11 Φεβρουαρίου, 2019

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια και στην Σαμοθράκη - Οι χάρτες ανανεώθηκαν

Από το Σάββατο ακόμη είδα στο Σύστημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ ότι έρχεται κακοκαιρία με βροχές και χιόνια που καλύπτουν και το νησί μας. Επειδή όμως οι μέρες ήταν αρκετές που μεσολαβούσαν θεώρησα καλό να περιμένω, γιατί ουκ ολίγες φορές οι προγνώσεις μεταβάλλονται. Αλλά στις σημερινές προγνώσεις του Ποσειδώνα τα καιρικά φαινόμενα για τα οποία τον εμπιστεύομαι επαληθεύονται.
Δείτε παρακάτω τους χάρτες βροχωπτώσεων:
και χιονοπτώσεων.
Όπως θα είδατε οι βροχές αναμένεται να αρχίσουν Τρίτη ξημερώματα και να συνεχίσουν μέχρι και την Πέμπτη με ένα δυνατό κύμα βροχοπτώσεων μέσα στην Τρίτη. Παράλληλα από την Τετάρτη μέχρι και το πρωί της Παρασκευής η Σαμοθράκη καλύπτεται από χιονοπτώσεις.
Σύμφωνα με την ανανέωση των χαρτών την Τρίτη, οι προγνώσεις άλλαξαν και τα φαινόμενα φαίνεται ότι θα εξελιχθούν ηπιότερα.
Από το πρωί της Τετάρτης σύμφωνα με το meteo.gr καιρού φαίνεται η θερμοκρασία να πέφτει στους 3-4°C και να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τουλάχιστον και το Σάββατο αλλά πάντως όχι κάτω από τους 0°C.
Η ένταση των ανέμων στο Θρακικό Πέλαγος από το απόγευμα τις Τρίτης αυξάνεται στα 7 Μποφώρ ΒΑ αυξανόμενοι περαιτέρω σταδιακά και από βράδυ της Τετάρτης σε 9-10 Μποφώρ Β, αν και είναι μακριά κάτω από τα 7 Μποφώρ φαίνεται να πέφτουν το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η θερμοκρασία θα είναι ελαφρώς υψηλότερη και οι άνεμοι δεν θα είναι τόσο ισχυροί.

Υ.Γ 1: Η κακοκαιρία ακόμη δεν έχει ονοματοδοτηθεί.
Υ. Γ 2: Καθημερινά, πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις προγνώσεις οι χάρτες θα ανανεώνονται. Μείνετε συντονισμένοι στην παρούσα ανάρτηση.
Υ. Γ 3: Δεν είμαι μετεωρολόγος, ούτε έχω πολλές γνώσεις γύρω από τον καιρό, με δυσκολία ξεχωρίζω τις κατευθύνσεις των ανέμων (στέκομαι κάπου για να προσανατολιστώ στα 4 σημεία του ορίζοντα και προσπαθω να καταλάβω την κατεύθυνση του ανέμου). Απλά αναλύω αυτά που βλέπω σε σχετικές με το αντικείμενο σελίδες.