριο να δίνουμε τον αριθμό Μ.Α.Ν μας, για να μας επιστρέφονται για κάθε εισιτήριο 10,67€ είτε δίνουμε 10€ είτε 15,90€. Δεν τους χαρίζουμε ούτε ψίχουλο από ψωμί 5 ημερών.
Όσοι το έχετε κάνει να το λέτε να το μάθουν και οι υπόλοιποι, υπάρχουν ακόμη πολλοί που δεν ξέρουν τι ... είναι το Μ.Ι.